Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Fijakarksi konji, pardon Beovička

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke JAZMP pravi: "Študije o varnosti in učinkovitosti cepiv so poslovna skrivnost"megli.

tl;dr
Razmerja in posli držav s proizvajalci cepiv so jasna/pregledna kot meglen zimski dan.

Kako kaže Švedski? Eni jo imate bolj na oku.
Švedska in Belorusija ne obstajata več.
Včeraj je zadnjega Šveda in Belorusa vzela korona.
Edino na ambasadah po svetu jih še najdeš.

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Ti beri potrceve, te bolj podzgejo in v tebi vbudijo bujenje znanosti. Tudi o tem pise v prostem spisu.

Jaz berem vse. Pa ti? Ta prosti spis, ki si ga nalimal je apologetski za vso sranje, ki se dogaja. Komur to ni jasno, mu ni pomoči. In bo seveda navijal za novo zaporo življenja zelo kmalu. Kdo bo tebi (in meni, pa njemu tudi) dal plačo po tej zapori bomo pa videli. Potrč pa je navedel dejstva, ki se vidijo iz aviona. Ampak ja, dajmo čuvat babico in dedka.

Disklejmer: mojga fotra je za božič pred desetimi leti na drugo stran odnesla infekcija. Iz intenzivne so ga poslali domov, neozdravljenega. Čez par ur je bil mrtev. Kje so bile takrat zapore države, maske, razkuževanje ... Pustimo ob strani da je bil star 85 let, težak kadilec in diagnosticirano KOP. Pa v plenicah že skoraj leto pred tem. In jaz sem čez 50. Sicer samo eno leto, pa vseeno. Nimam nobene diagnoze, kar pomeni da če me položi karkoli že pač in bi glede na splošno "znanstveno" priznano metodo diagnosticiranja skoraj zagotovo našli kovid bi bil (najbrž) cel halo kako zdrave ljudi položi ta virus, vsaj v statistiko bi šel tak. Sem pa dokaj prepričan, da se pod površjem kuha kaj zanimivega. Ali pa tudi ne (trkam na les) ....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Jaz berem vse. Pa ti? Ta prosti spis, ki si ga nalimal je apologetski za vso sranje, ki se dogaja. Komur to ni jasno, mu ni pomoči. In bo seveda navijal za novo zaporo življenja zelo kmalu. Kdo bo tebi (in meni, pa njemu tudi) dal plačo po tej zapori bomo pa videli. Potrč pa je navedel dejstva, ki se vidijo iz aviona. Ampak ja, dajmo čuvat babico in dedka.

No gospod znanstvenik, niti narcis ni navedel nobenih dejstev, niti kdorkoli navija za zaporo zivljenja. To je samo v glavah analfabetov.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Aha, potem sem čas od marca do junija sanjal.... Vse kar se dogaja zdajle pelje točno v ta scenarij. Tudi mnenje pisca prostega spisa. Narcis (po tvoje) pa je opisal kar nekaj dejstev (tudi pisec prostega spisa jih je). Če tebi niso všeč, oziroma kažejo grdo podobo tega kar zagovarjaš, še ne pomeni da jih ni napisal ali da ne obstajajo...
Hvala bogu tudi v tvojih vrstah ljudje razmišljajo s svojo glavo in delujejo po svoji vesti. Žal se jih duši.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Včeraj sem bil v Avstiji - Celovec. V trgovinah arkade in center mesta ni nihče nosil mask (tu pa tam kakšen posameznik - toliko kot jih pri nas ne nosi). Enaka situacija v IKEi. Vse trgovine so bile polne tudi parkplaci. V uradni ustanovi, kamor sem šel po opravkih so pa vsi nosili maske.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Aha, potem sem čas od marca do junija sanjal.... Vse kar se dogaja zdajle pelje točno v ta scenarij. Tudi mnenje pisca prostega spisa. Narcis (po tvoje) pa je opisal kar nekaj dejstev (tudi pisec prostega spisa jih je). Če tebi niso všeč, oziroma kažejo grdo podobo tega kar zagovarjaš, še ne pomeni da jih ni napisal ali da ne obstajajo...
Hvala bogu tudi v tvojih vrstah ljudje razmišljajo s svojo glavo in delujejo po svoji vesti. Žal se jih duši.

Ce ti dolocenih zadev ne razumes, jih pac ne razumes, enako kot tvoj polpismeni narcis. Kaj in zakaj se je dogajalo v marcu in aprilu tudi jasno pise v spisu. Tvoja nesposobna betica bo pac vidla negativitete ki so prijetne za izzivljanje svojih frustracij, drugi pa bodo (in bomo) gledali na zadeve malo drugace. Ko pa si bos enkrat res skusil zapiranje kot v npr franciji kjer si za odhod v trgovino potreboval online potrdilo pa bos verjeno se manj piskal. Sedaj pa pojdi svoje teoreme sirit se naprej.

