Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.877
6.960
113
Od kdaj pa

Od kdaj pa alterase cerkev skrbi? Ajd 8888 je izjema.
A se bojite da jih bo preveč k masam hodilo?. Kaj se sekirate. Bolj se bodo gnetli, prej bodo imeli zadnjo pot na britof.
Res vas ne razumem

Enostavno je. Ljudje bi morali biti kritični do vlade in njenega dela, da bo v prihodnje tista vlada 2x premislila, preden nas bo zaprla. Ker pa smo poslušne ovčice, pa se seveda že arhivira dokumentacija "tako slovencelnju zategnit štrik, pa bo rekel še..."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.877
6.960
113
Ukinitve prepovedi gibanja izven kraja bivališča oziroma matične občine vsaj čez praznike še ne gre pričakovati. Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje, infektologinja Bojana Beović, je izpostavila, se je prav ta ukrep izkazal kot učinkovit. "Ker bi ob prvomajskih praznikih lahko pričakovali veliko gibanja prebivalstva, smo v luči dejstva, da epidemija po znanih podatkih še tli in da podatkov nacionalne presečne raziskave še nimamo, priporočili podaljšanje obstoječih ukrepov," je dejala.

A bejž, tli še? Zaradi tlenja se uničuje gospodarstvo? Jaz sem mislil, da je govora o virusu apokaliptičnih razsežnostih, in o strašni epidemiji ki kosi po ulicah huje kot kuga.

SLO je dokaz kako se lahko uspešno handla prvi val, smo pa hkrati tudi dokaz kako se potem to prevesi v obsesijo in hočemo preit v sterilno stanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.877
6.960
113
Dobro, kaj pa je za tebe kriterij, ko bi sprostili zadeve? 0 okuženih na dan? 5? 10?

Že davno smo mimo epidemije, stanje pa je takšno, kot da bi bila.

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jendomen in bpfc

B81

22. jul 2007
36.747
10.378
113
Enostavno je. Ljudje bi morali biti kritični do vlade in njenega dela, da bo v prihodnje tista vlada 2x premislila, preden nas bo zaprla. Ker pa smo poslušne ovčice, pa se seveda že arhivira dokumentacija "tako slovencelnju zategnit štrik, pa bo rekel še..."

Mors se razpizdit :evil:

king-kong-aint-got-shit-on-me-ijs-23096717.png

• Haha
Reactions: Kamele0N

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Ukinitve prepovedi gibanja izven kraja bivališča oziroma matične občine vsaj čez praznike še ne gre pričakovati. Vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje, infektologinja Bojana Beović, je izpostavila, se je prav ta ukrep izkazal kot učinkovit. "Ker bi ob prvomajskih praznikih lahko pričakovali veliko gibanja prebivalstva, smo v luči dejstva, da epidemija po znanih podatkih še tli in da podatkov nacionalne presečne raziskave še nimamo, priporočili podaljšanje obstoječih ukrepov," je dejala.

A bejž, tli še? Zaradi tlenja se uničuje gospodarstvo? Jaz sem mislil, da je govora o virusu apokaliptičnih razsežnostih, in o strašni epidemiji ki kosi po ulicah huje kot kuga.

SLO je dokaz kako se lahko uspešno handla prvi val, smo pa hkrati tudi dokaz kako se potem to prevesi v obsesijo in hočemo preit v sterilno stanje.

Kaj ima točno prepoved gibanja izven občine z gospodarstvom? V službo greš lahko v drugo občino, po nakupih (če v tvoji občini ni na voljo) tudi. Pa še za marsikaj drugega.
Za ostalo pa itak ne rabiš - sem doma 5 tednov, izven občine le za nujne opravke, torej kar je bilo službe, trgovine, oskrbovanje in pomoč starejši odebi, ki to potrebuje - ostalo vse v krogu kilometra ali treh okoli doma, prijatelje pač ali slišim po telefonu ali vidim preko videokonferenc..n sem mnenja, da je prav, da se to zadrži šele preko prvomajskih, potem pa sprosti, pa najprej ohrani prepoved druženja izven gospodinjstva za teden ali dva, potem pa sprosti še to (do recimo 5 oseb iz različnih gospodinjstev, pa tako naprej,.
Gospodarstvo ima druge probleme. Tudi odstnost javnega prometa in varstvo za vrtce in OŠ tja do recimo 5. razreda (kasneje so mirno lahko sami doma).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.877
6.960
113
Če ne drugega, bi država pobrala davek od nafte, ker bi se vsi vozili v naravo. Vsaj nekaj...vsak cent šteje, ker iz enega centa izgube zdaj, bodo nastali trije centi dolga v prihodnosti.

