Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.268
2.548
113
govoril sem o prehodu meje za službene potrebe.
šarec je pa verjetno govoril o časovnici za odpiranje ustanov in dejavnosti. ne za sproščanje občin državljanom.
Seveda. Omenil sem, da se eni držimo, eni se nočejo držat. Ampak na tapeti je samo tisti, ki je golf igral preko meje.
Ne tisti, ki so sabotirali, vozili s kolesom, itd. Dejstvo je, da noben od kršiteljen ni kasiral, pokasiral, prenašale itd.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.268
2.548
113
Vrtci: kaj mali vejo za razdaljao. Pač vgojiteljice malce bolj popazijo in otroci delajo kar se jim rače.
Šola: tam zadnjim razredom 7 in več se da že dopovedat.
Srednja šola: se znajo pazit.
Fax: iščejo krivine, kako ne v šolo vendar priznani vsi izpiti.
Pravkar sem se vrnil z ogrevanja v šapru. Čakaš na vstop v trgovino na razdalji vozička. V trgovini ni neka bajne razdalje ali razdalje iz obdobja. Brez posebnosti.
Prepoved preko občinskih meja je bila zaradi Pirana, Portoroža, Bleda, turističnih krajev. In ne men o eni politični odločitvi. Zahtevali in izsilili so jo državljani SLO, seveda iz teh krajev. Stokanja o nevarnostih ni bilo konca ne kraja. Se je kdo iz Celja javil/zahteval ali Kungote? Mislim Zg. Kungote.
Sedaj, ko rabijo denar - turizem - so pa pripravljeni vse požret. In odgovornost prelagat na politiko.
Če je tako, naj zaprte občinskih meja veljaja. Kršite? Plačujte! Imate denar za whell set za 1500€!
Pravkar slišal: Obiski v domovih dovoljeno. To zna biti problem!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Okužb bo isto, samo pri ta starih v domovih je pač smrtnost 50%. V vrtcih pa 0,000000001%.
Tako da ja, DSOji bi morali biti v izolaciji vsaj do poletja.
Ali pa računat, da bo naravna selekcija naredila pokojninsko reformo in se nehat sekirat glede tega.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
WHO med drugim tudi nekaj o Švedski.
Ne vem zakaj imamo na forumu milijon tem o Covidu. :rolleyes:

Ryan said, “I think if we are to reach a new normal, I think, I think in many ways Sweden represents a future model, if we wish to get back to a society in which we don't have lockdowns, then society may need to adapt for a medium, or potentially a longer period of time, in which our physical and social relationships with each other will have to be mother modulating by the presence of the virus. We will have to be aware of the virus is present and we will have to, as individuals and families and communities do everything possible on a day to day basis to reduce the transmission of that virus.”

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
WHO med drugim tudi nekaj o Švedski.
Ne vem zakaj imamo na forumu milijon tem o Covidu. :rolleyes:

Hja sej, kaj pa je rahljanje ukrepov drugega kot priblizovanje svedskemu modelu.

Ta izjava to dokazuje:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Tole bo še zabavno: Pomerjanje oblačil: razkuževanje kabin za vsako stranko, oblačila v karanteno za dva dni

"Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) zaposlene v trgovinah z oblačili in lokalih ter njihove stranke poziva, naj upoštevajo higienske ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Kabine za pomerjanje oblačil bo treba za vsako stranko razkužiti in prezračiti, v lokalih pa bo treba v notranjih prostorih nositi masko."

Se pravi če boš prišel v trgovino popoldne ne boš imel več kaj pomeriti ker bodo vse obleke v karanteni. :oops1:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.683
5.857
113
Kdo sedaj izpostavlja dedeke in babice je pa res trotl.
oz ne, če starejši nimajo toliko pameti, zakaj bi morali celotno državo terorizirat? vsak je za sebe odgovoren.
Mi s starimi starši živimo pod eno streho. Kaj pa zdaj? Naj se odselimo za eno leto. Kdo? Mi ali stari? Kam? Iskat najemniško stanovanje? Ne sanjat pravljice, kako dedi in babi živita sama nekje v Halozah.

• Všeč mi je
Reactions: sad