Kje najti programerja za spletno stran?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Iščem po netu,.. našel sem kar nekaj blogov na temo - kako nespodobno je pričakovati, da ti bo nekdo izdelal spletno stran za 200€. Z večino se strinjam in cenim programersko delo, vseeno pa potrebujem le programerja, ki bi verjetno potreboval nekaj ur za moj projekt.
Kje bi ga našel? Kakšen forum študentov računalništva? Ali kakšne freelancerje v tujini?

Hvala!

p.s. Če se kdo prepozna, naj me kontaktira na zs.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.918
113
Kje iskati:
upwork

ostali

Design and launch a professional, one-of-a-kind website in minutes with Canva’s free website builder. Use free customizable templates, easy drag-and-drop tools, and unlimited content. No experience needed.

Hostal boš na WordPress&co ali lastna domena ?

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.224
4.755
113
Iščem po netu,.. našel sem kar nekaj blogov na temo - kako nespodobno je pričakovati, da ti bo nekdo izdelal spletno stran za 200€. Z večino se strinjam in cenim programersko delo, vseeno pa potrebujem le programerja, ki bi verjetno potreboval nekaj ur za moj projekt.
Kje bi ga našel? Kakšen forum študentov računalništva? Ali kakšne freelancerje v tujini?

Hvala!

Men skoz neki Indijci pošiljajo e-maile da bi mi radi naredili novo stran, pač ne potrebujem več kot imam,
če najdem kakšen e-mail ti lahko dam podatke, oni bi ti mogoče naredili za tak denar...

Jaz sem si jo sam postavil... ni tko zajebano, rabiš pa nekaj časa.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
A imas komplicirano zadevo?
Jaz sem tule startala:

Kot vidis, start je bil, da nisem imela blage, kaj in kako se lotit. Osnovnih pojmov nisem imela razčiščenih...

Na koncu zrihtala sama. Neoserv domena, neoserv studio, stran je lična, kolegi pohvalili. Je pa res enostavna zadeva, bilj vizitka z info, kaki updajte, da gremo na dopust pa tak... Tak, da ce je enostavna zadeva, probaj.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.518
113
Emona / Carnium
Men skoz neki Indijci pošiljajo e-maile da bi mi radi naredili novo stran, pač ne potrebujem več kot imam,
če najdem kakšen e-mail ti lahko dam podatke, oni bi ti mogoče naredili za tak denar...

Jaz sem si jo sam postavil... ni tko zajebano, rabiš pa nekaj časa.

To tudi meni pošiljajo. Pa jim pošljem kontra ponudbo. :zavijazocmi:

Komot si sam izdelaš spletno stran. To je isto, kot si lahko v Canvi oblikuješ logotip, izdelaš vizitko...vse lahko sam.

• Haha
Reactions: tomi

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.137
477
83

Hvala!

si vprašal tukaj? https://www.fiverr.com/
Sam sem enkrat že koristil. Dobil nekega mislim, da indijca, ki mi je naredil hitro in tako poceni eno stvar, da je bilo brez veze, da bi se sam matral:) Moraš večim poslat, pa se dobro zmenit, ker tudi on na drugi strani ni neumen in dela za denar ;)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38

Hvala!

Sorry ampak iskreno, danes mehanik racuna svojo uro 20, 30, 50 eur, za pod 20 eur razen kelnarja ne dobis, sedaj pa pomnozi to s "par ur" dela in dobis kaj? Nic slabega ampak casi 200eur spletnih strani so mimo. Bom sam potreboval kar me bolj moti, da vec kot kupit enega templata in skopirat gor tvoj lastni tekst vsi "hitri" mojstri ne znajo ali nimajo casa ali se jim ne da. Sem za bolj osnovno stran z obrazcem za upload v ozadju dobival bolane ponudbe, tudi 8 brez DDV. In je bil en mojster hudo uzaljen, ko sem mu povedal, da so vse njihove reference iste, ok, druge slike, drug tekst ampak vse na isto foro. In zdaj ti meni povej, ce je to vredno 5, 10 jurjev?

Pozabi na fiverr, ker moje izkusnje s temi pakistanci, indijsci so slabe. Ali najdi nekoga iz EU, USA z dobro oceno ker ostali te bodo nategnil. Mene so nategovali za eno stvar 3 tedne cez rok. Potem pa jokanje da ima otroke doma lacne pa ne vem kaj vse. Malo poguglaj, odvisno kaj rabis, ce rabis samo ala vizitka eno stran si naredi sam. Ce potrebujes kaj vec pa pripravi 500-1000.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.918
113
OP je nekaj vprašal in poniknil.
Niti ni pojasnil, kakšno stran bi imel.
Sem prepričan, da lahko z novodobnimi ai čarovniki v 80-90% primerov narediš stran brez pomoči 'programerja'.

Sploh če gre za stran v stilu
Koda:
https://janezkerin.si/
https://optimian.si/slovenski-pregovori/

mistique

Guru
16. jun 2009
13.733
1.518
113
Emona / Carnium
OP želi malce bolj napredno funkcionalnost. Sicer nič takega, kar ne bi znal FRI študent skupaj zložiti...ali pa kak WP wizzard.

Vprašanja, ki si jih naročniki le redko zastavijo, ko iščejo poceni rešitev so:
- kdo delal spremembe custom kode,
- kdo bo izvajal varnostne posodobitve oz. vzdrževal kodo,
- koliko nadzora bodo imeli nad rešitvijo (ali bodo lahko sami upravljali z vsebino?).

Pogosti uvodi v pogovor s potencialnim naročnikom so:
"Sem imel enega, ki mi je to rihtal pa se ne javi več..."
"Programer se s tem več ne ukvarja in rabim drugega..."
"Bi samo pogledal, imam že na 3/4 narejenega in je treba SAMO še končati..."

To so po mojih izkušnjah za naročnika najbolj dragi projekti in/ali pa te kot izvajalca po njih najbolj boli glava.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.106
1.037
113
V takih primerih, ko je "3/4 že narejeno" je najbolje it od začetka, na osnovi, ki jo poznaš, pa mogoče kakšno vsebino uporabit iz starega projekta.