Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Jaz in familija ne. Resno pa sumim sosedo. Ona ima tak glas, da se jo po celi ulici sliši. Zdaj pa nič od nje. Je pa doma 100% (avto pa kolo).
Ne poznam nikogar, ki bi priznal okužbo. Je pa znanec na fb napisal, da je bil na testiranju, pa so take razmere, da če nisi okužen, imaš velike šanse da se tam okužiš.
Osebje brez rokavic, nobenih razkužil na dosegu, za odprtje vrat potrebno prijeti kljuko, testiranci maske v rokah namesto na gobcu, ...

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in navlixx

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113

Grozljivo je, da še nihče ni vstal iz postelje, ko je bil enkrat priklopljen na ventilator. Kaj delajo narobe oz. zakaj ravno pri njih?

Drugače pa je tale naša izolacija farsa. Zunaj so stari starši z otroci, pri sosedu, ki je ostal doma, se dnevno izmenja vsaj 5 obiskov. Tudi sam veselo hodi naokoli k drugim. Eden, ki dela od doma, se pobija s službo, otroci (8-9 let), kupom nalog iz šole, ki jih je potrebno razlagat, soproga je prisiljena iti na delo. Kaj bo prinesla z dela v družino ne ve nihče.

Farsa.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.537
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
mogoče zato, ker so:
- v večini precej stari
- v večini že od prej, precej bolani

Jutri naj bi Italijani spet objavili smrtnost po starostnih kategorijah

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
ni ravno v skladu z NIJZ načeli.
a ta kratica pomeni "nacionalni interes Johnny-ja "Grounder"-ja in lobističnega centra za lopovske "radnje" na nekem forumu al kaj :sprasujemse: :norec: ...
Dva tipa koronavirusa: L in S ... The L-type is more dangerous.
Prvi izvira iz LDS in tice kot so Golobi(č) seru svuda, drugi pa je iz SDS ... ti bolj "čivkajo" :evil: .. :nigladek: ...
Popoldne je bilo otroško igrišče polno.
Uraaaa ! Šole ni !!! Ne vem zakaj me to spominja na dobre stare čase nemških otroških filmov s Heintje-m (Ura - šola gori btw) ... guglayte :nazdravje: ... Vesela deca - glej priponko ...
...tudi vreme ne bo naklonjeno ... temperature bodo padle za več kot 10 stopinj
Tragedija, bodo morali v toplarni povečat moč, pa zato še bolj zahajcat krematorije. Če pade še sneg, bodo doli otroci še bolj veseli in hodili s starši iskat koronitis nahod etc ... Kdo bo postavil tudi ono Tomos mini vlečnico v prvi breg :zardelalter: , da se sončkom ne bo treba martrat s štancanjem gor :bonk: ...

Deca tu okoli mene na Obali nekaj suho kašljajo, nekateri odrasli tudi ...pa sem razmišljal : ... Kaj pa če je kriv bolj čist zrak, saj so Žavelj-sko železarno čez mejo prejšnji teden zaprli (glavni vzrok onesnaženja poleg ladij), pa tudi Padski bazen industrije (Lombardija) je out že teden dni ... Tu je bilo nekaj burje vmes, ki je še dodatno očistila zrak čez vikend. Vse bolj se mi zdi, da bo čist zrak kriv :cheer: , saj so pljuča tu že navajena na slab zrak in je kašljanje tu zdaj zgleda avtoimunska reakcija na nekaj neobičajnega, ne pa cvetni/smrekov itd. prah, cigarete in podobne neumnosti o_O ... Tudi v Luki KP je kar nekaj čudno tiho (ni čut padanja kontejnerjev na kamione/vagone), pa vidim jo z balkona ... Pa tudi v mojem bloku je nenavadno mirno :aplauz:... ob določenih urah še posebej - Poročila in tiskovke etc. ... Vsi s strahom buljijo v TV-je, pa danes dobili v kaslc koronitis navodila od veste koga (nijz) ... dobil 2, ma moja mačka ne zna brat, ni pa animacije oz pravljice za decu ... Sem pa napisal in zalepil listek na vhodna vrata brez podpisa :cheer: ... Ne mi šlatat moje "muce" :gorjaca: ...:zardelalter: ...:zavijazocmi: kakšen od dece utegne tudi narobe :srce: razmet ... štekajo več kot si starejši mislijo :oops:

Priponke

• uraaa-sole ni.jpg
    uraaa-sole ni.jpg
    15,3 KB · Ogledi: 104
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: msenjur in navlixx

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Od nedelje dalje nam pa tudi vreme ne bo naklonjeno, dnevne temperature bodo padle za več kot 10 stopinj
Kaj boš z vremenom? Avstrijci so prepovedali vsako odhajanje od doma brez resnega razloga. Tudi javne parke so zaprli. Nema več sprehajanja po sončku. Doma čiči in čaki na boljše čase. Jutrišnji dan moram izkoristiti za nekaj urni marš, preden pride tudi pri nas do podobne prepovedi.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Še McDonalds je zaprl svoje restavracije in drive-ine. Čeprav kako se spomnim so imeli tudi dostavo na dom tako da je čudno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Romzi drži se
Na infekcijski imam že en teden znanko iz BK. Okužil jo je zdravnik h kateremu(dežurni) je šla po injekcijo za hrbet.
Je takoj prvi dan objavila na FB.
Sam sem včeraj dopoldne bil pri svoji zdravnici, tudi šel po redno mesečno injekcijo AB. Upam, da nisem od sestre tudi sam kaj fasal.
Zdravnice itak nisem videl, je imela telefonska.telefonom, sestra tudi.
Zdravstveni dom pa prazen, pred njim pa "kontrola" .
Se mi pa zdi smiseln ukrep lokalnega ZD, ki od danes ukinja osebne zdravnike in ima samo se tri ali štiri ambulante.

• Wow
Reactions: navlixx

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
685
238
43
UV lampa se uparablja tudi pri vodnih napeljavah in bazenski tehniki za dezinfekcijo vode. Cena se razlikuje glede na moč, porabo in pretočnost... s tem varira tudi cena od 500-2000 EUR. So pa UV-C svetilke.
Jaz imam običajno cevno ki paše v vse stare luči. Cena kolikor se spomnim 20 Eur