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jendomen in bpfc

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Če ne drugega, bi država pobrala davek od nafte, ker bi se vsi vozili v naravo. Vsaj nekaj...vsak cent šteje, ker iz enega centa izgube zdaj, bodo nastali trije centi dolga v prihodnosti.

Sedaj ko so par jurjev na državljana potalali. Bi pa s centi of nafte reševali :valjamse:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Jaz sem v teh dveh mesecih izgubil več kot velika večina. In tudi v bodoče bom.

ne jokcaj,
saj si in zopet boš zaslužil več kot velika večina

Kaj ima točno prepoved gibanja izven občine z gospodarstvom? V službo greš lahko v drugo občino, po nakupih (če v tvoji občini ni na voljo) tudi. Pa še za marsikaj drugega.
Za ostalo pa itak ne rabiš - sem doma 5 tednov, izven občine le za nujne opravke, torej kar je bilo službe, trgovine, oskrbovanje in pomoč starejši odebi, ki to potrebuje - ostalo vse v krogu kilometra ali treh okoli doma, prijatelje pač ali slišim po telefonu ali vidim preko videokonferenc..n sem mnenja, da je prav, da se to zadrži šele preko prvomajskih, potem pa sprosti, pa najprej ohrani prepoved druženja izven gospodinjstva za teden ali dva, potem pa sprosti še to (do recimo 5 oseb iz različnih gospodinjstev, pa tako naprej,.
Gospodarstvo ima druge probleme. Tudi odstnost javnega prometa in varstvo za vrtce in OŠ tja do recimo 5. razreda (kasneje so mirno lahko sami doma).

zato (c/p enega komentarja iz RTVSLO)
Ukrep prepoved gibanja med občinami je:

- neumen: policijo in redarstvo so obremenili z brezveznim preverjanjem ljudi na občinskih mejah, namesto da bi policijo pustili na državnih meji, kjer je primanjkuje (seveda so to naredili namerno, da bi tja poslali vojsko in ji povečali pooblastila)

- nesmiselen: ljudje se obnašajo zelo odgovorno, držijo se pretežno v svojem okolju in ne letajo brez veze po sosednjih občinah; tisti, ki hodijo v druge očine (takih je itak precej), pa imajo za to močne razloge in jim je to tako ali tako dovoljeno

- nesorazmeren: dnevno je na novo okuženih izven DSO-jev zanemarljivo majhno število ljudi, zaradi virusa (ne z virusom) pa jih umre manj kot na cestah (zakaj potem ne prepovejo še uporabe avtomobilov in motorjev?)

- diskriminatoren: nekatere občine so velike in nudijo bistveno boljšo kvaliteto življenja kot mnoge majhne občine, kjer ni niti večjih trgovin niti marsičesa drugega, kar imajo velike občine

- protiustaven: ukrep omejitve gibanja bi moral določati zakon, določa pa ga ukrep napačnega ministra; ampak saj ustavno sodišče bo rabilo samo par let, da karkoli naredi

Vlada, ukinite ta ukrep! Pa kaj vam ni jasno?
občine smo zaprli pred mesecem dni...

zadnji teden smo konstantno na~15 okuženih na dan (ti ljudje so se okužili že več kot teden dni nazaj)

podlaga za omejitev na občine ni strokovna, ampak ideološka,
da ima raja kost za glodat (afera maska je ukrep podaljšala vsa še za teden dni)

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.917
113
Krek je že prvi dan na fuŁŁ ЯeTarD mode
Pričakuje kar pet let prekuževanja prebivalstva z relativno malo mrtvimi

Na tak način bomo v petih letih prekužili celotno prebivalstvo in imeli relativno malo mrtvih,

Skupaj z vlado se zazidajte v klet in pustite ostale pri miru.
Se vidimo čez 5 let.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
populist in ritolizneš

Stroka pravi, da so zbolijo od 2 do 7 dni, izjemoma 14 dni po okužbi.
In sedaj on trdi so velikonočni prazniki 11-13.april krivi za stanje točno na dan 25.4

če je malo pozitivnih, je krivo, da je bilo premalo testiranih...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.838
-420
113
ma to je pa res ze za popizd.it.

pizd.a ze 1 mesec in pol se drzimo teh fuknjenih obcin, pa se kr grozijo.... najprej je bil vikend izlet, pol je bla velika noc, zdej bo prvi maj, kaj bo pol? junija, dan drzavnosti???

u pm nej ze grejo vsi skupi.

zakurte kresove, v znak nasprotovanja pretiranim ukrepom!!

vsa tujina okoli ima ze okvirne datume rahljanja, nasi pa se tumbajo da v prihodnosti ni rahljanja na vidiku!! in da bo en kres povzorcil katastrofo.

