Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113

Ytbnd Kaj si ti mogoče kje prebral da je obvezno? Kolikor sem jaz bral, povsod piše da je priporočeno.
Današnji, 22.7
Posvetovalna skupina predlaga obvezno nošenje zaščitnih mask v zdravstvenem sistemu

Ter
Članek od včeraj, 21.7

Na drugih oddelkih bolnišnice še vedno velja, da so obiski dovoljeni, vendar so omejeni na eno zdravo osebo za največ 15 minut. V vseh prostorih bolnišnice, za vse zaposlene in obiskovalce, je ponovno obvezna uporaba obraznih zaščitnih mask, so še sporočili iz jeseniške bolnišnice.

Podobne ukrepe so že sprejeli v številnih zdravstvenih ustanovah po državi, med drugim v obeh UKC-jih.

Zaradi slabše epidemiološke slike so medtem v ZD-ju Ljubljana ponovno uvedli obvezno uporabo zaščitnih mask za vse obiskovalce. Obvezno uporabo zaščitnih mask uvajajo tudi številni drugi zdravstveni domovi. Med drugim so ukrep uvedli v ZD-ju Maribor, Koper, Izola, Novo mesto, Krško, Slovenj Gradec, Kranj, Bohinj, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka in Tržič.

Btw, kje zgoraj omenjene ustanove črpajo pravno podlago, da za 'modni dodatek' maska pravijo da je obvezen, ne vem.
Niti kaj se zgodi, če tega dodatka nimaš, nočeš nositi.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113

Ytbnd Kaj si ti mogoče kje prebral da je obvezno? Kolikor sem jaz bral, povsod piše da je priporočeno.

Eno tako kot je on sem leos na kanarci videl na letališču za nazaj (slovenko seveda). Letalska je pač zahtevala masko gor FFP2 (že tudi za tja). Pride slovenka na vkrcanje seveda brez je ne spusti gor, se tam krega znjimi pa jih zmerja z Janšisti :valjamse: (po slovensko seveda). Nemcipa avstrijci zrave vsi šokirani, drugi se bolj smejimo zraven ko bledaš to "bolno" babo.
No na koncu je šla kupit masko pa še par drugih enako (slovencev seveda). Smo vzleteli z enourno zamudo zaradi njih. Pa na letalu je bilo tudi 3 ure opozarjanja naj imajo maske gor ampak ni nič pomagalo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
A zdej ti pa že v ZD ni všeč? Kaj bi sploh tam iskal, sej so itak šalabajzarji.
Pa ti dam primer... mulc si spahne kolen, prideta dva reševalca, mu naštelata nogo, ga odpeljeta v UKC in nama pred izstopom iz rešilca ponudita maski. Jest sem si jo dal gor iz spoštovanha do njiju, verjetn bi se ti pričkal z ljudmi k so ti rešil otroka al kako?
Ali bi se oni pričkali z mano? A ti ločiš priporočilo od obveze? Pa še zmeraj trdiš, da maske delujejo?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Poleg tega je R0 že tako visok, da če ga maske po nekem čudežu zmanjšajo za 50% (ga ne) boš omikron še vedno dobil.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Ne vem kako ste snežinke uspele preživet do začetka korone brez mask. Če med korono nebi imeli teh modnih dodatkov čez surlo, bi verjetno že bili pod rušo, absolutni rešitelj je pa cepivo, ker če ga nebi bilo, danes nebi nihče več hodil naokoli.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Ali bi se oni pričkali z mano? A ti ločiš priporočilo od obveze? Pa še zmeraj trdiš, da maske delujejo?
Oni se ne bi prickali s tabo, pač bi ti izpadel bedak, kot mnogokrat tukaj. Trdim da maske v določenih situacijah delujejo, recimo čakalnica na urgenci, definitivno so pa v večini primerov modni dodatek.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Zakaj igličarji ki so za obvezno cepljenje niso vsi šli po nove doze? Kakor vidim ni navala oz. imajo kar neke izgovore? Zakaj? Zakaj ne stojijo v vrsti za četrto, peto in več doz?

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113

V porodnišnici LJ je nošenje obvezno in mislim, da je enako za vse komplekse, ki spadajo pod UKC LJ. Imajo pri vhodu napis plus varnostnik te lepo opomne ter ponudi masko v kolikor nimaš lastne.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
99% ljudi jo nosi napacno, ce ne kar vsi. Mogoce kak onkoloski bolnik, ki se upraviceno boji, ampak tak ze mora zaradi ostalih virusov in ne samo korone

Ampak če ne znaš nosit maske to ni problem da so maske zanič. Pa ni to da jo je težko pravilno nosit ampak da jih niti nočejo. Za 50% ki jo nosi na bradi se moraš vprašat ali so sploh pismeni ali pa se balkance delajo (seveda je ta druga pravilna).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Navadna maska en k sciti, poleg tega ce je ze preko nosa, pa niso zicke okoli nosu stisnjene. Da ne omenjam neobritih moskih.
Fpp2 pa se v tej vrocino verjetno zadusis

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Ampak če ne znaš nosit maske to ni problem da so maske zanič. Pa ni to da jo je težko pravilno nosit ampak da jih niti nočejo. Za 50% ki jo nosi na bradi se moraš vprašat ali so sploh pismeni ali pa se balkance delajo (seveda je ta druga pravilna).
Potem praviš da so v Singapurju in Novi Zelandiji sami Balkanci ?

Oziroma kdaj boš dojel, da te oblast nateguje na suho ?
Maske niso pomagali niti pri alfi.

Vzemite škatlo od navadne kirurške maske in preberite, kaj piše na njej.

Fpp2 deluje samo v eno smer (filtrira zunanji zrak).

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.810
5.918
113
Visok r0 dela svoje.
Na srečo gre za šmrkanje in kašljanje.

79 letni Biden bo preživel omikron ?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Navadna maska en k sciti, poleg tega ce je ze preko nosa, pa niso zicke okoli nosu stisnjene. Da ne omenjam neobritih moskih.
Fpp2 pa se v tej vrocino verjetno zadusis

Ja res je navadna maska pri sedanjem virusi štiki en k...kar so tudi povedali zato je vsa kar je manj kot ffp2 brezveze.
Če se v tej vročini pzadušiš vprašaj gasilce na krasu ki jih nosijo tam kjer je gost dim. Ampak ja verjetno kakšna "pićka" ki jo nosi v senci res lahko omedli. Jaz sem prejšjo soboto skoraj 8 ur z njo rezal beton pa nisem imel nobenih težav.

• Všeč mi je
Reactions: Irbis