Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
Na Islandiji so začeli testirati vse, nekaj 1,000 testov dnevno:
Koda:
On Friday the Icelandic Directorate of Health in collaboration with deCODE genetics started screening for COVID-19 in healthy people who have no symptoms. First results are out and indicate that 1% of the Icelandic population has COVID-19 right now, which means ~3,200 people.

Until this healthy screening started, the health authorities had been focusing their testing only on people coming from the red zone countries (Italy and Austria mostly), which means the test samples were selected. So far 1868 samples have been taken from symptomatic patients and 161 cases confirmed positive (~9-10%).

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Slovenija bo ob polnoči zares obstala. Vlada pripravlja sklep, s katerim bo zaprla vse gostinske lokale. Veljati bo jutri, so za STA potrdili v uradu vlade za komuniciranje.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Kot prvo nisem strokovnjak iz tega področja.
Kot drugo, vsak dan prihajajo na dan novi podatki, dobre prakse. Žal pa WHO in naši kljukci na NIJZ Tajvanskih praks ne bodo upoštevali, ker Tajvan ni v WHO po zaslugi Kitajske.
Naši vele-umi na NIJZ so dokazali, da so navadni nesposobneži. Šarec je bil pa še dodaten komedijant, ne preostrih ukrepov prezgodaj. No saj tudi Tajvanci so se tega naučili na isti način kot mi. Oni pri SARS-u mi se bomo pa pri koronavirusu.

Bo potrebno v bodoče razmisliti o uvedbi standardne 14 dnevne karantene za vse, ki v EU prihajajo iz Kitajske. Druga možnost je popolna prepoved prodaje mesa in živih živali na kitajskih tržnicah. Zmeraj neki pride iz ene Kitajske tržnice, kjer v kletkah prodajajo žive živali sredi velemesta. Meni je to totalno nerazumno, pa sem iz podeželja. Ne predstavljam si kako Kitajc pripravi tisto živo kuro ali pa netopirja v bloku sredi mesta, da ga lahko potem skuha.

Kitajci so že prepovedali trgovanje s takšnimi živalmi. Posledica korone.

In ponavadi ne kuhajo ali pečejo ampak žive pojedo.

• Wow
Reactions: navlixx

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Kot kaze hoce najpametnejsi slovenski zet (aka Trump) "kupit" od Nemcev cepivo ekskluzivno za ZDA:
Jp,
ali pa ga blokirat pred ostalimi....

in glede nato v kakem stanju je EU (beri amnezija, nobenega glasu) se lahko zgodi, da ga bodo dobili

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Slovenija bo ob polnoči zares obstala. Vlada pripravlja sklep, s katerim bo zaprla vse gostinske lokale. Veljati bo jutri, so za STA potrdili v uradu vlade za komuniciranje.
Edino pravilno, da zaprtje zaukaže država. Če to napravijo župani, se bodo zahtevki za povrnitev škode vsuli na občine, tako pa naj se s tem ubada država.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
  • Všeč mi je
Reactions: kajpace

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Delodajalec se trudi, da bi podjetje obstalo, imelo čimmanjšo izgubo, zaposleni pa obdržali službo. Itak mislim da jim zdravnik ne bo dal podatkov (če ga sploh uspejo dobiti na telefon).

Zdaj bodo na plano prišli vsi spori med delavci in delodajalci, pa še sindikati se bodo verjetno vmešali. Že se pojavljajo prva opozorila inšpektorjev, da bodo striktno preverjali morebitne "neprimerne podražitve" in ali imajo podjetja pravilno urejeno papirologijo glede dela na domu (namesto da bi svetovali podjetjem, kako to urediti). To je pač njihova služba, plačo pa imajo zagotovljeno.
Si 100%?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kot prvo nisem strokovnjak iz tega področja.
Kot drugo, vsak dan prihajajo na dan novi podatki, dobre prakse. Žal pa WHO in naši kljukci na NIJZ Tajvanskih praks ne bodo upoštevali, ker Tajvan ni v WHO po zaslugi Kitajske.
Naši vele-umi na NIJZ so dokazali, da so navadni nesposobneži. Šarec je bil pa še dodaten komedijant, ne preostrih ukrepov prezgodaj. No saj tudi Tajvanci so se tega naučili na isti način kot mi. Oni pri SARS-u mi se bomo pa pri koronavirusu.

