Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.175
7.029
113

Prav tako bodo po napovedih predstavili spremembe priporočil za cepljenje proti covidu-19.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.913
5.986
113
Omicron variant BA.2.75 (Centaurus) has been detected in India, UK, US, Australia, Germany and Canada

Omicron BA.5 naj bi imel R0 okoli 18, potem ima BA.2.75 še višji R0 (25?).

Nekako tako naj bi se višal
Wuhan strain R0 of 3.3
Delta strain R0 of 5.1
Omicron BA.1 R0 of 9.5
BA.2 R0 of approx 13.3
BA.4/5 R0 of 18.6

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.954
9.494
113
In kaj če se tam pojaviš brez tega modnega kosa oblačila? Sprašujem za sosedo. Kako se lahko nekdo v ZD odloči kakšen modni dodatek moram nosit?
A zdej ti pa že v ZD ni všeč? Kaj bi sploh tam iskal, sej so itak šalabajzarji.
Pa ti dam primer... mulc si spahne kolen, prideta dva reševalca, mu naštelata nogo, ga odpeljeta v UKC in nama pred izstopom iz rešilca ponudita maski. Jest sem si jo dal gor iz spoštovanha do njiju, verjetn bi se ti pričkal z ljudmi k so ti rešil otroka al kako?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.913
5.986
113
Haha, svetujejo nosenje mask v notranjih prostorih.
A ni Golob rekel že pred mesecem, da bodo maske samo priporočene, kdor bo hotel bo imel kdor ne pač ne. Sedaj pa v ZD in bolnice ni več vstopa brez maske. Torej je švedski model o katerem je bilo govora padel v vodo že pred jesenjo.

Dosti je bilo neumnosti. Jaz vam v strokovni skupini priporočam, da nas nehate imeti za neumne. Če vas je strah in verjamete, da vam maske pomagajo jih nosite 24/7/365, ampak mene in ostale razumne ljudi, ki še premoremo nekaj zdrave kmečke pameti, pustite pri miru.

Če masle v SG/NZ **ne delujejo/nimajo efekta**, kako bodo v Slo ??

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.954
9.494
113
A ni Golob rekel že pred mesecem, da bodo maske samo priporočene, kdor bo hotel bo imel kdor ne pač ne. Sedaj pa v ZD in bolnice ni več vstopa brez maske. Torej je švedski model o katerem je bilo govora padel v vodo že pred jesenjo.
Vse gre v smer kot pred to farso. Ko je epidemija se omeji vstop v zdravstvene ustanove in to bo to. Ne pa da bomo nosil maske po hosti na sprehodu.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.913
5.986
113

Ytbnd Kaj si ti mogoče kje prebral da je obvezno? Kolikor sem jaz bral, povsod piše da je priporočeno.
Današnji, 22.7
Posvetovalna skupina predlaga obvezno nošenje zaščitnih mask v zdravstvenem sistemu

Ter
Članek od včeraj, 21.7

Na drugih oddelkih bolnišnice še vedno velja, da so obiski dovoljeni, vendar so omejeni na eno zdravo osebo za največ 15 minut. V vseh prostorih bolnišnice, za vse zaposlene in obiskovalce, je ponovno obvezna uporaba obraznih zaščitnih mask, so še sporočili iz jeseniške bolnišnice.

Podobne ukrepe so že sprejeli v številnih zdravstvenih ustanovah po državi, med drugim v obeh UKC-jih.

Zaradi slabše epidemiološke slike so medtem v ZD-ju Ljubljana ponovno uvedli obvezno uporabo zaščitnih mask za vse obiskovalce. Obvezno uporabo zaščitnih mask uvajajo tudi številni drugi zdravstveni domovi. Med drugim so ukrep uvedli v ZD-ju Maribor, Koper, Izola, Novo mesto, Krško, Slovenj Gradec, Kranj, Bohinj, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka in Tržič.

Btw, kje zgoraj omenjene ustanove črpajo pravno podlago, da za 'modni dodatek' maska pravijo da je obvezen, ne vem.
Niti kaj se zgodi, če tega dodatka nimaš, nočeš nositi.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113

Ytbnd Kaj si ti mogoče kje prebral da je obvezno? Kolikor sem jaz bral, povsod piše da je priporočeno.

Eno tako kot je on sem leos na kanarci videl na letališču za nazaj (slovenko seveda). Letalska je pač zahtevala masko gor FFP2 (že tudi za tja). Pride slovenka na vkrcanje seveda brez je ne spusti gor, se tam krega znjimi pa jih zmerja z Janšisti :valjamse: (po slovensko seveda). Nemcipa avstrijci zrave vsi šokirani, drugi se bolj smejimo zraven ko bledaš to "bolno" babo.
No na koncu je šla kupit masko pa še par drugih enako (slovencev seveda). Smo vzleteli z enourno zamudo zaradi njih. Pa na letalu je bilo tudi 3 ure opozarjanja naj imajo maske gor ampak ni nič pomagalo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
A zdej ti pa že v ZD ni všeč? Kaj bi sploh tam iskal, sej so itak šalabajzarji.
Pa ti dam primer... mulc si spahne kolen, prideta dva reševalca, mu naštelata nogo, ga odpeljeta v UKC in nama pred izstopom iz rešilca ponudita maski. Jest sem si jo dal gor iz spoštovanha do njiju, verjetn bi se ti pričkal z ljudmi k so ti rešil otroka al kako?
Ali bi se oni pričkali z mano? A ti ločiš priporočilo od obveze? Pa še zmeraj trdiš, da maske delujejo?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.913
5.986
113
Poleg tega je R0 že tako visok, da če ga maske po nekem čudežu zmanjšajo za 50% (ga ne) boš omikron še vedno dobil.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Ne vem kako ste snežinke uspele preživet do začetka korone brez mask. Če med korono nebi imeli teh modnih dodatkov čez surlo, bi verjetno že bili pod rušo, absolutni rešitelj je pa cepivo, ker če ga nebi bilo, danes nebi nihče več hodil naokoli.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.954
9.494
113
Ali bi se oni pričkali z mano? A ti ločiš priporočilo od obveze? Pa še zmeraj trdiš, da maske delujejo?
Oni se ne bi prickali s tabo, pač bi ti izpadel bedak, kot mnogokrat tukaj. Trdim da maske v določenih situacijah delujejo, recimo čakalnica na urgenci, definitivno so pa v večini primerov modni dodatek.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.087
3.589
113
41
Lj
Zakaj igličarji ki so za obvezno cepljenje niso vsi šli po nove doze? Kakor vidim ni navala oz. imajo kar neke izgovore? Zakaj? Zakaj ne stojijo v vrsti za četrto, peto in več doz?

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat