Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Lepa gesta

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.851
-398
113
Toliko o odnosu do situacije. Če se vi ne držite, zakaj bi se mi (provizija, biznis mojim).
Vi lahko žer občinsko mejao, mi pa ne igrati golfa čez 20+ meja?

govoril sem o prehodu meje za službene potrebe.

....

šarec je pa verjetno govoril o časovnici za odpiranje ustanov in dejavnosti. ne za sproščanje občin državljanom.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.598
1.077
113
Ampak jaz nekaj ne razumem... Šole bodo odprli, morali bodo pa otroci vzdrževat razdaljo. Torej, če se slučajno zgodi, da niso starši vseh otrok še vedno doma (in lahko obdržijo otroke doma), torej da dejansko pride 25 otrok nazaj v razred, naj bi ... kaj? Razdelili jih v 2 učilnici? Ok, dokler višji razredi ne pridejo nazaj, imajo verjetno res dovolj prostora za to. Ampak to bo v praksi pomenilo kaj? Da bo učiteljica 15min v eni učilnici, potem letela v drugo učilnico še tiste tam 15min gledat, pa nazaj, popoldne pa še nadaljevanje online pouka? (Tisti, ki imate veliko za povedat, kako učitelji samo v luft gledajo, se prosim vzdržite komentarjev - razen če poznate samo učitelje telovadbe, likovne in podobno...) In ko pridejo potem vsi razredi nazaj, kam naj dajo tisto drugo polovico razreda? Bo pouk v izmenah? Torej bodo spet otroci dopoldne sami doma? Učitelji pa delali dopoldne in popoldne in še online pouk za vse tiste, ki jih starši ne bodo želeli dat nazaj v šolo?

Skratka, men tle marsikaj ni jasno, ampak novinarji samo prepisujejo uradne izjave in nič ne znajo vprašat ali pokomentirat.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in bpfc

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne vem, ce jih ostane. Ostali ucitelji bodo morali se vedno pouk opravljat preko neta od 4-8 razreda, kot do sedaj, ampak 9 razred pa gre v solo. Torej, kako bo sedaj sploh s temi ucitlji?
Uni, ki ucijo 9 razred, ucijo tudi 8, 7, 6 itd.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

sousis

Guru
16. nov 2019
1.598
1.077
113
Zdaj prebral, da 5.-8. in srednje šole razen maturantov sploh ne grejo več v šolo letos. Ok, ajde, potem je rešeno vsaj vprašanje fizičnega prostora po učilnicah. Ostalo pa mi še vedno ni jasno. Namreč, otroke do 4. razreda učijo učitelji razrednega pouka, pa ne vem, če jih imajo glih x2 na lagerju... (Učitelji za višje stopnje za prekvalifikacijo za učenje v prvi triadi menda rabijo nek oh in sploh 2-letni program, torej ni glih z danes na jutri.)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
V šolo gre slabe pol populacije - ostali jeseni. Kaj tu ni jasno? Učiteljev menda ostane dovolj na razpolago. ;)
Ali za ostale ne poteka naprej šolanje na daljavo? Zaenkrat mi je še vsak resen učitelj rekel, da sedaj krepko več dela kot če mora delo opraviti v šoli.
Jasno pa je, da jebivetri zmuznejo tu in tam.
Otroke imeti razpršene v več prostorih z istim kadrom bo bolj težko izvesti.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Zdaj prebral, da 5.-8. in srednje šole razen maturantov sploh ne grejo več v šolo letos. Ok, ajde, potem je rešeno vsaj vprašanje fizičnega prostora po učilnicah. Ostalo pa mi še vedno ni jasno. Namreč, otroke do 4. razreda učijo učitelji razrednega pouka, pa ne vem, če jih imajo glih x2 na lagerju... (Učitelji za višje stopnje za prekvalifikacijo za učenje v prvi triadi menda rabijo nek oh in sploh 2-letni program, torej ni glih z danes na jutri.)

4. razred bo doma... Prva triada je 1-3

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ampak, kot smo prej v clanku prebrali, da ni primera, da bi iz otroka virus presel na odraslo osebo..torej, zakaj ze imet razcepljene razrede na pol? Edino, ce ni cisto res, da se ne prenasa med otroki in naprej...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ....

Mene zanima, kako bodo rešili druženje v skupnih prostorih - WC, garderoba, hodniki... otroci do 12 leta ne bodo nosili mask... poleg tega komaj čakajo, da se vidijo...
In kaj bo z otroci, katerim zdravniki odsvetujejo odhod v šolo sedaj? Ena izmed njih je tudi moja 7 letna hčerka s prirojeno srčno napako...

Veliko vprašanj in malo odgovorov...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.881
6.961
113
Ampak, kot smo prej v clanku prebrali, da ni primera, da bi iz otroka virus presel na odraslo osebo..torej, zakaj ze imet razcepljene razrede na pol? Edino, ce ni cisto res, da se ne prenasa med otroki in naprej...
Če pa je v tej temi nekdo nalimal link, kjer celo WHO pravi, da še niso zabeležili enega primera, kjer bi otrok <10let prenesel okužbo na odraslo osebo?

• Wow
Reactions: bpfc

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
A oni to resno? Za 1.Maja bodo odpiral Obcine... Ko najvec folka rine na morje, piknike, kresovanja... Ne bi se dal pocakat do ponedeljka? Res izredno strokovna odlocitev... Ko bodo pa cez 14 dni 3 okuzeni vec na dan, bodo pa ugotavljal, da je ponovno treba zapirat ker to je bil pa dejansko najboljsi ukrep... Ne vem... Al nej se smejem al jocem... Kaksni “strokovnjaki” nas drzijo na striku... :obesise::bonk::nigladek::valjamse::aplauz:
Zapiranje v občine je bila popolnoma politična odločitev, ki jo stroka ni nikoli predlagala. Seveda so jo potem nekateri vritolezniški "strokovnjaki" vneto zagovarjali.

• Jezen sem
  • Žalosti me
Reactions: brane_new in bpfc

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, torej, zakaj imeti razcepljene razrede?

Edit: Darjancku sem odgovarjal...prehitro pisete poste vmes..

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
A oni to resno? Za 1.Maja bodo odpiral Obcine... Ko najvec folka rine na morje, piknike, kresovanja... Ne bi se dal pocakat do ponedeljka? Res izredno strokovna odlocitev... Ko bodo pa cez 14 dni 3 okuzeni vec na dan, bodo pa ugotavljal, da je ponovno treba zapirat ker to je bil pa dejansko najboljsi ukrep... Ne vem... Al nej se smejem al jocem... Kaksni “strokovnjaki” nas drzijo na striku... :obesise::bonk::nigladek::valjamse::aplauz:

A si to napisal, ker res tako misliš ali po navodilu "nekoga"?
Sam vprašam... :sprasujemse:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Levica se spet prebuja, da nekaj kontrira. Prej kontrirajo ukrepom, danes kontrirajo umiku ukrepov. Nikoli prav. Tudi na Facebooku je veselo. :)

• Všeč mi je

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Nekateri nimajo nobenega pametnega početja, kot kontriranje. Na koncu še sami sebi kontrirajo.
Pač posledica nedojebanosti ... :D

Jaz samo držim pesti, da folk ne bo začel delati neumnosti in se čez 4 tedne ne vrnemo nazaj v strogo karanteno. Virusu se jebe za levico in desnico, pa tudi za sredinske. Ima svoja pota, preizkušena skozi milijone let evolucije.

• Všeč mi je
Reactions: sad in bpfc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.881
6.961
113
Kakšne bedarije pa bi lahko začeli delat? Saj druženje pa vse še ostaja, gibanje med občinami pa je tako služilo samo sebi in ni doprineslo k zmanjšanju širjenja okužbe.

na DSO se mora osredotočit vlada.

• Wow

sousis

Guru
16. nov 2019
1.598
1.077
113
Saj novinarji še vedno ne smejo biti prisotni na novinarskih konferencah. :evil:

Aja, saj res - tudi oni morajo delat od doma. (Sem malo pozabil na ta ukrep vlade, ki je zelo pomemben v boju proti koroni... Vprašanje, če ga bodo sploh kdaj odpravili...)

Sicer bi pa novinarji vseeno lahko navrgli par komentarjev na koncu, po prepisanih odstavkih...