Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri treh vojakih Slovenske vojske, ki delujejo v Natovi misiji Kfor na Kosovu, so potrdili na Slovenski vojski. Vojaki se trenutno nahajajo v izolaciji v Prištini, dogovori za njihovo evakuacijo pa že potekajo.

Kot so še navedli na Slovenski vojski je zdravstveno stanje okuženih vojakov dobro, o okužbi pa so že obvestili njihove svojce. Pri prevozu domov ne pričakujejo težav, bo pa vojska verjetno uporabila lastne zmogljivosti. Po prihodu domov jih bodo namestili v eni od ustanov javnega zdravstvenega sistema, kjer bo zanje primerno poskrbljeno, so še povedali na SV-ju.

Zanimivo. Še nekaj dni nazaj so govorili da če je okužen starostnik iz DSO-ja to še ni razlog da ga premestijo v bolnišnico. Krasna diskriminicija. Maske so vam dol padle.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
McDonalds je bil samo vaja z odpiranje.
Ker smo na tem izpitu padli, bodo preventivno malo podaljšali. Med prvomajski prazniki bo kar precej ljudi frej, vključno z mularijo in bi lahko navalili.
Potem je pa spet pouk itd. in masovnega navala vseeno ni za pričakovat.
Kako pa so ogrožali eden drugega. Kvečjemu kak zvit pleh, če so bili preveč nestrpni.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.307
-2.569
113
Kaj je pa bilo narobe pri odprtju MC Donalda. A ni samo drive-in laufal? Kje pa je na drive in možnost okužbe (če je osebje zdravo, oziroma se drži pravil?)
Kaj pa tisti penzionisti ki so jim nosili hrano? A tam pa ni bilo.moznosti okužbe?
Jaz bi raje vprašal, kaj je bilo treba Mc Donald zapret?
Razen da so tako širili paniko.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.660
113
pri taščici
Kaj ti, če si neki guru potem pa lahko paničariš po forumu kot te je volja.
Tvoji prispevki povedo vse o tebi. Kaj sta vidva z Darjanom kakšna bratca. Način pisanja imata zelo podoben.
Go Janša:valjamse:

Tebi in tebi podobnim očitno ni jasno kako se lahko okužiš.
No saj si si sam odgovoril na vprašanje;)
Daj piši pod original nickom, če tako dobro poznaš mene.
Sicer pa vidim da imas vse objave v tej temi, razen dveh. Kak razlog je da si tako.aktoven v tej temi?
Kje si prebral da sem Janšev?
Tam kjer sem napisal da hvala bogu da nimamo brezvladja in čakamo na volitve enkrat po koncu karantene?
Ker če me tako aktivno bereš, potem si moral.prebrat da že nekaj časa vpijem čez ukrepe. Od konca marca ko so na obali nekateri se spodtikali ob množice turistov, ki so bili za kamere nevidne, sem proti večini dejanj te vlade.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.515
2.885
113
v lokalni ostariji
Koliko vec mrtvih bi bilo v kolikor nobenega umrepa ne bi izvedli? Ajde doktorji cifre na plan.

Se vedno me zanima kako to, da pri tako kuznem.virusu niso vse trgovke pocepale? Da o ostalih delqvcih ne govorim

Eti Izlake ima koliko okuženih?.koliko mrtvih? Gldde na to da se je tam nasel.okuxen..

Vse skupaj je napihnjeno. Prvo so kitajci naredili lockdown ene vasi potem pa so za njimi ponavljali vsi lot papagaji. Mediji pa vsako zrtev povelicujejo zwto da.se pumpa.panika. vlada pa seveda noce da bi ljudje je obsojal da nic ne naredi in lepo vse zapre

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Koliko vec mrtvih bi bilo v kolikor nobenega umrepa ne bi izvedli? Ajde doktorji cifre na plan.

Se vedno me zanima kako to, da pri tako kuznem.virusu niso vse trgovke pocepale? Da o ostalih delqvcih ne govorim

Eti Izlake ima koliko okuženih?.koliko mrtvih? Gldde na to da se je tam nasel.okuxen..

Vse skupaj je napihnjeno. Prvo so kitajci naredili lockdown ene vasi potem pa so za njimi ponavljali vsi lot papagaji. Mediji pa vsako zrtev povelicujejo zwto da.se pumpa.panika. vlada pa seveda noce da bi ljudje je obsojal da nic ne naredi in lepo vse zapre

Eti je imel/ima tri uradno okužene. Kakšen še z znaki, ki pa ni bil testiran. Ni pa bilo kaj posebnega. Večji izpad delavcev je zaradi zaprtja šol in s tem povezanim varstvom. Za eno osebo, ki je okužena (lahko, da je že ok) je imela kar dosti stikov po firmi in nobeden od njih ni zbolel (vsaj z znaki okužbe). Bi pa bilo zanimivo v takem sistemu izvesti tisto analizo, ki jo izvajajo sedaj po Sloveniji. Da se vidi v okolju kjer so bile okužbe in dokaj bližnji stiki, če se je okužba širila in kako se je razširila.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.667
9.463
113
Ampak kako da nismo nič na slabem glede na ves dren v trgovinah?
Ok se pač zaradi omejitev ne bi razneslo po vsej državi. A posamezne občine bi morale biti fejst okužene. Ali pač...
Sem bral eno raziskavo iz Dojčland, da nimajo dokazanega primera okužbe v trgovini.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113

Če pogledamo Švede potem 460.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.837
-422
113
Je v Ljubljani čisto dovolj prebivalcev, da grejo metat granitne kocke, če se tako odločijo.

Ja. Cilj je, da čimveč propade in da v državni proračun priteče čim manj denarja. Po tem so sploh vse vlade na svetu znane, da si želijo čim manj davkov pobrat.

ja obcutek je tak. namesto da bi stroka bremzala vlado... men se zdi kot da se drzavi nikamor ne mudi. najbolj je pa motece, ker ni jasnega cilja. zakaj za k. bomo se 10 dni zaprti? da bo stevilo okuzenih v dso padlo na 0?

• Všeč mi je
Reactions: navlixx