Jaz mislim, da zaradi tega, ker ni tolk nalezljiva, da bi polnila oddelke v bolnici oz. presegla kapacitete.
Tudi, če kdo umre ne delajo iz tega tragedije, ker so v bolnici lahko naredili vse kar je v njihovi moči. Zdaj, ko pa imaš ti enkrat preseg kapacitet in moraš "odločit" komu boš pomagal pa imaš tragedijo, polsedično trpijo tudi drugi oddelki in nastane kaos.
tudi korona bo z leti šla "navadnim gripam", ker to v biti je. problem je, ker je letos prvič, vsi naenkrat oziroma v katkem času zbolijo, cepiva ni ergo vsi ki potrebujejo hospitalizacijo zaradi gripe so naenkrat bolni. Če imaš cepivo, se jih kar nekaj takih vnaprej zaščiti in bolnice ne rabijo, tudi drugi se cepijo in četudi bi zboleli ampak ne hudo, ne zbolijo in ne trosijo dalje. tisti, ki pa zbolijo imajo pa že neko imunost proti tem in se bistveno bolj uspešno borijo proti bolezni. tole je problem prvo leto, morebiti drugo, ampak že manj. konec koncev, da gremo zdaj vsi v luknjo in nihče ne dobi, drugo leto lahko ponavljamo vajo (če ne bo cepiva). da jih pa zdaj nekaj zboli, pa pol še malo pa razpotegnemo to malo, pa se vseeno večina prekuži - potem pa dejansko samo naredimo špico daljšo in bolj položno, da se bolnic ne preobremeni. To bi bila idealka, seveda v praksi tole zdirigirati, da bi šlo točno tako, je pa druga. zato smo raje kar doma, pa upamo da bo drugo leto cepivo.
zakaj ne delamo panike pri gripah - ker nam je poznana pa se ne ustrašimo, posledično žal pozabljamo na preventivo, pa tudi kaki več umre zaradi tega najbrž. se spomnim enega Avstralca enkrat. sem rekla, mater tam jest ne bi bila. najbolj strupene kače pa pajki na kupu, to še ven ne bi upala. pa mi reče, da on se pa pri nas ne upa čez gmajno. da dobi klopa, bogami, sploh ve ne, sploh ga ne vidi, da bi se umaknil pa tak - taka nevidna nevarnost. pa še pol tista borelija čez par let... pač, zaradi nevarnosti, ki so vedno okoli nas ne grabi panika.