Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
Iz govora velikega vodje, ki jih je izreke v poslanici vsem nam za veliko noč:
"Čeprav smo vrh epidemije po ocenah stroke že dosegli, še ni konec"
Za veliko noč je stroka VEDELA!!!
Kot sem rekel, za vsak slučaj, tule je še prostor:
Eden redkih z razumom tukaj gor... Vsi ki podpirajo ukrepe vlad in cvekajo o nekih eksponentnih funkcijah ter ko je treba govorite da je smrtnost visoka pol ni pol je neki drugega. A vsi ti pretirani ukrepi so pripeljali do sesutja ekonomije v svetu. Zdej ko bodo dejansko umirali mladi ko iz krize ne bodo videli rešitve boste pa kaj? Vazno da smo zascitili par kukr ranljivih...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ampak kaj je sploh point tega "ne preobemeniš zdravstva"?
Kakšna je razlika med zdaj in če bi ga?
Itak nobena ordinacija ne deluje, ker so vsi na stand-by, dela se samo najblj nujne zadeve.
Torej enako, kot če bi bile bolnice polne covid-19.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.898
-355
113
sem sam odgovrajal darjanu kaj pomeni preobremenjenost zdravstva.

debata tukaj me je ze zdavnaj minila, ker postaja le se predrkavanje enih in drugih. odgovori se ponavljajo, vsak tuli v svoj rog, noben se pa ne premakne za 1mm od svoje stalisca.

bz.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
Iz govora velikega vodje, ki jih je izreke v poslanici vsem nam za veliko noč:
"Čeprav smo vrh epidemije po ocenah stroke že dosegli, še ni konec"
Za veliko noč je stroka VEDELA!!!
Kot sem rekel, za vsak slučaj, tule je še prostor:
Katastrofa taka stroka. Za velko noč naj bi bil vrhunec.
K.. pa taka stroka!

... A vsi ti pretirani ukrepi so pripeljali do sesutja ekonomije v svetu. ...
Možno. Vendar rešenih na milijone življen. Zagotovo je bila rešena slovenska populacija. Virus bi jo lahko zmlel.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
Ampak kaj je sploh point tega "ne preobemeniš zdravstva"?
Kakšna je razlika med zdaj in če bi ga?
:bonk:
Namen je, da tiste, ki so tako kritični, da rabijo hospitalizacijo zaradi virusa, lahko zdraviš v bolnici. VSE!
VSAK je bil sprejet v bolnico - sobo+zdravljenje - če so to ugotovili strokovnjaki. Spomnite se padalca adrenalinca. Pa nezgodna je laufala 100%
Iz naročenih dejavnosti pred korona v. so videli, koga je kljub temu potrebno sprejeti. IN SO GA!

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.324
2.538
113
Kaj pa, če nobenega ni za priklopit na respirator in so vse postelje frej, država pa se obnaša kot, da smo na meji zmogljivosti oz. že zdavnaj čez?
Pri svojih letih in znanju/poznavanju bi res lahko vedel, da če je nesreča avtobusa, lahko podelajo cel avtobus.
Če pa nenadoma pride avtobus pacijentov korona virusa, je pa takoj zasedenosz postelj 30%. Zlomljeno roko lahko zdraviš doma, kot simptome virusa.
Ventilatorčka ti pa za domov ne bo dal noben! Rabiš še najmen 3 ljudi, 24h ob postelji! Da o suportu za te 3 ne govorimo!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
brane_new, kakšen pa je plan s takšnimi, ki sedaj nimajo korone in bi potrebovali preventivne ali kontrolne preglede? Te pa se pač pozabi?

• Všeč mi je

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.521
4.635
113
Pri svojih letih in znanju/poznavanju bi res lahko vedel, da če je nesreča avtobusa, lahko podelajo cel avtobus.
Če pa nenadoma pride avtobus pacijentov korona virusa, je pa takoj zasedenosz postelj 30%. Zlomljeno roko lahko zdraviš doma, kot simptome virusa.
Ventilatorčka ti pa za domov ne bo dal noben! Rabiš še najmen 3 ljudi, 24h ob postelji! Da o suportu za te 3 ne govorimo!

SI že vzel jutranje tablete? Vprašal sem zakaj se vam zdi sedaj super, da se država obnaša z omejitvami kot da smo sredi najhujše krize (vse stoji, klasično zdravstvo je mrtvo, gospodarstvo stoji, šolstvo stoji,..), ob tem pa ni več nobenega obolelega, intenzivne so prazne, ostale postelje tudi..čakajo na tvoj avtobus korone ali kako?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.898
-355
113
Katastrofa taka stroka. Za velko noč naj bi bil vrhunec.
K.. pa taka stroka!

Možno. Vendar rešenih na milijone življen. Zagotovo je bila rešena slovenska populacija. Virus bi jo lahko zmlel.

tko potihem... resenih milijone zivljenj...

ampak glede na situacijo na planeti bi to precej blagodejno vplivalo na planet. sej narava se zelo trudi da bi nas zredkala, sam... sek darwin deluje, sam lahko bi mal bolj.

in ja, rad zivim, ne bom zacel pri sebi.

:)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam prijatelja zobozdravnika, ki je vsak dan v službi samo zato, da piše recepte za antibiotike ali pa pošilja reveže s hudim zobobolom na tistih nekaj točk, kjer pa zobe samo pulijo. Pa sem mu rekel, da je razlika med trenutnim zobozdravstvom in tistim v 15. stoletju samo v tem, da danes uporabljajo kromirane klešče.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in jendomen

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Imam prijatelja zobozdravnika, ki je vsak dan v službi samo zato, da piše recepte za antibiotike ali pa pošilja reveže s hudim zobobolom na tistih nekaj točk, kjer pa zobe samo pulijo. Pa sem mu rekel, da je razlika med trenutnim zobozdravstvom in tistim v 15. stoletju samo v tem, da danes uporabljajo kromirane klešče.
Glede na trenutno situacijo se glede zobozdravstva resno zajebavajo!
Kolikor mi je znano ostale zadeve bolj ali manj delujejo.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ravno danes dobil od RK SMS, da nujno rabijo kri mojega tipa.

Pomeni že te zaloge kopnijo. Vse zaradi nekega prehlada.

Res me zanima, če se je splačalo...jaz ne vidim, da bi se, že zdaj so ogromne posledice, kaj šele bo čez nekaj mesecev.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in dejan_

tomi

Guru
1. sep 2007
18.561
9.808
113
40
MB
Ravno danes dobil od RK SMS, da nujno rabijo kri mojega tipa.

Pomeni že te zaloge kopnijo. Vse zaradi nekega prehlada.

Res me zanima, če se je splačalo...jaz ne vidim, da bi se, že zdaj so ogromne posledice, kaj šele bo čez nekaj mesecev.

med pandemijo si mel normalno krvodajalske