Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Sicer pa čemu taka paranoja, saj ste našpikani, zbustani, pa še masko hočte imet. Vse bojda deluje, čemu potem tak strah?
Mene ni ničesar strah in maske vsepovsod nikakor ne mislim več nosit. Sam se za razliko od tebe zavedam, da nisem sam na svetu in da bo verjetno treba ta modni dodatek nataknit v bolnicah. Ti pač živiš na račun tolerance drugih in se ti fučka za ljudi okol tebe.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.323
16.616
113
Hudo. Po slabih dveh letih in pol nekaterim še vedno ni potegnilo, da se mask ne "reklamira" za zaščito nosilca pred okužbo (kar potrjuje izpostavljeno v navodilih s tistim "do not use for protection") temveč je mišljena za zmanjševanje "izpustov" morebitno okuženega nosilca z namenom zaščite okolice (kar potrjujejo ista navodila v tistem delu "providing physical barrier to prevent direct passage of pathogens").

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Hudo. Po slabih dveh letih in pol nekaterim še vedno ni potegnilo, da se mask ne "reklamira" za zaščito nosilca (kar potrjuje izpostavljeno v navodilih s tistim "do not use for protection") temveč je mišljena za zmanjševanje "izpustov" nosilca z namenom zaščite okolice (kar potrjujejo ista navodila v tistem delu "providing physical barrier to prevent direct passage of pathogens").
Sej tud če mu narišeš ne bo pomagal. Pač nabijalec.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.323
16.616
113
Ja sej, nima smisla. Ampak potem, ko mu pa ne pišeš več pa nabijalko pride do sklepa, da se ne piše več zato, ker smo ugotovili lastno zmoto in nas je sram ter niti približno ne zato, ker se z zidom pač ni smiselno pogovarjat. Fcking priceless.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.127
3.631
113
41
Lj
Kaj pa če jaz nočem vohati drugih, ali lahko država nekako naredi deodorant obvezen, in pa 2x na dan tuširanje?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.500
3.593
113
Ja sej, nima smisla. Ampak potem, ko mu pa ne pišeš več pa nabijalko pride do sklepa, da se ne piše več zato, ker smo ugotovili lastno zmoto in nas je sram ter niti približno ne zato, ker se z zidom pač ni smiselno pogovarjat. Fcking priceless.
Lastno zmoto ste ugotovili nekateri, nekateri pa še ne.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.500
3.593
113
Mene ni ničesar strah in maske vsepovsod nikakor ne mislim več nosit. Sam se za razliko od tebe zavedam, da nisem sam na svetu in da bo verjetno treba ta modni dodatek nataknit v bolnicah. Ti pač živiš na račun tolerance drugih in se ti fučka za ljudi okol tebe.
Zdej se pa odloči, ali maske delajo ali ne. Po eni strani trdiš, da je to modni dodatek, po drugi pa da to natikaš zaradi zaščite drugih.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.206
9.712
113
Zdej se pa odloči, ali maske delajo ali ne. Po eni strani trdiš, da je to modni dodatek, po drugi pa da to natikaš zaradi zaščite drugih.
Maske delajo v smislu kratkotrajnih stikov v skupnih prostorih kjer se na hitro sreča veliko število ljudi za kratek čas in močno zmanjšajo možnost prenosa. Na način kot so jih zlorabili to pot ko so omaskal cele razrede otrok za cele dneve je bil pa totalen bulšit. Sam zate je itak vse črnobelo.

• Haha
Reactions: Feniks

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.624
7.101
113
Kako ves da delajo in katere maske to? Imas nacije kjer strogo nosijo maske, pa jim en k pomaga proti kovidu. Malo me preseneca da eni tega se niste uvidli.
Dokler bo clovek izza maske dihal, bo siril virus na svojo okolico.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sej ni problem v maskah, ampak da so sedaj kao ok ,lani so pa norel ...sd če se spomnem.

Edino če se boljse pocutiš ce ti na tv konferenci k jih noben ne gleda edn reče maske gor.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.416
3.523
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Sej ni problem v maskah, ampak da so sedaj kao ok ,lani so pa norel ...sd če se spomnem.

Edino če se boljse pocutiš ce ti na tv konferenci k jih noben ne gleda edn reče maske gor.
Glej, prilagodit se je treba...
Službeno hodim po svetu in v žepu (v kufru pa rezerve) imam vedno kirurško masko in FPP2. Saj vem, kje kaj hočejo, je pa pač lažje, če imaš...

• Všeč mi je
Reactions: Matey