Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.429
7.039
113
Čas nazaj
In zaradi tega ti trpiš?, pri nas doma sta prav zadovoljna če nista cel teden v šoli.
Glih slišal na firmi, kako so brihte od mulcev dajale kokakolo na hitre teste, da so bili potem doma :valjamse:

Moramo pa razumeti starše, maske škodijo, šolanje od doma škodi, cepiva škodijo. Vse pušča hudo zaostalost v razvoju. Sočasno pa dajajo mulariji monsterje in telefončke v roke, da imajo mir.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.234
7.039
113
Malo mi je čudno, da se starši ne bunijo, ko je toliko otrok doma -> ki rabijo varstvo.

Ker kaj narediš z 6-9 letnikom, ki je v karanteni? Da so potem še starši od doma zgleda nikoga ne moti, ali?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.234
7.039
113
Na novinarski konferenci je zdravstveni minister Janez Poklukar predstavil nov protokol testiranja, ki bo v veljavo stopil s 1. februarjem. Odslej pozitivnih hitrih antigenskih testov ne bodo več potrjevali s PCR-testiranjem.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Na novinarski konferenci je zdravstveni minister Janez Poklukar predstavil nov protokol testiranja, ki bo v veljavo stopil s 1. februarjem. Odslej pozitivnih hitrih antigenskih testov ne bodo več potrjevali s PCR-testiranjem.
Torej bo posledično uradni (in ne tisti doma narejeni) hitri test s pozitivnim rezultatom dovolj za potrjen status prebolevnika?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Torej bo posledično uradni (in ne tisti doma narejeni) hitri test s pozitivnim rezultatom dovolj za potrjen status prebolevnika?
To imajo Hrvati od nekje decembra, tako na pamet (je bilo na Index.hr).Čeprav oni dobijo EU potrdilo.
Da, hat pozitiven, si uradno prebolevnik.

Jebat ga, milijon eur na dan se da porabiti za kaj bolj pametnega.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Veljal bo pa samo v Sloveniji. Ne razumem pa kako bos dobil status prebolelnika, če boš želel v tujino. Samoplačniško na PCR?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
gas
Uff, spet so izumili nekaj novega.

Kar pomeni, da bo EU status P postal zelo redka roba.

Poleg hat novosti je sedaj ponovni P možen po 45 dnevih (prej 90).

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Kot sem nekje prebral ali slišal, polno cepljeni s tremi odmerki ali ekvivalentno, za potovanja po Evropi ne potrebujejo več PCR testa.
Problem je pri najstnikih. Tam 3 odmerkov ni, green pass velja 6 mesecev, tudi če so pozitivni PCR ne dobijo :) Sezona smučanja pa v polnem zamahu :)

Za v Rusijo rabis PCR, Bolgarija je tudi imela (lahko da bodo jutri kej spremenili).. to so drzave ki so me zanimala :)

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Problem je pri najstnikih. Tam 3 odmerkov ni, green pass velja 6 mesecev, tudi če so pozitivni PCR ne dobijo :) Sezona smučanja pa v polnem zamahu :)

Za v Rusijo rabis PCR, Bolgarija je tudi imela (lahko da bodo jutri kej spremenili).. to so drzave ki so me zanimala :)
Kaj pa za Ukrajino? Sprašujem, če se bo treba tja it borit za demokracijo al za kaj že?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje

Ravno smučat bi radi šli pa imam s 13letnikom "težave".

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje
Moj tudi, tamala je 11 in se še nerabi ukvarjat s tem.
Mi je pa podaljšan vikend padel v vodo, ker je za EU QR potrebnih 11 dni od +PCR