Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.053
837
113
... ampak vseeno, če potegnmo črto in smo razumni, kdaj se bo to končalo ?
Ker ni cepiva, se ne more končat preden je ene 30-60% ljudi prebolelo virus.
Če smo vsi samoizolirani 2 meseca in se ne okuži doben, nam en smučar spet resetira vse... jovo na novo.

edit: torej more se zgodit, da se ljudi nakužijo, ampak postopoma.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
... ampak vseeno, če potegnmo črto in smo razumni, kdaj se bo to končalo ?
Ker ni cepiva, se ne more končat preden je ene 30-60% ljudi prebolelo virus.
Če smo vsi samoizolirani 2 meseca in se ne okuži doben, nam en smučar spet resetira vse... jovo na novo.

edit: torej more se zgodit, da se ljudi nakužijo, ampak postopoma.
Zdaj ko se izvaja samoizolacija, bi se tisti tazdravi, za katere se lahko jamči, da brez problema prebolijo, morali vsi namerno okužiti. S tem predvidevam, da kasneje ne bi bili več prenašalci. Ravno takšni, ki dobro prebolevajo to, so najbolj nevarni prenašalci, ker sploh ne vedo, da ga imajo in ga trosijo okoli po takšnih, ki so rizična skupina.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Ni problema...sam ne prej ko ne naredijo zdravila....

Če ne ne vidim pointa v tem da sem se držal samo izolacije....nc druženja nc pive zunaj na sončku z frendi...itd

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Singapur postavljajo za zgled, kako se okužba omeji. Ob tem da gospodarstvo tam laufa.
Očitno so v veliki prednosti kulture, kjer druženja praviloma tako ali tako ni. In zato so Italijani bolj nastradali. Mi bomo gotovo manj, pri nas bo sicer imel močan vpliv na širjenje virusa hrčkov nagon.

• Všeč mi je
Reactions: hermann

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Čeprav sem sam rahlo na njihovi strani....moraš bit Mal prepperja....za what if...

• Všeč mi je
Reactions: Spajky

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
kukr jst tole vidm se proba prvi/drugi val čimbolj zmanjšat ter pripravt vse potrebne kapacitete v ozadju ter upeljat postopke, dobit/izobrazit ljudi.

ko pa prvi/drugi val mine pa počasi sprostit ukrepe, medtem je pa folk itak paranoičen in se tolk bolj merka vsake zadeve ki jo prime, s kom se druži(oz se ne druži), uporablja zaščitna sredstva itd...

mislim da je nek kolaps v takem primeru v vsakem primeru sedaj je samo odvisno ali hočeš vse skupaj vsaj malo kontrolirat ali pa pustit da je kaos. jaz se ne bi počutil ok kot britanc (ok so spremenil mal ukrepe...) ko vidim da se cel svet zapira men pa govorijo naj se delam kot da nič ni. in maš hitro kakšne proteste ter molotovko po stavbi vlade...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Grozljivo je, da še nihče ni vstal iz postelje, ko je bil enkrat priklopljen na ventilator. Kaj delajo narobe oz. zakaj ravno pri njih?

Drugače pa je tale naša izolacija farsa. Zunaj so stari starši z otroci, pri sosedu, ki je ostal doma, se dnevno izmenja vsaj 5 obiskov. Tudi sam veselo hodi naokoli k drugim. Eden, ki dela od doma, se pobija s službo, otroci (8-9 let), kupom nalog iz šole, ki jih je potrebno razlagat, soproga je prisiljena iti na delo. Kaj bo prinesla z dela v družino ne ve nihče.

Farsa.
Treba je priznat, da vseeno večina drži distanco. To kar opisuješ, pomeni samo da imamo še vedno zarukancev na pretek.
Se spomnite debate izpred mesecev glede kampiranja na prehitevalnem? Isti princip in - sem preprčan - isti folk. V šoli na roditeljskem? Vedno je nekih 15-20% staršev (????) ki ne poslušajo in ne vejo o čem teče debata. Potem pa motijo druge in sprašujejo.... Na FB-ju med avtodomarji se bije prava vojna, ker so eni tako zelo tumpasti da štekajo 5% od tega kar dogaja okoli njih. Najhuje da nekdo ki nič ne razume, ne razume niti da ne razume in potem tupi drugim (ki razumejo) da ne razumejo in da on misli s svojo glavo. Kar bo edino prinesla ta kriza: ne mislim več biti "politično korekten" in se delat fin, danes gledamo rezultate točno tega. Od malega imamo sončke, "vsi smo odlični", "vsak je edinstven in poseben" (kot da je to nekaj ful posebnega), "postaneš lahko kar hočeš, samo dovolj si moraš želet" (WTF?)...ocene so umetno dvignjene, v šoli ne smejo rečt za kakega otroka da je manj brihten (včasih so rekli in staršem in otroku direktno v glavo da je butl). Nekdanji sončki so danes že starši in voila.

Kar se tiče šole na daljavo pa je vse skupaj res ena farsa. Na naši OŠ je katastrofa. Najraje bi jih imenoval poimensko. V četrtek in petek so mulariji talali "VARNOSTNE KODE ZA DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV" - to je stvar, za katero sem jim v šoli moril že septembra, pa sploh vedeli niso o čem govorim :( Ves ta čas nam je v EA svetil "rdeči ščitek" (GDPR).
Pol pa še naumijo, da bodo odsotnim kode pošiljali po navadni pošti. Jest sem pa msilil da moramo biti v izolaciji....
Preko EA se oglaša namestnica ravnatelja in nam sporoča floskule naj otroci berejo in se učijo poštevanko.
Obenem pa čakajo (??????) (kaj tačas počnejo učitelji?) da bodo nadgradili EA za delo na daljavo. Glede na to kakšno skropucalo je, dvomim da ga bodo usposobili v enem tednu.
In to čakamo v času, ko so vsi mogoči komunikacijski kanali na dosegu roke - zastonj. Od osnovnih (mail), do bolj uporabnih (Skype, Zoom), do raznih opensource projektov (moodle), youtube, ni da ni.. Modeli pa čakajo...... Se že kaže vsa okorelost šolskega sistema (in akterjev v njem). Samo to še čakam, da izvem da učitelji doma nimajo računalnikov. :bonk:

Ena sam učiteljica je že za vikend štartala s pripravami :zmaga: , z elektronskim sporočilom in prvi testnim audio/videoposnetkom. Pol se pa oglasi namestnica ravnatelja in napiše da je šola na domu za en teden prestavljena. Najraje bi na koncu leta zahteval izpite (kot za šolanje doma), uni naj pa visijo v šoli zaradi mene do 25. avgusta in čakajo če bo EA speljal ali ne.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Jaz bi rekel....ta človek je bil med balkansko vojno sigurno v kakem logorju....

Ker to sem opazil pri svojih pokojnih dedkih babica...naj bo smak sveta...ampak lačni ne bomo pa Nikol več.... Hladilniki vedno zatrpani do zadnjega kotička :)

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Singapur postavljajo za zgled, kako se okužba omeji. Ob tem da gospodarstvo tam laufa.
Očitno so v veliki prednosti kulture, kjer druženja praviloma tako ali tako ni. In zato so Italijani bolj nastradali. Mi bomo gotovo manj, pri nas bo sicer imel močan vpliv na širjenje virusa hrčkov nagon.
Pri nas je velika prednost, da je velik folka skreganga na smrt. :evil:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Lopolis je imel že v četrtek 2 dni zamude pri sporočilih.
Me pa zanima kako bodo res rešili tole neorganizirano poucevanje konec leta. Bodo morali med počitnicami hoditi v šolo tudi tisti ki sedaj delajo, ali tistim, ki zdaj nič je naredijo za šolo tudi takrat ne bo treba
Prejšnji teden so omenjali poučevanje preko TV SLO 3. Pa iz tega kot kaže ni nič.
Pri nas ena učiteljica dnevno daje naloge po emailu, druga je dala nalogo preko vikenda, kdaj bo naslednja ne vem.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
V imenu zlorabljene družine, iz katere so za virusom oboleli trije člani, slovensko javnost obveščam, da nad nikomer izmed njih ni bilo izvedeno nikakršno, niti najmanjše nasilje. Zgroženi se sprašujejo, od kod je prišla ta informacija in kakšen je bil motiv, da je bila posredovana v sam vrh slovenske politike?

• Wow
Reactions: navlixx

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Lopolis je imel že v četrtek 2 dni zamude pri sporočilih.
Me pa zanima kako bodo res rešili tole neorganizirano poucevanje konec leta. Bodo morali med počitnicami hoditi v šolo tudi tisti ki sedaj delajo, ali tistim, ki zdaj nič je naredijo za šolo tudi takrat ne bo treba
Prejšnji teden so omenjali poučevanje preko TV SLO 3. Pa iz tega kot kaže ni nič.
Pri nas ena učiteljica dnevno daje naloge po emailu, druga je dala nalogo preko vikenda, kdaj bo naslednja ne vem.
Ej imate na HRT 3 sedaj šolo pač Hrvaško.
Jebi ga spet so nas Hrček I nadmašili