Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Če ne bi imel nobenih duševnih težav, ne bi zaradi enega meseca karantene naredil samomora.

Pa da ne bo nesporazuma: karantena je vsekakor lahko trigger za razna psihološka stanja in je nevarnost, ki se jo je treba zavedati in obravnavati. Sigurno pa psihično zdrav človek zaradi enega meseca v stanovanju ne bo storil samomora.

Saj ni samo to. Lahko je zaradi norije izgubil službo, eksistenco, prihodnost, vezo/ženo, ločitev, otroka...potegne lahko marsikaj za seboj.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in bizi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Če ne bi imel nobenih duševnih težav, ne bi zaradi enega meseca karantene naredil samomora.

Pa da ne bo nesporazuma: karantena je vsekakor lahko trigger za razna psihološka stanja in je nevarnost, ki se jo je treba zavedati in obravnavati. Sigurno pa psihično zdrav človek zaradi enega meseca v stanovanju ne bo storil samomora.

Enako, kot zdrav človek ne bo podlegel korona virusu, a vseeno imamo sedaj karanteno zaradi takih, ki niso v top fizični kondiciji.

Pa naredimo še mesec festivalov, ugasnimo ekonomijo in žurajmo nonstop, turistične kapactitete sprostimo in naredimo zastonjske, dela naj nihče ne, vsi samo žurajmo, da se bo dvignila morala tudi teh ljudi, ki so psihično na tleh.

• Žalosti me
  • Wow
Reactions: bpfc in navlixx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Narobe sem napisal, res je, človek ne rabi bit v top fizični kondiciji, dovolj je že "normalno" stanje, pa ga korona ne bo potamanila.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.607
708
113
Saj ne vem kdo je najbolj smotan, ampak kandidatov je več. Slovenija je pičkin dim v globalnem ekonomskem pogledu, kaj naj mi zaženemo če okoli nas vse stoji? Trije šleperji mi stojijo že 14 dni, ker enostavno iz Francije, Nemčije in Španije nimajo NIČ za pripeljat. A 4 darjani tu pizdijo za prepoved prehoda med občinami.
Berem, iščem argumente, skrite namige...
...a očtino je zgolj "naj še sosedu krava crkne".

Virolog Petrovec: Izvedli bomo anketo, ki bo vključevala 1000 do 1500 oseb
Predstojnik Inštituta in vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij Miroslav Petrovec je povedal, da potrebujemo verodostojne in potrjene podatke o dejanskem številu okuženih, da lahko začnemo sproščati ukrepe in zaženemo gospodarstvo, te pa bomo pridobili s testiranjem reprezentativnega vzorca prebivalcev Slovenije, ki bo vključevala 1000 do 1500 oseb.
...................
Če bo šlo vse po načrtih, se bo raziskava začela že naslednji teden, rezultate pa bi lahko imeli do prvomajskih praznikov, kar bi sovpadalo z načrtovano časovnico sproščanja ukrepov.
če bo šlo po načrtih....

Naslednji primerni datum je obletnica osamosvojitve.
stari/novi osamosvojitelji

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
Virolog Petrovec: Izvedli bomo anketo, ki bo vključevala 1000 do 1500 oseb
Predstojnik Inštituta in vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij Miroslav Petrovec je povedal, da potrebujemo verodostojne in potrjene podatke o dejanskem številu okuženih, da lahko začnemo sproščati ukrepe in zaženemo gospodarstvo, te pa bomo pridobili s testiranjem reprezentativnega vzorca prebivalcev Slovenije, ki bo vključevala 1000 do 1500 oseb.

Te vrste raziskave so že izvedli na Švedskem, Danskem, Škotskem, v Avstriji, Nemčiji, ZDA.. rezultati: 0,2 - 15 % anketiranih imelo protitelesa, ampak koliko so te rezultati zanesljivi?

Zakaj se mi zdi, da iščejo problem tam, kjer ga ni? Da za pot od Ljubljane do Kopra grejo po najdaljši možni poti?

Te "verodostojni in potrjeni podatki o dejanskem številu okuženih" obstajajo, se dnevno objavljajo, torej naj ukrepajo tam, kjer so okužbe in naj pričnejo s sproščanjem gospodarstva. Upam da ne po Kacinovem modelu, od najmanj okužene regije do najbolj, ker nima smisla. Da pa en predstojnik inštituta izjavi: "Izsledki te raziskave bodo ključni za načrtovanje postopnega sproščanja ukrepov in ponovnega zagona gospodarstva.", pa kot da je bilo ves trud do zdaj zaman, kot da se ni nič delalo in zdaj bodo oni obelodanili realno stanje (?!).

Ostani doma, da se ne naleze preveč ljudi, ki bi potrebovali bolnišnično oskrbo: in tako je že en mesec, bolnice pa še kar prazne. Tisti, ki bi pa res potrebovali zdravstveno oskrbo, pa je ne dobijo, ker morajo ostati doma.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Samomore oblast na žalost ignorira, tudi statistike se trudijo skriti, kakšne novice o tem redko najdeš. Čeprav jih umre nekje 350 na leto, se pravi skoraj en na da, precej več od prometnih nesreč. Namesto da bi problem izpostavili in nudili pomoč, se ga ignorira.

