Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vlada in njihovi politično nastavljeni "strokovnjaki" (pa naj si kdo upa reči, da niso nastavljeni politično in ne strokovno, spomnite se samo menjavanju v vodstvu NIJZ) so manipulirali, manipulirajo in bodo manipulirali s podatki oz. testiranji kakor jim tisti trenutek paše! Ko jim bo enkrat padlo na misel ( na pamet jim ne more, ker je nimajo), da je premalo okuženih, da ne bi slučajno zmanjšali ukrepe, bodo šli enostavno testiral folk, ki bolan leži doma in še ni bil testiran, Kaco pa bo zagnal paniko, kako nismo bili pridni in smo šunko in patico jedli z žlahto. Na bruhanje mi gre, kako je včeraj ponosno razlagal in celo z mimiko telesa nakazoval, kako bomo pa sedaj lahko igrali tenis in golf!!! Medtem pa policija hebe bicikliste, ki so nevarni prenašalci bolezni... :obesise:
Pri nas igra golf samo elita. Ti se bodo lahko s člansko izkaznico golf kluba lahko sprehajali po državi, raja bo pa še vedno zaklenjena v občine. :evil:

• Wow
Reactions: navlixx

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113

65668741.jpg

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
926
113
Evo, spet bomo poslušal, kako je "grozno" poskočila številka okuženih in da prihodnji teden še ni čas za sprostitev določenih ukrepov.... :)

• Wow

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
to!!!

jutri bo okužb 30+ ,kar pomeni nove ukrepe. (verjetno so pozitivne šparali čez vikend, ker drugače bi jih za torek, sredo že zmanjkovalo)

predlagam ukrep zaostrovanja in sicer, gibanje samo znotraj svojega kraja/vasi/mesta(naslednji bi bile mestne četrti), 2x na teden lahko izhod do prve trgovine/lekarne ampak samo z veljavnim in poštempljanim bonom, katerega 2 bosta dobila vsako gospodinjstvo v svoj poštni nabiralnik.
mislim da nasledji teden bo "the teden" najbolj pomemben teden, kjer se bo pokazalo dejansko število ukoženih in potem bo čas za rahljanje ukrepov, tam enkrat leta 2025 ali kak teden kasneje!

packi nemarni, ker ste hodli okol in se nažirali z potico pa šunko, zdej pa mate!

sarcasem off/

• Haha
Reactions: bizi

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.386
113
Pomurje
2x na teden lahko izhod do prve trgovine/lekarne ampak samo z veljavnim in poštempljanim bonom, katerega 2 bosta dobila vsako gospodinjstvo v svoj poštni nabiralnik.
sarcasem off/
To bi jaz naredil takoj ko se je začela karantena. Pa še zreduciral bi na možnost teh 2x na teden nakupov znotraj familije(otroci kupujejo za starše penzionere/brate /sestre/tašče in jim dostavijo), če so doma v radiju 10km.

Precej folka(predvsem pijandure in penzioneri) so večkrat na dan v trgovini.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
A bejž no, in kakšne katastrofalne posledice imamo zdaj, ker ni bilo takšne omejitve? In kakšne so posledice tistih famoznih izletov na primorsko/bled izpred 2 tednov zaradi katerih je bilo potrebno omejit znotraj občin?

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: bpfc in alkoholik

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
To bi jaz naredil takoj ko se je začela karantena. Pa še zreduciral bi na možnost teh 2x na teden nakupov znotraj familije(otroci kupujejo za starše penzionere/brate /sestre/tašče in jim dostavijo), če so doma v radiju 10km.

Precej folka(predvsem pijandure in penzioneri) so večkrat na dan v trgovini.
Pa tudi po 4 krat na dan v isti lekarni

• Wow

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
A bejž no, in kakšne katastrofalne posledice imamo zdaj, ker ni bilo takšne omejitve? In kakšne so posledice tistih famoznih izletov na primorsko/bled izpred 2 tednov zaradi katerih je bilo potrebno omejit znotraj občin?
Take da moramo nostop tvoje jambranje poslušat.
Sem ti že rekel, pejt in se prkuži, pa ne v bolnico laufat, če imaš karkoli skritega v ozadju, ali pa so ti anaboliki ki si jih zzdravo prehrano zaužil niso scvrli osamjelnega možgana.
Ja pa boh pomagi a si res tolk najeden al si sam iz iste občine kot 86,3% trolov na forumu

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.225
2.550
113
...Nekaterim se še sanja ne, kaksen racun bo prisel za tole. Covid19 bo misji kakec napram temu, kar prihaja kot posledica pretiranih ukrepov....
Zu spät - je zdaj javkat.
Bi takrat, ko ste denar fehtal/zahteval!

...Drugače pa nemci za sebe ocenjujejo, da bojo padli 6-8% v prvem polletju ampak potem 3-5% zrasli v drugem. ...
Naš - SLO - izvoz je v EU. Bo potegnila tudi nas ven.
Slišal sem en aboten razlog, zakaj ne odpremo vseh trgovin. Rekel je, da bi se v tem primeru povečal pritisk Italijanov na naše trgovine in bi se zato virus znova uvozil. :nigladek:
Kaj tista dva avtodomarja, nista dokaz o arhumentu? A uničena simbilična ograja na primorskem ni dokaz, da Italijani vdirajo v SLO?
Italija ima še zmerom 300+mrtvih na dan. Tudi v občinah, ki mejijo na SLO. Tudi z prepovedjo gibanja.
...in celo z mimiko telesa nakazoval, kako bomo pa sedaj lahko igrali tenis in golf!!! Medtem pa policija hebe bicikliste, ki so nevarni prenašalci bolezni... :obesise:
Ker nimaš denarja - ne ti car!, tako pogovorno- si pa bicikel vozil, se sprehajal po parku, laufal na okoli!
Od tega 12 zaposleni v DSO in 9 oskrbovanci DSO...
Držte se pravil in dogovorov. Vsi ukrepi veljajo za VSE. Brez izjeme. Vi kršite, sprememb ni, in vsi ostanemo notri.

Od kod toliko na novo okuženih Ostale osebe?
Vir: https://covid-19.sledilnik.org/#/stats

Opomba 2020-04-15 121157.jpg

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
Virolog Petrovec: Izvedli bomo anketo, ki bo vključevala 1000 do 1500 oseb
Predstojnik Inštituta in vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij Miroslav Petrovec je povedal, da potrebujemo verodostojne in potrjene podatke o dejanskem številu okuženih, da lahko začnemo sproščati ukrepe in zaženemo gospodarstvo, te pa bomo pridobili s testiranjem reprezentativnega vzorca prebivalcev Slovenije, ki bo vključevala 1000 do 1500 oseb.
...................
Če bo šlo vse po načrtih, se bo raziskava začela že naslednji teden, rezultate pa bi lahko imeli do prvomajskih praznikov, kar bi sovpadalo z načrtovano časovnico sproščanja ukrepov.