Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Poleg Galeta so očitno tudi novinarke vzel na muho.

Priponke

• FB_IMG_1587753372358.jpg
    FB_IMG_1587753372358.jpg
    104,4 KB · Ogledi: 299

Markus

Zelenc'
15. mar 2020
16
20
3
Kar poiščite mojo objavo ko sem napisal, da se bo narodu odtrgalo do 1. Maja
Ne vem kaj se ti duvaš tukaj, še par dni nazaj si bil največji paničar tega foeuma tko da si lahko samo tiho. Trga se samo tebi in spet ustvarjaš paniko.
Vsak tvoj komentar je ustvarjanje panike. Koliko ti Janša plača da takole preko forumov ustvarjaš paniko?
Pendreke nabavljajo da nas bodo lahko mlatl, če bomo vn šli.
Dobro da sem jaz nabavil svoj pendrek:gorjaca:

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Švedska z rekordnim številom okuženih
Švedska, ena redkih evropskih držav, ki ni strogo omejila gibanja prebivalcev, je v zadnjem dnevu sporočila rekorden porast novih okužb (812).

Skupno število okuženih na Švedskem je naraslo na 17.567. Na intenzivni negi so doslej zdravili skupno 1256 bolnikov. Število smrtnih žrtev se je povzpelo na 2152 (131 v zadnjem dnevu).

Število smrtnih žrtev (2152) je glede na število prebivalcev še vedno precej nižje kot v Italiji ali Španiji, vendar večkrat višje kot v nordijskih sosedah.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Švedska, ena redkih evropskih držav, ki ni strogo omejila gibanja prebivalcev, je v zadnjem dnevu sporočila rekorden porast novih okužb (812).

Skupno število okuženih na Švedskem je naraslo na 17.567. Na intenzivni negi so doslej zdravili skupno 1256 bolnikov. Število smrtnih žrtev se je povzpelo na 2152 (131 v zadnjem dnevu).

Število smrtnih žrtev (2152) je glede na število prebivalcev še vedno precej nižje kot v Italiji ali Španiji, vendar večkrat višje kot v nordijskih sosedah.

S tem, da opravijo Švedi relativno malo testov.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new
19. jul 2007
2.834
1.553
113

Še primerjava kako bi Švedske številke izgledale v Sloveniji upoštevajoč velikost obeh držav.
...je v zadnjem dnevu sporočila rekorden porast novih okužb (162).
Skupno število okuženih je naraslo na 3513.
Na intenzivni negi so doslej zdravili skupno 251 bolnikov.
...število smrtnih žrtev se je povzpelo na 430 (26 v zadnjem dnevu).

• Všeč mi je
Reactions: B81 in bpfc

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Ne vem kaj se ti duvaš tukaj, še par dni nazaj si bil največji paničar tega foeuma tko da si lahko samo tiho. Trga se samo tebi in spet ustvarjaš paniko.
Vsak tvoj komentar je ustvarjanje panike. Koliko ti Janša plača da takole preko forumov ustvarjaš paniko?

Dobro da sem jaz nabavil svoj pendrek:gorjaca:
Ti, "zelenc" ki si na forumu od nastopa janseve vlade (15. Marca). Da slučajno tebe Janša ne plačuje.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Čehoslovaška:

--------------
Tijekom jučerašnjeg dana Češka je ublažila postojeće restriktivne mjere koje su uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Ukidaju se i dosadašnje zabrane na sve ne-esencijalno kretanje tako da će Česi moći slobodno putovati, čak i izvan zemlje.

Što se tiče okupljanja, do sada je vrijedila mjera da nema okupljanja više od dvoje ljudi, sada se ta brojka povećava na deset. Od ponedjeljka će pak ponovno biti otvorena i sveučilišta.

Podsjetimo, Češka (populacija: oko 10,6 milijuna stanovnika) je u ožujku uvela vrlo stroge mjere, među najstrožima u Europi. Iste su dale rezultata. Do sada je u Češkoj od posljedica koronavirusa preminulo ukupno 213 osoba, broj slučajeva zaraze iznosi 7,188.

Te su brojke svakako bolje od teže pogođenih zemalja, no još puno veći uspjeh u borbi protiv koronavirusa imala je susjedna Slovačka (populacija: oko 5,5 milijuna stanovnika) koja je po tom pitanju i dalje rekorder na europskoj razini. Naime, Slovačka je jedina zemlja Europe koja ima ispod 4 smrtna slučaja na milijun stanovnika. Do sada je u Slovačkoj preminulo 15 osoba.

Slovačka je ovog tjedna isto najavila popuštanje mjera, a u isto vrijeme šalje i pomoč (maske i sredstva za dezinfekciju) Italiji.

Broj mrtvih u Slovačkoj na 1 milijun stanovnika iznosi svega 3. Za usporedbu u susjednoj Češkoj ta brojka iznosi 20. Što se bivše SFRJ tiče, ovo su brojke mrtvih na milijun stanovnika: u Crnoj Gori 6, u Hrvatskoj 12, u Srbiji i BiH 16, Makedoniji 27, Sloveniji 38.

Daleko najteže u Europi po tim brojkama stoji Belgija - 560 mrtvih na milijun stanovnika, no u njenom slučaju brojka je znatno veća zbog donekle drugačijeg broja ubrajanja smrtnih slučajeva pod posljedice koronavirusa. U Španjolskoj na milijun stanovnika imamo 474 mrtvih, u Italiji 423, Francuskoj 335, Britaniji 276.

--------

Predvsem slovaki brez pompa uredili zadeve, stisnili zobe in rezultati so tu.