Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Ja sej, nima smisla. Ampak potem, ko mu pa ne pišeš več pa nabijalko pride do sklepa, da se ne piše več zato, ker smo ugotovili lastno zmoto in nas je sram ter niti približno ne zato, ker se z zidom pač ni smiselno pogovarjat. Fcking priceless.
Lastno zmoto ste ugotovili nekateri, nekateri pa še ne.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Mene ni ničesar strah in maske vsepovsod nikakor ne mislim več nosit. Sam se za razliko od tebe zavedam, da nisem sam na svetu in da bo verjetno treba ta modni dodatek nataknit v bolnicah. Ti pač živiš na račun tolerance drugih in se ti fučka za ljudi okol tebe.
Zdej se pa odloči, ali maske delajo ali ne. Po eni strani trdiš, da je to modni dodatek, po drugi pa da to natikaš zaradi zaščite drugih.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Zdej se pa odloči, ali maske delajo ali ne. Po eni strani trdiš, da je to modni dodatek, po drugi pa da to natikaš zaradi zaščite drugih.
Maske delajo v smislu kratkotrajnih stikov v skupnih prostorih kjer se na hitro sreča veliko število ljudi za kratek čas in močno zmanjšajo možnost prenosa. Na način kot so jih zlorabili to pot ko so omaskal cele razrede otrok za cele dneve je bil pa totalen bulšit. Sam zate je itak vse črnobelo.

• Haha
Reactions: Feniks

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kako ves da delajo in katere maske to? Imas nacije kjer strogo nosijo maske, pa jim en k pomaga proti kovidu. Malo me preseneca da eni tega se niste uvidli.
Dokler bo clovek izza maske dihal, bo siril virus na svojo okolico.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sej ni problem v maskah, ampak da so sedaj kao ok ,lani so pa norel ...sd če se spomnem.

Edino če se boljse pocutiš ce ti na tv konferenci k jih noben ne gleda edn reče maske gor.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Sej ni problem v maskah, ampak da so sedaj kao ok ,lani so pa norel ...sd če se spomnem.

Edino če se boljse pocutiš ce ti na tv konferenci k jih noben ne gleda edn reče maske gor.
Glej, prilagodit se je treba...
Službeno hodim po svetu in v žepu (v kufru pa rezerve) imam vedno kirurško masko in FPP2. Saj vem, kje kaj hočejo, je pa pač lažje, če imaš...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Saj veš kaj pravijo - ena ni nobena, dve sta pa ena in ker že vemo, da ena pa ni nobena imamo tako problem. V štartu daš gor tri in boš tako v primeru okuženosti definitivno trosil naokoli veliko manj virusa, v primeru neokuženosti in želje po zaščiti pa si pač še vedno na nuli, nezaščiten. Samo to bojo prej vrabci po drevesih čivkali kot pa antimaskerji dojeli tako da je itak brezveze vse skupaj :D

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Ključna je tu beseda "mit" oz. "z". Ker je pač večje število okuženih v populaciji kot lani v tem času, jih je pač več hospitaliziranih tudi okuženih...

U Srbiji trenutno dominira, zapravo je jedini, to je omikron, nema više delte

Ugibam, da je isto tudi v Sloveniji...

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Kakav je profil sadašnjeg kovid pacijenta?

"Pre talasa i dok je bio nizak intenzitet epidemije, pacijenti su bili starosti od 80 do 90 godina, a sada se ta granica malo spušta, dolaze i mlađi od 70, dok najmlađi ima 57 godina, ali i operisanu malignu bolest. Sadašnji pacijenti imaju godine i pridružene bolesti, uglavnom su slabo pokretni, teški plućni, srčani, bubrežni, onkološki bolesnici. I svi s teškim kliničkim slikama kovida. Većina je na kiseoniku, čija je potrošnja, istina, sada manja, ali svi imaju obostranu upalu pluća, i i dalje umiru. U intenzivnoj je uvek 10 odsto pacijenata (tokom delta soja bilo je i do 20 odsto), pa ih je sada četiri, od kojih tri na respiratoru. Mnogo je pacijenata iz drugih bolnica", kaže dr Udovičić..

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Saj veš kaj pravijo - ena ni nobena, dve sta pa ena in ker že vemo, da ena pa ni nobena imamo tako problem. V štartu daš gor tri in boš tako v primeru okuženosti definitivno trosil naokoli veliko manj virusa, v primeru neokuženosti in želje po zaščiti pa si pač še vedno na nuli, nezaščiten. Samo to bojo prej vrabci po drevesih čivkali kot pa antimaskerji dojeli tako da je itak brezveze vse skupaj :D
Daj stopi v senco. :bonk:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
V senco? Zakaj? Misliš, da sem preveč na soncu in posledično zaradi pregrete glave bedarije pišem? To, da je namen mask omejevanje oz. zmanjševanje prenosa patogenov v obliki fizične pregrade a kot zaščita pa ne delujejo si v zadnje ravno ti nalepil, včeraj. V bistvu ponavljam za tabo oz. izpostavljam povzetek tvojega včerajšnjega posta #40.873 v tej temi. Očitno je res tako, da navodil za uporabo res nihče ne bere, vključno s tabo kljub temu da jih limaš po tabli.

Izvoli, preberi še enkrat vsaj enkrat vse in se ne fokusiraj zgolj in samo na s signirjem označeni vrstici:

20220723_162327-jpg.57972

• Haha
Reactions: nemenabijat

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Če je bil kdaj kdo na kakšni operaciji je kirurg vedno nosil kirurško masko.
In ker to traja tudi par ur so zdržal, nobeden ni padel skupaj zaradi pomanjkanja kisika.

Je pa res da je ni nosil po žepih.

• Všeč mi je
Reactions: Matey