Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Toliko govorite o nabavah preko interneta, v mimovrste se je prodaja povečala za 50-100%, povsod se zmanjšuje obseg dela.... Govori se, kako so trgovke boge. Nikjer pa še nisem zasledil, kaj je s poštarji. Popolnoma nezaščiteni vsak dan oberemo vsako najmanjšo luknjo, reklame so nujno potrebne sedaj, ko se ustavlja cel svet, paketov pa kot pred novim letom. Kdo je tukaj budala? A kdo pomisli, da mora nekdo vso robo, ki jo naročite tudi dostaviti!? Pakete sicer lahko dostaviš pred vrata, ampak kaj če izgine, kdo bo odgovarjal? Za pakete z odkupninami moraš pustiti obvestilo, čeprav so tudi ta ukrep že omilili, češ da za starejše in ranljive naj bi ga vseeno nekako varno izročili. Fino, starejši , ki so najbolj ranljivi, lahko s kešom in se izpostavljajo, ostali pa raje ne.... Telefoni na pošti pregorevajo, ko stranke kličejo zakaj je poštar pustil obvestilo, če pa so bili doma, poštarje lovijo po vasi ali mestu z bicikli in se derejo na njih, ker so jim pustili obvestilo... Kam gre ta svet....
Ne jambram, ne govorim zase, ampak to gre vsake razumne meje!
Se cist strinjam. Ampak prevzemi bi pa lahko laufal ane.

B81

22. jul 2007
36.955
10.516
113
Malce razmišljam...
Malce pred novim letom je kar nekaj ljudi okoli mene zbolelo za "atipično pljučnico". In seveda sem okoli novega leta tudi sam zbolel. Najprej kot res zaje.bana angina, visoka vročina in potem suh kašelj. Kašljal sem še cel februar. V bistvu se ne spomnim, da bi me kdaj tako močno "streslo" in da bi tako dolgo kašljal.

In sedaj berem simptome, ki so "tu nekje".

A je možno, da smo to imeli že prej, pa še ni nihče o tem govoril in testiral? In je to pač padlo vse pod "atipična pljučnica"?
Tocno tole smo imeli pri nas doma. Cisto vsako leto imamnkak prehlad, malo vrocine itd..., to pa je bilo nenormalno, pa to cela familija. Sicer sem samo jaz imel izliv v pljuca, ki se je s 3 tableti AB zacelil, ampak imam posledice od takrat. Podobno sosedi. Nekaj drugega je bilo tole.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.064
5.655
113
Toliko govorite o nabavah preko interneta, v mimovrste se je prodaja povečala za 50-100%, povsod se zmanjšuje obseg dela.... Govori se, kako so trgovke boge. Nikjer pa še nisem zasledil, kaj je s poštarji. Popolnoma nezaščiteni vsak dan oberemo vsako najmanjšo luknjo, reklame so nujno potrebne sedaj, ko se ustavlja cel svet, paketov pa kot pred novim letom. Kdo je tukaj budala? A kdo pomisli, da mora nekdo vso robo, ki jo naročite tudi dostaviti!? Pakete sicer lahko dostaviš pred vrata, ampak kaj če izgine, kdo bo odgovarjal? Za pakete z odkupninami moraš pustiti obvestilo, čeprav so tudi ta ukrep že omilili, češ da za starejše in ranljive naj bi ga vseeno nekako varno izročili. Fino, starejši , ki so najbolj ranljivi, lahko s kešom in se izpostavljajo, ostali pa raje ne.... Telefoni na pošti pregorevajo, ko stranke kličejo zakaj je poštar pustil obvestilo, če pa so bili doma, poštarje lovijo po vasi ali mestu z bicikli in se derejo na njih, ker so jim pustili obvestilo... Kam gre ta svet....
Se strinjam z napisanim....ampak se te prav predstavljam zadnjič v stacuni ko so po takem dnevu prišel pa niso Mel še mesa :D kaj je bil že Un movie ko se enmu odpelje.... Passenger 57? :D

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Danes je poštar v Ljubljani normalno prinesel paket, pozvonil in paket prinesel do vrat. Podpisovati pa ni več treba.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.958
-8.676
113
Malce razmišljam...
Malce pred novim letom je kar nekaj ljudi okoli mene zbolelo za "atipično pljučnico". In seveda sem okoli novega leta tudi sam zbolel. Najprej kot res zaje.bana angina, visoka vročina in potem suh kašelj. Kašljal sem še cel februar. V bistvu se ne spomnim, da bi me kdaj tako močno "streslo" in da bi tako dolgo kašljal.

In sedaj berem simptome, ki so "tu nekje".

A je možno, da smo to imeli že prej, pa še ni nihče o tem govoril in testiral? In je to pač padlo vse pod "atipična pljučnica"?

Ne nisi prebolel tega. Žal.
Če bi to pri nas razsajalo že okoli NL, bi imeli konec januarja do vrha polne bolnice.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
PrviDanIzolacije.jpg

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Mene bolj zanima ali kdo razmišlja o tem, da poštar poleg pošte lahko raznaša tudi virus. Če je model okužen (pa ne ve), ti zlahka okuži tudi paket ki ga dostavlja.
A kdo razkužuje dostavljeno robo, tudi navadno pošto?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N