• Haha
Reactions: SamSvoj

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Kako take budale, kot je Krek sploh dobijo službo?
Glede na njegovo izjavo: "Po besedah Kreka smo do zdaj največ okužb potrdili v podjetjih, in sicer 587. Sledijo domovi za starejše, bolnišnice, univerze, osnovne šole in trgovine. "

Sem mislil, da so šole in faksi čez poletje zaprti, pa sem zgleda živel v zmoti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
I

Izbrisan uporabnik 474

Včeraj sem bil v Avstiji - Celovec. V trgovinah arkade in center mesta ni nihče nosil mask (tu pa tam kakšen posameznik - toliko kot jih pri nas ne nosi). Enaka situacija v IKEi. Vse trgovine so bile polne tudi parkplaci. V uradni ustanovi, kamor sem šel po opravkih so pa vsi nosili maske.

Ja, Celovec je neka anomalija v AT, tudi v časopisih in radiu se zgražajo nad odnosom tam, mislim, da je celo vlada uvedla neke sankcije. Ker povsod drugod po AT je precej strogo, maske so povsod, velikokje jih morajo celo nosti na delovnem mestu, stroga distanca itd. Potrbno je tudi poudarit, da je v Celovcu kar veliko število "jugovićev"...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Celovec je "naš".
Mene je presenetilo druga skrajnost in sicer da sem na posnetku toura videl, da kot kaže navijači ob progi nosijo maske. Prostovoljno že ne.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Pač me razu,eš. Prosto po našem dohtarju...
Je politično nastavljen in daje politične izjave.
Aprila, ko so bili vsi lokali zaprti je govoril o žariščih na techno partyjih, potem je tolkel po porokah, avgusta so bile Zrče njigova priljubljena tema, no sdaj ob koncu počitnic pa pravi da so veliko okužb potrdili na osnovnih šolah in univerzah.
Pa tiste izjave o ukrepih...

Pa kdo tega lahko jemlje resno.
Pravzaprav, kako bi pa lahko boljše zagovarjal trapaste ukrepe po šolah če ne tako, da pravi da je tam veliko okuženih? Kakšna ideja?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ametist in jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Celovec je "naš".
Mene je presenetilo druga skrajnost in sicer da sem na posnetku toura videl, da kot kaže navijači ob progi nosijo maske. Prostovoljno že ne.
V Franciji so ponekod maske obvezne tudi zunaj na odprtem.

No zgoraj se zgražate nad tistim modelom, ki je hodil v trgovine brez maske, kakšen idiot je, ker ne upošteva odlokov vlade (ki niso zakon) in so lahko zgolj priporočila, če epidemija ni razglašena..... A v Franciji enako velja za tiste, ki zunaj hodijo brez maske....?????

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Če bi se dosledno držali priporočil o nošenju mask in pranju-razkuževanju rok sem prepričan, da bi bila korona danes praktično izkoreninjena.

• Všeč mi je
Reactions: D_K in 8888

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Če bi se dosledno držali priporočil o nošenju mask in pranju-razkuževanju rok sem prepričan, da bi bila korona danes praktično izkoreninjena.
Povej to dohtarjem, ki so glavni pri širjenju bolezni. Ko pride dohtar z dopusta okužen, je vsaj 15 drugih dohtarjev in ostalega osebja okuženih. Ko pride 1 trgovka z dopusta okužena, ni nikogar okužla na delovnem mestu.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Neumnosti.

Maske se nosi predvsem zaradi psihološkega učinka. Vsaj te, ki jih nosimo mi.
Če je virus v zraku, ga vdihneš tudi skozi masko. Virus je velik 100 nm in zlahka pride skozi luknjice v maski.
Pri izdihu pa se jih res mogoče nekaj, ki se držijo kapljic skupaj s kapljicami ustavi na maski, večina izdiha gre pa itak mimo in skozi masko ven.

Rarkuževanje rok je pa pomoje slabše, kot umivanje. Pri umivanju virus enostavno odplakneš. Pri razkuževanju pa se res trenutno uničijo vsi virusi na roki, ampak se mikroskopsko rani tudi koža na roki. In ko razkužilo izhlapi, in recimo kasneje na kožo pride virus, ta lahko prodre v telo skozi tiste mikroranice na koži. Precej lažje, kot pa če je koža cela, umazana, mastna... Ampak glavnina okužb se itak širi aerosolno po zraku.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Najslabše je prepričanega prepričevat drugače. Več ali manj to vsi vejo, samo psiho efekt je pač močnejši.