Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Saj pri coroni je tudi. Človek se vsak sam "odloči", da ne bo zdravo živel. Kronične bolezni v starosti so ravno posledica tega, kar sem napisal prej. Zato ker kadijo, imajo...zato ker pijajo imajo...zato ker divjajo imajo...
Imamo sicer nekaj genetskih težkih bolezni, ampak za te bi moralo zdravno ravno biti, ne pa tako, ko je zdravstvo v večini za stvari, ki se bi lahko preprečile s preventivo.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zobarji lahko odpirajo v ponedeljek, tisti, ki so kupili zaščitno opremo po protokolu; ostali bodo "dočakali" brezplačno iz ZBRS na Sv. Nikoli dan!

SVIT deluje, verjetno ZORA tudi.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
SI že vzel jutranje tablete? Vprašal sem zakaj se vam zdi sedaj super, da se država obnaša z omejitvami kot da smo sredi najhujše krize (vse stoji, klasično zdravstvo je mrtvo, gospodarstvo stoji, šolstvo stoji,..), ob tem pa ni več nobenega obolelega, intenzivne so prazne, ostale postelje tudi..čakajo na tvoj avtobus korone ali kako?
Če bi prišel iz brloga in uporabljal civilizacijske norme in izume - novice - bi vedel, da se na osnovi ocen strokovnih sodelavcev in rezultatov stanja korona virusa v sloveniji odpirajo medicinske enote za potrebe tudi ne korona virus pacientov.
citat tebe: ob tem pa ni več nobenega obolelega, intenzivne so prazne, ostale postelje tudi
Pravim, da pridi v zunanji svet. Ti bi dal link z zadnjimi podatki o obolelih za virusom, pa si še zmerom cave man. Veš, internet je nekaj super.
Za take kot si ti slikica, če seveda znaš brati. To ni risbica, to so podatki kredibilne ustanove, z kredibilnimi viri. A ja, kot smo že ugotovili, ne znaš brati.

Opomba 2020-05-08 142050.jpg

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
brane_new, kakšen pa je plan s takšnimi, ki sedaj nimajo korone in bi potrebovali preventivne ali kontrolne preglede? Te pa se pač pozabi?
Kolikor ti je znano, se je stvar zažela premikat. Za te stvari se odpirajo zd ustanove.
Nima korone? Vsakega, tudi nezgodnega, so na začetku tretiral kot pozitivnega in ustrezno obravnaval. Isto je sedaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Jaz vem za zgodbo, ko so bolnika zavrnili v lokalnem ZD, ker ni imel korone, po nekaj klicih je obupal in se čez nekaj dni zgrudil doma.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
tko potihem... resenih milijone zivljenj...

ampak glede na situacijo na planeti bi to precej blagodejno vplivalo na planet. sej narava se zelo trudi da bi nas zredkala, sam... sek darwin deluje, sam lahko bi mal bolj.

in ja, rad zivim, ne bom zacel pri sebi.

:)
Hi Hi, tako prefinjeno si se nasmejal. Tako kot sem žele.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
Ravno danes dobil od RK SMS, da nujno rabijo kri mojega tipa.
Pomeni že te zaloge kopnijo. Vse zaradi nekega prehlada.
Res me zanima, če se je splačalo...jaz ne vidim, da bi se, že zdaj so ogromne posledice, kaj šele bo čez nekaj mesecev.
Mladenič. Mene že 20 let ne kličejo! Pravijo prestar!
med pandemijo si mel normalno krvodajalske
Baje so rekli, da virus ne gre naprej. Hi, Hi.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Saj pri coroni je tudi. Človek se vsak sam "odloči", da ne bo zdravo živel. Kronične bolezni v starosti so ravno posledica tega, kar sem napisal prej. Zato ker kadijo, imajo...zato ker pijajo imajo...zato ker divjajo imajo...
Astmatiki?
Pa tudi sicer, si pripravljen jamčiti s svojim premoženjem in življenjem, da so kronične bolezni nujno posledica nezdravega življenja?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Astmatiki?
Pa tudi sicer, si pripravljen jamčiti s svojim premoženjem in življenjem, da so kronične bolezni nujno posledica nezdravega življenja?

Jaz ne, ker vem, da je kar lepo število kroničnih bolezni prenešenih z gensko zasnovo staršev, torej podedovanih, prirojenih, pa tako naprej... Kar nekaj pa jih je pridobljenih (okolica, delovno mesto, slab zrak, prah, težke kovine...).
Na primer - rodil si se z astmo (ker je pač bila omenjena). Kdo je kriv, da jo imaš? :sprasujemse:

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Koliko pa se jih rodi z astmo?
Nezdravo delovno okolje je tudi lastna odločitev.

Poznam 1ga....aktiven športnik cel lajf.....konzumira tablete za visok pritisk od cca 15-ga leta dalje.
Drugi ..... sladkorna od 12ga leta dalje....

Težko bj rekel da sta do pričetka bolezni živela nezdravo.

Potem 2 sodelavca(ne pijeta, kadita, ...nikoli nista ...nista debela,....1 fizično kar aktiven, preteče tudi kakšen maraton,drugi malo manj aktiven) oba okrog 50 let....oba imata tablete za visok pritisk.

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
356
239
43
Idrija
Mislim da morje,tudi če bo si ga dosi ljudi ne bo moglo privoščit ,med njimi bom verjetno tudi sam.
Pa ne da si ga ne bi mogu,ampak glede na gospodarsko stanje,ki prihaja bom rajši kakšen € imel na rezervi.
V podjetju kjer delam so že začeli z odpuščanjem.
Trenutno so naročila padla za 50%.Obeta pa se upad do 70%.
Tako,da se bo izkazalo,da sam virus sploh ni tako smrtonosen,ampak bolj njegove posledice

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
CRO napoveduje z 1.6. odprtje "mej in morja". Verjetno bo letos več vikend izletov, kot pa glavni dopust nekaj tednov nekje na morju...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen