Grozljivo je, da še nihče ni vstal iz postelje, ko je bil enkrat priklopljen na ventilator. Kaj delajo narobe oz. zakaj ravno pri njih?
Drugače pa je tale naša izolacija farsa. Zunaj so stari starši z otroci, pri sosedu, ki je ostal doma, se dnevno izmenja vsaj 5 obiskov. Tudi sam veselo hodi naokoli k drugim. Eden, ki dela od doma, se pobija s službo, otroci (8-9 let), kupom nalog iz šole, ki jih je potrebno razlagat, soproga je prisiljena iti na delo. Kaj bo prinesla z dela v družino ne ve nihče.
Farsa.
Treba je priznat, da vseeno večina drži distanco. To kar opisuješ, pomeni samo da imamo še vedno zarukancev na pretek.
Se spomnite debate izpred mesecev glede kampiranja na prehitevalnem? Isti princip in - sem preprčan - isti folk. V šoli na roditeljskem? Vedno je nekih 15-20% staršev (????) ki ne poslušajo in ne vejo o čem teče debata. Potem pa motijo druge in sprašujejo.... Na FB-ju med avtodomarji se bije prava vojna, ker so eni tako zelo tumpasti da štekajo 5% od tega kar dogaja okoli njih. Najhuje da nekdo ki nič ne razume, ne razume niti da ne razume in potem tupi drugim (ki razumejo) da ne razumejo in da on misli s svojo glavo. Kar bo edino prinesla ta kriza: ne mislim več biti "politično korekten" in se delat fin, danes gledamo rezultate točno tega. Od malega imamo sončke, "vsi smo odlični", "vsak je edinstven in poseben" (kot da je to nekaj ful posebnega), "postaneš lahko kar hočeš, samo dovolj si moraš želet" (WTF?)...ocene so umetno dvignjene, v šoli ne smejo rečt za kakega otroka da je manj brihten (včasih so rekli in staršem in otroku direktno v glavo da je butl). Nekdanji sončki so danes že starši in voila.
Kar se tiče šole na daljavo pa je vse skupaj res ena farsa. Na naši OŠ je katastrofa. Najraje bi jih imenoval poimensko. V četrtek in petek so mulariji talali "VARNOSTNE KODE ZA DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV" - to je stvar, za katero sem jim v šoli moril že septembra, pa sploh vedeli niso o čem govorim
Ves ta čas nam je v EA svetil "rdeči ščitek" (GDPR).
Pol pa še naumijo, da bodo odsotnim kode pošiljali po navadni pošti. Jest sem pa msilil da moramo biti v izolaciji....
Preko EA se oglaša namestnica ravnatelja in nam sporoča floskule naj otroci berejo in se učijo poštevanko.
Obenem pa čakajo (??????) (kaj tačas počnejo učitelji?) da bodo nadgradili EA za delo na daljavo. Glede na to kakšno skropucalo je, dvomim da ga bodo usposobili v enem tednu.
In to čakamo v času, ko so vsi mogoči komunikacijski kanali na dosegu roke - zastonj. Od osnovnih (mail), do bolj uporabnih (Skype, Zoom), do raznih opensource projektov (moodle), youtube, ni da ni.. Modeli pa čakajo...... Se že kaže vsa okorelost šolskega sistema (in akterjev v njem). Samo to še čakam, da izvem da učitelji doma nimajo računalnikov.
Ena sam učiteljica je že za vikend štartala s pripravami
, z elektronskim sporočilom in prvi testnim audio/videoposnetkom. Pol se pa oglasi namestnica ravnatelja in napiše da je šola na domu za en teden prestavljena. Najraje bi na koncu leta zahteval izpite (kot za šolanje doma), uni naj pa visijo v šoli zaradi mene do 25. avgusta in čakajo če bo EA speljal ali ne.