Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Mi lahko ti obljubiš, da ko boš ti ali pa tvoji bližnji, čez nekaj mesecev/let na pragu revščine, da ne boš zahteval državne pomoči? Ali pa ko bo otrok doma, da ga boš čuval, ne boš zahteval nadomestila za delo ali zahteval od delodajalca da ne te odpusti?
Če bom v bolnici ležal priključen na aparat, mi bo vse tole zgoraj brez pomena. Najbrž pa tudi težko razumeš, da več ko jih bo zbolelo manj jih bo delalo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Mi lahko ti obljubiš, da ko boš ti ali pa tvoji bližnji, čez nekaj mesecev/let na pragu revščine, da ne boš zahteval državne pomoči? Ali pa ko bo otrok doma, da ga boš čuval, ne boš zahteval nadomestila za delo ali zahteval od delodajalca da ne te odpusti?
to kaj on tebe prosi, nikakor ni enako temu kaj ti praviš njemu

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Meni enako, če bom revež brez dela in kruha, mi pa res vseeno če ležim v bolnici ali pod cipresami.

Še raje bi pod cipresami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
'Lockdown' je moje osebno mnenje
Tako pravi minister Tomaž Gantar. Kot pravi so mnenja različna, je pa "stroka nagnjena k bolj restriktivnim ukrepom".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Kaj pa šole v naravi?
"Ta trenutek je naša prva skrb ohranjati zdravje," pravi ministrica Simona Kustec. Šole v naravi in obšolske dejavnosti po njenem v danih okoliščinah niso ključne in potreben je razmislek šol ali je v tem trenutku izvajanje smiselno.

Samo malo, ministrica za šolstvo ne vidi smisla v šolah v naravi? Ne vidi smisla, da gredo otroci ven, na luft? In vidi večji smisel v zaklepanju v učilnice/doma? Kdo tu ni gladek...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113

Glede na to, da velika večina ljudi “bolezen” preboli brez simptomov in da je stopnja preživetja več kot 99 %, bi bilo smiselno ljudi obvestiti, da to ni smrtonosen virus, zaradi katerega moramo biti prestrašeni in uvajati represivne ukrepe.

Avtor: stroka.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.393
5.667
113
No....za tiste ki umrejo zarad njega...je virus 100% smrtonosen.....in takih je skoraj 2-3??% ko se zgodi "Bergamo" scenarij....

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Tista dva ajdi tri med stotimi, ki mislijo zbolet cuknit ven iz vrste in ... ostali piči dalje. Če se ima namen ponovit pa spet cuknit iz vrste izmed ostalih 98 oz. 97.

• Haha
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Če bi vlada uvedla odlok, da vsi ki so nad 65 (razen delovno aktivni) morajo ostati doma, bi se naredilo že ogromno. Hkrati pa aktivirat CZ, da poskrbi za njihovo normalno življenje. Če kdo živi z mladino, uredit skupna bivališča v kakšnih letoviščih, hotelih, po modelu DSO. Sem ziher, da bi to stalo manj, kot pa trenuten fiasko.

Ostalo javnost pa osveščat kdo točno je rizična skupina oz kako "prepoznati če si sam rizičen" in kako se maximalno zaščitit - ampak to stroka in ne "morda ga dolgo ne boste videli" g. Kacin.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Če bi vlada uvedla odlok, da vsi ki so nad 65 (razen delovno aktivni) morajo ostati doma, bi se naredilo že ogromno. Hkrati pa aktivirat CZ, da poskrbi za njihovo normalno življenje. Če kdo živi z mladino, uredit skupna bivališča v kakšnih letoviščih, hotelih, po modelu DSO. Sem ziher, da bi to stalo manj, kot pa trenuten fiasko.

Ostalo javnost pa osveščat kdo točno je rizična skupina oz kako "prepoznati če si sam rizičen" in kako se maximalno zaščitit - ampak to stroka in ne "morda ga dolgo ne boste videli" g. Kacin.

pr nas je preko 600 000 upokojencev
ogromno jih živi skupaj z otroci, cel kup jih je pa takih, ki rabijo pomoč. ja otrok pa po možnosti še vnukov

mensezdi, da bo vseeno lažje, če ti parkrat ne boš šel na fitnes

sej lahko doma mal kvihtaš, pa powerball si nabavi, je kul zadeva