Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Tole bluzenje od lekvaka se bere kot da so kdaj zdravniki dobivali po par 10k € nagrade za vsakega covid pacienta, v bistvu pa gre za stroške zdravljenja, ki so vezani na zdravstveno stanje in način zdravljenja ter običajno nanesejo vsaj 8.000€, navzgor je pa v bistvu neomejeno. Med najdražjimi so pacienti, ki potrebujejo ventilator, tam se stroški običajno gibljejo okoli 46k €, rekord pa drži nek pacient čigar zdravljenje je stalo 114k €.

Kot razkriva dokumentacija Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki se te dni širi po družbenih omrežjih, zavod bolnišnicam za zdravljenje vsakega bolnika z infekcijo oziroma vnetjem dihal, pri katerem je potrjena okužba s covidom-19, nakaže 8000,43 evra. Za zdravljenje bolnika z zapleti, torej s koronavirusno pljučnico, prejme bolnišnica dvojni znesek oziroma 16.000,86 evra. Če je okuženega in obolelega treba prezračevati oziroma mu pri dihanju pomagati z ventilatorjem, je cena zdravljenja kar 46.833,4 evra.

Najvišji strošek zdravljenja pacienta s covid-19 je presegel 114 tisoč evrov. Številke se sicer od primera do primera razlikujejo, odvisno tudi od pridruženih bolezni pacienta, a v povprečju znaša zdravljenje bolnika na ventilaciji okoli 46 tisoč evrov.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Še ena zate, mi je slučajno prišla pod prste

Po Singapurju in Novi Zelandiji sedaj še Japonska postaja Balkan !

Srbija do Tokija in naprej do Wellingtona !
Normijem se podira svet.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Ste opazili, kako je sistem uspel demonizirati prehlad, kašelj in kihanje kot enega najbolj nevarnih virusov vseh časov, hkrati pa so uspeli popolnoma normalizirati rekordno porast kardiovaskularnih težav, kapi in nenadnih smrti po cepljenju in jih prikazati kot nekaj normalnega?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in AndY1

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Po Singapurju in Novi Zelandiji sedaj še Japonska postaja Balkan !

Srbija do Tokija in naprej do Wellingtona !
Normijem se podira svet.

Ampak kalbo pravi, da temu ni tako in da kadar gre za spoštovanje do drugega, da pa delajo. :aplauz:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
A ljudem, ki so v nezavesti ali si sami ne morejo nataknit maske, jim jo tiščijo gor, preden jih dajo v resilca?
Sem to napisal? Dej ti poizkusi kako celico zašibat preden butneš blesarijo no. Preden vstopiš v UKC ti jo prijazno ponudijo. Na tebi pa je al si kreten, al pa spoštuješ ljudi, ki so ti ravnokar pomagali. Je pa na teb, da pomoči ne pokličeš, če ne verjameš v njih. Verjamem, da pač ti in nabijalko s svojimi egoizmi ljudem ki vama pomagajo otežujeta življenje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ce bi s tem res koga ogrozal, potem OK, ko pa je maska samo dodatek pa je vredna manj, kot ce si brez

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Sem to napisal? Dej ti poizkusi kako celico zašibat preden butneš blesarijo no. Preden vstopiš v UKC ti jo prijazno ponudijo. Na tebi pa je al si kreten, al pa spoštuješ ljudi, ki so ti ravnokar pomagali. Je pa na teb, da pomoči ne pokličeš, če ne verjameš v njih. Verjamem, da pač ti in nabijalko s svojimi egoizmi ljudem ki vama pomagajo otežujeta življenje.
Zaradi mene lahko skačeš po eni nogi, če bi te prijazno prosili. Dejstvo je samo eno. Pismen pa tudi baje si. Aja, sej navodil za uporabo se ne bere.
20220723_162327.jpg

• Všeč mi je
Reactions: darjan

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Sicer pa čemu taka paranoja, saj ste našpikani, zbustani, pa še masko hočte imet. Vse bojda deluje, čemu potem tak strah?
Mene ni ničesar strah in maske vsepovsod nikakor ne mislim več nosit. Sam se za razliko od tebe zavedam, da nisem sam na svetu in da bo verjetno treba ta modni dodatek nataknit v bolnicah. Ti pač živiš na račun tolerance drugih in se ti fučka za ljudi okol tebe.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Hudo. Po slabih dveh letih in pol nekaterim še vedno ni potegnilo, da se mask ne "reklamira" za zaščito nosilca pred okužbo (kar potrjuje izpostavljeno v navodilih s tistim "do not use for protection") temveč je mišljena za zmanjševanje "izpustov" morebitno okuženega nosilca z namenom zaščite okolice (kar potrjujejo ista navodila v tistem delu "providing physical barrier to prevent direct passage of pathogens").

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Hudo. Po slabih dveh letih in pol nekaterim še vedno ni potegnilo, da se mask ne "reklamira" za zaščito nosilca (kar potrjuje izpostavljeno v navodilih s tistim "do not use for protection") temveč je mišljena za zmanjševanje "izpustov" nosilca z namenom zaščite okolice (kar potrjujejo ista navodila v tistem delu "providing physical barrier to prevent direct passage of pathogens").
Sej tud če mu narišeš ne bo pomagal. Pač nabijalec.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Ja sej, nima smisla. Ampak potem, ko mu pa ne pišeš več pa nabijalko pride do sklepa, da se ne piše več zato, ker smo ugotovili lastno zmoto in nas je sram ter niti približno ne zato, ker se z zidom pač ni smiselno pogovarjat. Fcking priceless.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Kaj pa če jaz nočem vohati drugih, ali lahko država nekako naredi deodorant obvezen, in pa 2x na dan tuširanje?