Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Najhujš je, da Krek nabija eno, Beovička pa spet drugo. En prav uspel nam je, drug prav ni nam uspel. Ja madona zmenjo nej se že no.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Navali narode!

118711135_10222012794683106_3667036379432816655_n.jpg

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Bo zanimivo videti na naslednji nacionalni raziskavi, koliko jih je na novo prebolelih od maja, pa bomo lahko primerjali s stevilom umrlih od maja.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.531
3.903
113
Ljubljana
hmpg.net
Neumnosti.
Maske se nosi predvsem zaradi psihološkega učinka. Vsaj te, ki jih nosimo mi.
Če je virus v zraku, ga vdihneš tudi skozi masko. Virus je velik 100 nm in zlahka pride skozi luknjice v maski.
Pri izdihu pa se jih res mogoče nekaj, ki se držijo kapljic skupaj s kapljicami ustavi na maski, večina izdiha gre pa itak mimo in skozi masko ven.
Virus je v kapljicah, ki jih izdahneš, izkašljaš, izpoječ, izkričiš, izkihaš....
Zato:
- večina se ga ustavi na maski, ki so nosi izdihovalec
- veliko se jih ustavi na maski vdihovalca
še imaš pa še očala pa sploh zmagaš

tommek

Pripravnik
21. feb 2008
36
16
8
Ja, Celovec je neka anomalija v AT, tudi v časopisih in radiu se zgražajo nad odnosom tam, mislim, da je celo vlada uvedla neke sankcije. Ker povsod drugod po AT je precej strogo, maske so povsod, velikokje jih morajo celo nosti na delovnem mestu, stroga distanca itd. Potrbno je tudi poudarit, da je v Celovcu kar veliko število "jugovićev"...
Nič ni Celovec anomalija. Tudi na Štajerskem je enako. Na splošno v Avstriji velja obvezna uporaba mask v javnih ustanovah, bankah, poštah in trgovinah z živili. Je pa res, da so nekatere zvezne dežele same zaostrile pravila.
Imajo pa potem take butaste, da lahko na primer v celotnem nakupovalnem centru Seiersberg hodiš brez maske, ko pa vstopiš v trgovino Merkur z živili pa rabiš masko.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Virus je v kapljicah, ki jih izdahneš, izkašljaš, izpoječ, izkričiš, izkihaš....
Zato:
- večina se ga ustavi na maski, ki so nosi izdihovalec
- veliko se jih ustavi na maski vdihovalca
še imaš pa še očala pa sploh zmagaš
Torej če prav razumem, skozi masko vdihuješ popolnoma suh zrak, saj se kapljice (z virusom) ustavijo na maski

Dobra ideja za razvlaževanje prostorov. Masko na ventilator, pa gotovo.

Ja, saj je razumljivo, da maska delno pomaga, ko kašljaš in kihaš, ne pljuvaš virusa na drugo stran prostora, Ga pa toliko več blizu tebe ostane. Kar ga gre ven iz tebe, nekje ostane. Ampak to je pa tudi vse.

Koliko od vas pa maske menja vsakih par ur? Jih kdaj tudi pošlatate?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Imamo kje podatek o zdravstvenem kartonu tega gospoda pred korono in o njegovih letih?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Paše h gornjemu plakatu:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Imamo kje podatek o zdravstvenem kartonu tega gospoda pred korono in o njegovih letih?

Je čisto vseeno kakšna je njegova zgodovina. Je pač med občutljivejšimi. Tak je še kdo in to ne samo za ta virus (to je tisto kar mene moti najbolj pri vsej tej stvari). In težave takih ne bo preprečila nobena maska, razkuževanje, rokavice .... Kar je najlepše; take zna cepljenje poslati na drugo stran po bližnjici, odvisno pač od pristopa k cepivu. Pristop KIS je problematičen. Če se ne motim so v tujini to preizkušali na dihurjih, kjer je bil uspeh lep. Dokler niso bili izpostavljeni virusu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Paše h gornjemu plakatu:

Problem je, ker so se Potrča lotli teli strokovnjaki vklučno s Petrovcen na napačen način. Namesto z argumenti in dejstvi, so se obesli na nabildanost, kar je čista komunikacijska katastrofa. Po vsem tem dajejo pa še nasprotujoče si izjave.

• Všeč mi je
Reactions: cappy

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Paše h gornjemu plakatu:

In Crnkovič je pa strokovnjak :cheer:

Mislim, ko tehniki že pljuvate po vseh z drugačnim mnenjem, ne glede na to koliko truda je kdo vložil v informiranje o zadevi.

Dejstvo, ki ostaja - tele akcije že od začetka ne vodi stroka! Priprave so se začele že pred "uradnim" začetkom. Od začetka v marcu so iz vsake luknje letel iste fraze - nova realnost, socialna distanca, maske, rokavice in podobne. Po celem svetu!! Kdor tega ne vidi je pač slep. Tehničar. Frnikulaš. (pa ravno od takih bi pričakoval zdravo razmišljanje. to pa je krivda predalčkanja znanja, jebat ga. jaz sem dasa na svojem področju, torej je tudi nekdo drug v beli halji isto. žalostno dejstvo je da noben tak ni dasa! to se ne kaže z memoriranjem podatkov)

Mah, dost mam :nazdravje:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kdaj se cepis za gripo? Ko je sezona gripe ali pred njo? Seveda pred njo? Ker, ko razsaja gripa, te ne cepijo, ker bi jo 100% fasal, ce bi se cepil recimo januarja. Ko se cepis, telo oslabis in zacne delati protitelesa, ampak to moras narediti, ko zunaj ne razsaja virus, proti kateremu se cepis. Sedaj bodo zahtevali, da se cepis proti koroni sredi sezone Covida, kar pomeni vso logiko na glavo obrnjeno.
Kje sem zgresil? Res me zanima?