Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

erikson

Guru
25. avg 2007
22.349
6.146
113
Aja kje je Zoki? Ali pa modrooki?
pahor instagram.png

• Jezen sem
Reactions: ncnifrej in navlixx

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Kot da ne bi ravno včeraj iz ene krize prišli. :oops1: kdo nasrka? Jaka muda firmo dol zapret pa folk na cesto dat, se preden stroški preveč narastejo, sploh če bo celotno breme na privatnikih. Od kdaj država ne pomaga gospodarstvu tako ali drugače, da do tega ne pride?
Kaj gremo nazaj v socializem?
Se strinjam, pomagat, v smislu davčnih olajšav, nadomestil za plače in podobnega, delno. Ne more pa prevzet vsega.
Konc koncev to plačujemo vsi, tudi tisti na minimalcu ali pod njim.
Tudi meni bi blo fajn, če bi mi država pomagala. Tudi jaz grem lahko v bankrot kot fizična oseba. Vsak normalen ima nekaj rezerve za hude čase, tko bi tud firme morale imeti.

• Všeč mi je
Reactions: böc

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Kitajsko gospodarstvo bo dobilo tako zaušnico, da se ne bo pobralo 5 let.
Dve leti ne bo šel noben normalen v Vuhan in v tiste dele Kitajske, kjer se je vse skupaj začelo.
Videokonference in vsaj enoletna prepoved vstopa Kitajcev v EU (zaradi tveganja)...

Končno so/bodo Kitajci KRIVI tudi za tistih 20.000 ali več mrtvih po drugih državah. Ja, kdo drug je pa še lahko kriv, kot Kitajci?

Sem mogoče kriv jaz, ljubljanski psi, ali mogoče slovenski netopirji?

VEDNO bi bilo treba najti krivca, in ga rigorozno kaznovati (ne bom napisal kako, da ne bom banan), ter tudi nek večji krog ljudi okrog njega... Nekaj deset, raje nekaj sto ljudi. Za opomin za naprej. Rigorozno kaznovati za opomin vsem ljudem na svetu, ki imajo sicer žal skoraj vsi spomin zlate ribice iz akvarija.

Že samo račun zaradi zmanjšanih dohodkov iz turizma bo OGROMEN. Sem prepričan, da bo Italija ravno zaradi izgube pri turizmu zahtevala pomoč, kot jo je Grčija.
In se ne bo pobrala najmanj 5 let... Iz dreka, ki so ga namešali Kitajci.

Na Hrvaškem se podjetniki, ki gradijo apartmaje, pa tudi tisti, ki jih že imajo, ampak jih seveda še niso izplačali (2,5 meseca sezone-oddajanja) že močno tolčejo po glavi, kajti tega pa res ni nihče pričakoval...

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Kitajsko gospodarstvo bo dobilo tako zaušnico, da se ne bo pobralo 5 let.
Dve leti ne bo šel noben normalen v Vuhan in v tiste dele Kitajske, kjer se je vse skupaj začelo.
Videokonference in vsaj enoletna prepoved vstopa v EU (zaradi tveganja)...

Končno so/bodo Kitajci KRIVI tudi na tistih 20.000 ali več mrtvih po drugih državah. Ja, kdo pa je še lahko kriv, kot Kitajci?

Sem mogoče kriv jaz, ljubljanski psi, ali mogoče celo slovenski netopirji?

VEDNO bi bilo treba najti krivca, in ga rigorozno kaznovati (ne bom napisal kako, da ne bom banan), ter tudi nek večji krog ljudi okrog njega... Nekaj deset, raje nekaj sto ljudi. Za opomin za naprej. Rigorozno kaznovati za opomin vsem ljudem na svetu, ki imajo sicer žal skoraj vsi spomin zlate ribice iz akvarija.

Že samo račun zaradi zmanjšanih dohodkov iz turizma bo OGROMEN. Sem prepričan, da bo Italija ravno zaradi izgube pri turizmu zahtevala pomoč, kot jo je Grčija.
In se ne bo pobrala najmanj 5 let... Iz dreka, ki so ga namešali Kitajci.

Na Hrvaškem se podjetniki, ki gradijo apartmaje, pa tudi tisti, ki jih že imajo, ampak jih seveda še niso izplačali (2,5 meseca sezone-oddajanja) že močno tolčejo po glavi, kajti tega pa res ni nihče pričakoval...
In ti boš imel mir pred popotniki z nahrbtnikom.....

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
OPOZORILO !!!!!!!!

Če se vas v teh dnevih loteva bilo kakšna bolečina ne jemljite IBUPROFENA (BRUFEN.....) ker v kombinaciji z Corona virusom in tem zdravilom vam zjebe pljuča do konca, informacija iz Italije kjer so to zdravilo predpisovali ljudem ,se je za marsikoga končalo tragično.

Tole zdravilo naj bi pomagalo tocilizumab proti Cov19

Ampak cena je 800 € za dozo , tak da???

To je eno od bioloških zdravil ki se uporabljajo za bolnike z revno. V bistvu niti ni tako drago ker biloška znajo stati kar veliko več. Jih pa v sloveniji uporablja stalno kar nekaj tisoč ljudi. Tako da niti zdravljenje teh za Corono ne bi bil hud dodaten strošek sploh če gre za enkratno dozo.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Toliko nabijanja vlade o pomoči za varstvo nujnih poklicev, sedaj pa so ukinili vse in naj se vsak znajde sam.

Celo pozivajo, da naj se ljudje ne družijo in ostanejo doma, hkrati pa prosijo, da bi mladi prišli na pomoč in varovali otroke, medtem ko starši delajo. To je plan? To je pripravljena država? To je načrt proti širjenju virusa?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.349
6.146
113

Avstrija še zaostruje ukrepe v boju proti širjenju novega koronavirusa. Od torka bodo tako zaprte vse restavracije in lokali, razširili so seznam držav, s katerimi bodo prekinili letalske povezave, močno so omejili gibanje ljudi in prepovedali druženje več kot petih oseb.

Heraldično društvo Slovenije z domoljubno akcijo "Izobesimo zastavo in s tem pokažimo, da smo ostali doma," poziva državljane, da naslednjih nekaj dni, ko v državi zaradi koronavirusa veljajo izredne razmere, upoštevajo nasvete pristojnih, ki za zajezitev in preprečitev širjenja virusa, pozivajo k umiku iz javnih prostorov v zasebne, torej, da naj se ljudje v čim večji meri zadržujejo doma.