mater sem jezen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.660
113
pri taščici
Mene zanima koliko od teh 15 okuženih vsak dan je ljudi v DSO in podobnih ustanovah?
Nekako imam občutek da jih še niste dovolj pospravili. (Naselitev bolnih v zdravo bolnico Ptuj recimo?)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.917
113
ma to je pa res ze za popizd.it.

pizd.a ze 1 mesec in pol se drzimo teh fuknjenih obcin, pa se kr grozijo.... najprej je bil vikend izlet, pol je bla velika noc, zdej bo prvi maj, kaj bo pol? junija, dan drzavnosti???

u pm nej ze grejo vsi skupi.

zakurte kresove, v znak nasprotovanja pretiranim ukrepom!!

vsa tujina okoli ima ze okvirne datume rahljanja, nasi pa se tumbajo da v prihodnosti ni rahljanja na vidiku!! in da bo en kres povzorcil katastrofo.

mater sem jezen.
Država naj bi imela (skupaj) s sedanjimi novimi krediti (3 milijarde) denarja za 3 mesece delovanja, torej do sredine junija.

Na https://proracun.gov.si/# imaš aktualne številke do 23.4:
predvideni prihodki 10,8 mrd
skupaj zbrani prihodki 2,5 mrd

Poleg tega se v sredini maja vrača preveč plačana dohodnina za preteklo leto (vsaj do sedaj se je vsako leto).

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.309
-2.567
113
Folk ne vidi več smisla v omejevanju na občine, ker je zelo malo novo obolelih, pa se ti so povezani z domovi za ostarelim in osebjem v bolnišnicah. Podpiram vse ukrepe, ki jih je sprejela vlada, ampak z občinami pa so mislim, da malo preveč zavlekli. Lahko grem v avtopralnico, postrizt psa, kupit beton, jahat konja, igrat tenis.. Ne smem pa na sprehod v sosednjo občino ali kupit kaj v trgovini v drugi občini, ker so v ljubljanski poslovalnice zaprte.
Saj nismo omejeni na občine - Ne smeš tudi k sosedu na kavo čez cesto, bognedaj da bi roštilj zakurila - to bodo kot so danes na 24 ur povedali policaji med prazniki poostreno kontrolirali. Zbiranje je pač prepovedano.

Le da policaji obiske pri sosedih ne znajo še prav dobro detektirat in sankcionirat, ker vlada v predpisu ni predvidela, da rabiš na cesti potrdilo ali izjavo, da greš v najbližjo trgovino.....in ostale izjeme v predpisu. Tako da tudi če si namenjen k sosedu, pa te policaj ustavi na cesti, boš rekel da greš v trgovino....(+druge izjeme) pa ti nič ne more. Ampak če te pa zaloti pri roštilju - kaj boš pa rekel?

Nazadnje urejeno:
  • Žalosti me
Reactions: bpfc

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.309
-2.567
113
Kako to misliš da ni mogla pokvariti krščanske velike noči?
Hojsu jo vsekakor ni pokvarila, ko je užival v šunki s taščo na vikendu.
Drugim, ki niso videli staršev, otrok, sorodnikov že mesec dni pa pravgotovo.

Pa tistim tisočim, ki so kljub predpisu šli na obisk sorodnikom čez občinsko mejo, in jim je policaj napisal 400€ kazni tudi.

acc

Pripravnik
16. apr 2020
42
14
8
Mislim, očitno se vidi, da nisem iz zdravstvene stroke, ampak... Ce je drzava sprejela taksne ukrepe in se ljudje ukrepov držijo kolikor toliko (ni izbire), potem je verjetno logicno, da bo manj okuženih.

To je jasno.. AMPAK. Tako smo potem res lahko zaprti 5 let ali vec. Pa se to vprasanje, ce je imunost kratkotrajna.. Torej smo lahko tako potem taprti do....?

Pa cim sprostimo en ukrep, se bo število obolelih verjetno povecalo. Sej to je jasna in logična posledica..

Bom optimist/idealist pa bom predvideval, da so nas zaprli, da zagotovijo dovolj sredstev, vmes pa da se odkrije še cepivo... Pa še to dovolj univerzalno za več sevov. Pa seveda zato, ker ostali to delajo.

Ljudem bo sigurno dop***lo. Ampak ne bodo sli na ulice (tak narode) temvec se bodo zaceli znasati nad druzinskimi clani in sosedi. Ko si enkrat navajen/razvajen na nekaj, se ni lahko navaditi na manj.

Pa verjetno ne bo tak problem samo pri nas... Mislim, da je vedno vec ljudi, ki se zaveda, da vec ne bo kot je nekoc bilo. Ali je to dobro ali ne, bo cas pokazal, osebno nisem preprican.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx