Še en vzor iz tujine: https://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-54627352
Vse se da, če ljudje stopimo skupaj.
Vse se da, če ljudje stopimo skupaj.
Če bom v bolnici ležal priključen na aparat, mi bo vse tole zgoraj brez pomena. Najbrž pa tudi težko razumeš, da več ko jih bo zbolelo manj jih bo delalo.Mi lahko ti obljubiš, da ko boš ti ali pa tvoji bližnji, čez nekaj mesecev/let na pragu revščine, da ne boš zahteval državne pomoči? Ali pa ko bo otrok doma, da ga boš čuval, ne boš zahteval nadomestila za delo ali zahteval od delodajalca da ne te odpusti?
to kaj on tebe prosi, nikakor ni enako temu kaj ti praviš njemuMi lahko ti obljubiš, da ko boš ti ali pa tvoji bližnji, čez nekaj mesecev/let na pragu revščine, da ne boš zahteval državne pomoči? Ali pa ko bo otrok doma, da ga boš čuval, ne boš zahteval nadomestila za delo ali zahteval od delodajalca da ne te odpusti?
Ti tud lahko obljubis da nebos iskal zdravniske pomoci zaradi srcno zilnih bolezni, ker pac jes mastno hrano, sladkarije.... mislim kaksne imate... a slucajno kadis?Če bom v bolnici ležal priključen na aparat, mi bo vse tole zgoraj brez pomena. Najbrž pa tudi težko razumeš, da več ko jih bo zbolelo manj jih bo delalo.
Logično. Imajo župana ala kim džong un in je stanje konec dneva vedno 0Sveti Jurij v Slovenskih goricah - zadnja občina, ki še nima okuženega...
Ok, bi šlo vseen nehat z Bergamo scenarijem, lepo prosim? Se že lep čas ve zakaj je do tistega prišlo.No....za tiste ki umrejo zarad njega...je virus 100% smrtonosen.....in takih je skoraj 2-3??% ko se zgodi "Bergamo" scenarij....
Če bi vlada uvedla odlok, da vsi ki so nad 65 (razen delovno aktivni) morajo ostati doma, bi se naredilo že ogromno. Hkrati pa aktivirat CZ, da poskrbi za njihovo normalno življenje. Če kdo živi z mladino, uredit skupna bivališča v kakšnih letoviščih, hotelih, po modelu DSO. Sem ziher, da bi to stalo manj, kot pa trenuten fiasko.
Ostalo javnost pa osveščat kdo točno je rizična skupina oz kako "prepoznati če si sam rizičen" in kako se maximalno zaščitit - ampak to stroka in ne "morda ga dolgo ne boste videli" g. Kacin.
A kdo pozna koga ki je umrl zaradi covida? Jaz jih poznam veliko, ki so bili okuzeni, 99,9% brez vecjih tezav preboleli. Kaksen dan dva vrocine ali pa se to ne.No....za tiste ki umrejo zarad njega...je virus 100% smrtonosen.....in takih je skoraj 2-3??% ko se zgodi "Bergamo" scenarij....