V bistvu smo kar precej pri vrhu po številu samomorov.
Kdo jim bo pa pomagal po tvoje ?
Osebki, ki so prebrali knjige in mislijo da so pojedli vso pamet sveta in jih sedaj hranijo s tabletami ?

E fantek zato rabiš kader, ki vse zakaj se gre. Ampak v sloveniji jih lahko prešteješ na prste ene roke če gre.

Nazadnje urejeno:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Te "verodostojni in potrjeni podatki o dejanskem številu okuženih" obstajajo, se dnevno objavljajo, torej naj ukrepajo tam, kjer so okužbe in naj pričnejo s sproščanjem gospodarstva. ... Da pa en predstojnik inštituta izjavi: "Izsledki te raziskave bodo ključni za načrtovanje postopnega sproščanja ukrepov in ponovnega zagona gospodarstva.", pa kot da je bilo ves trud do zdaj zaman, kot da se ni nič delalo in zdaj bodo oni obelodanili realno stanje (?!).
stati doma.
Saj v principu tako je. Testiranja do sedaj so precej selektivna, usmerjena na tiste, ki so izpostavljeni (zdravstvene delavce) in one, ki se javijo s simptomi. Raziskava, če bo prav izvedena (torej če bo vzorec pravilno izbran oz. če inzbira ne bo pretirano vplivala na rezultat) bo razkrila, koliko je tistih tihih bolnikov. Ki so preboleli brez panike ali morda celo brez vedenja, da so bolni.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Očitno enim še predobro gre:

Vsakemu se nekaj posreči:

Sicer samo za 40 dni. Ampak začetek pa je.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
V bistvu smo kar precej pri vrhu po številu samomorov.
Kdo jim bo pa pomagal po tvoje ?
Osebki, ki so prebrali knjige in mislijo da so pojedli vso pamet sveta in jih sedaj hranijo s tabletami ?

E fantek zato rabiš kader, ki vse zakaj se gre. Ampak v sloveniji jih lahko prešteješ na prste ene roke če gre.

tole je tako delikatna tema, da mislim da se jo tud alter ne more lotit resevat.

je toliko moznih dejavnikov ki pripeljejo do tega, da nimamo mi kej pametovat.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
Narobe sem napisal, res je, človek ne rabi bit v top fizični kondiciji, dovolj je že "normalno" stanje, pa ga korona ne bo potamanila.
A si trdno prepričan trdonja a si čist ziher, mislim sam vprašam, če si res ziher.
Če se ti po enem mesecu odfuka, pol toplo priporočam zdravljenje v ustanovi z omejenim številom izhodov ter obiskov. Kot ločitev po mesecu, ja lih tole je blo krivo.
Dej povej mi modrec koliko prijateljev mladih športnikov si izgubil, dej nabijalo povej

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
Očitno enim še predobro gre:

Vsakemu se nekaj posreči:

Sicer samo za 40 dni. Ampak začetek pa je.

odg1, osebek je sigurno moten. da gre tkole odvrzt smeti v naravo pac ne more imeti vseh pik. torej je tist riz malenkost. sicer pa ni neke lakote v sloveniji. a bi ti vzel ta riz? naj se na rdecem krizu mal zamislijo nad temi paketi. imamo v ulici nekoga ki to redno dobiva. jest se cudim kam dajo tok testenin in riza. to mu stalno hodi viška in pol ponuja okol, da ne mece stran.

odg2, zakaj je who kriv za sirjenje virusa? se meni so se zdeli zoprni ker so ze na zacetku grozili z apokalipso, in ce bi jih samo pol resno vzeli, bi bilo sedaj bolje. naj Trumpet prizna, da je zaje.bal, da mu je denar bolj pomemben kot njegovi volivci. naj bo dedc. ne pa za vsak problem iskat drugje krivca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Tudi če bi ene par "popolnoma zdravih" umrlo še to ni razlog da se svetovno gospodarstvo sesuje, pač tough luck.

Glej, tudi na cesti lahko umremo, pa zaradi tega nimamo avtov, ki se lahko peljejo samo 15kmh. Tudi kajenje ubije več ljudi, kot korona, pa ni prepovedano, tudi alkohol, tudi sladkor, tudi tudi tudi...marsikaj...in ne moremo vedno ždet v svoji luknji. Če ima nekdo pravico se zavestno odločit, da bo živel nezdravo in s tem tvegal kronično življenje, potem pa naj nosi svojo odgovornost tudi v primeru korone, bo pač zbolel, če ne skrbi za telo.

Če bi prišla "kuga2", ki bi res potamanila skoraj vsakega, potem OK, podpiram izolacijo, ampak to sedaj je pa farsa.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Torej - če bi se počutil ogroženega, bi popolnoma razumel, za kaj gre. Takole pa res ne razumeš, tveganje nekaterih drugih pa si pripravljen sprejeti. Sem prav povzel?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in sad

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne, nisi.
Ker tveganje nekaterih drugih kljub izolaciji - očitno - še vedno obstaja in smo ga prisiljeni sprejeto kot dejstvo.
Na podlagi tega dejstva bi lahko verjetno kaj storili, da se število teh "nekaterih drugih" obolelih zmanjša na minimum.
Trenutno žal zdravimo drisko z odvajalnimi tableti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
  • Všeč mi je
Reactions: gr69