Bo potrebno v bodoče razmisliti o uvedbi standardne 14 dnevne karantene za vse, ki v EU prihajajo iz Kitajske. Druga možnost je popolna prepoved prodaje mesa in živih živali na kitajskih tržnicah. Zmeraj neki pride iz ene Kitajske tržnice, kjer v kletkah prodajajo žive živali sredi velemesta. Meni je to totalno nerazumno, pa sem iz podeželja. Ne predstavljam si kako Kitajc pripravi tisto živo kuro ali pa netopirja v bloku sredi mesta, da ga lahko potem skuha.
Nisi strokovnjak pa vseeno veš kaj bi bilo treba? Za nazaj.
Če že udrihaš (sicer upravičeno), udrihaj po celi EU - še bolje po celi zahodnjaški zarukani pameti, naši s(m)o samo del tega.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
Tole so objavili:

Samo obveznosti delodajalca in pravice delavcev. Kaj pa financni ukrepi pomoč delodajalcem? Kaksne druge ugodnosti? Aja sej res...privatnikj imajo naj dajo.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Se pa tokrat zelo dobro vidi kako učinkovita sta EU in Bruselj. ..
A se kje po TV te dni vrti ... apokalipsah?
Predlagam tudi "Outbreak" :zardelalter: ... V EU parlamentu naj bi bila v torek seja parlamenta ... jo utegnejo skenslat zgleda ... novi naši zgleda ne bodo poslali Falcon-a tja po nekatere "soroševe" agitatorje ... pa "nevladnim" multikulti organizacijam prej financiranim iz proračuna bo finančno zaškripalo tudi ... o_O ..
.... drugi tir, ki itak pomaga ssmo Luki Koper in še ene parim podjetjem....
Groza, propadel bo cmerarjev 2TDK in maketarji ter razni svetovalci in pijavke na proračunu ... tragedija :eek: ... pa odpravnin ne bo za menadžerske nagrade ... mogoče jim pridejo iz davčnih oaz za zvestobo mafijcem subvencije ...
... bo država tudi plačevala položnice naslednji mesec?
mogoče se bodo zgledovali po ITA (začasni moratorij plačil, tudi za Furs, ipd) ... ne vemo še ... prag za takšne ukrepe za spodnjo polovico prebivalstva :sprasujemse: ...

... mogoče pa bo nova kmet.ministrica dovolila osebno pridelavo "magične travice" brez kazni za preprečevanje anksioznosti in povečanje obdelovalnih površin ... pa anulirala kazni za domače "MoonShine"-nerje, ker bomo rabili dodatne količine koncentriranega šnopca za dezinfekcijska sredstva ... "DIY Žganjekuhci vseh slovenskih pokrajin, združite se!" ... na zastavi namesto srpa in kladiva pa Flaša in Štamperljn in certifikat SQ v vogalu :nazdravje: ... :valjamse: ..
------------------------------------
" ... The Truth Is Out There ..." :zardelalter:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.744
5.902
113
Ksz...
Zdravstvena delavka v domu ostarelih si med delom lepo oblizne prst.

Priponke

• SmartSelect_20200315-140105_EON.jpg
    SmartSelect_20200315-140105_EON.jpg
    485,2 KB · Ogledi: 158
  • Jezen sem
Reactions: navlixx

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
OPOZORILO !!!!!!!!

Če se vas v teh dnevih loteva bilo kakšna bolečina ne jemljite IBUPROFENA (BRUFEN.....) ker v kombinaciji z Corona virusom in tem zdravilom vam zjebe pljuča do konca, informacija iz Italije kjer so to zdravilo predpisovali ljudem ,se je za marsikoga končalo tragično.

Tole zdravilo naj bi pomagalo tocilizumab proti Cov19

Ampak cena je 800 € za dozo , tak da???