Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Glede na stanje v trgovinah včeraj in zadnje dni je panika ravno kontraproduktivna. Namesto da bi se folk izogibal gužvi so sedaj vsi navalili v trgovine in prešlatali vse kar se je dalo. Ker je zunaj vsaj 10-100x več okuženih primerkov od uradne šrtevilke je sedaj ta šoping akcija dala virusu nove gostitelje. Zaprtje šol in ostalega je tudi idelano tangirano s temi novimi okužbami. Mamice in atiji ki so nabavili mesečno zalogo futra in so se okužili v trgovini bodo sedaj več časa z otroki in še na njih prenesli okužbo. S sončki je danes težko in kdo bo zdržal več kot 3 dni doma z njimi tako da bodo šli že po enem tednu ali nazaj v vrtec ali pa k babici (sej so že en teden doma, ja niso kužni).

Pod črto kljub totalni izolaciji bo vrhunec primerov in tudi največ smrti čez 2-3 tedne samo zato ker je ljudstvo podleglo paniki.

• Ljubezen
Reactions: navlixx

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
jekleni dajmo bit pri primerjavah s Kitajci malo objektivni. Močno dvomim, da je evropsko gospodarstvo v tem trenutku sposobno z materialom, ki ga ima na zalogi izdelati v par dneh 1000+ kontejnerjev, jih opremit s pohištvom, aparaturami pa še najt prostor (pustimo dovoljenja vnemar) da se to vse postavi.
In takih centrov bi v EU rabili danes recimo 5, drug teden že 20. ;)

Vseeno gre na Kitajskem to malo drugače, poleg tega pa smo si želeli poceni izdelke - tudi tiste iz prejšnjega odstavka - in verjetno v EU v tem trenutku ne dobiš 100 predihovalnih aparatur.

• Všeč mi je
19. jul 2007
2.840
1.563
113
Utisevalec
taki hobi strokovnjaki ponavadi premetavajo napačne številke, tudi jaz nisem epidemiolog ampak se upam trditi da je v tem kontekstu smrtnost/okužbe podatek, ki ti ne da relevantne primerjave
Glede na sezonskost (pa se bojim da za korono ni ravno sezonskosti - Avstralija, Singapur) je bolj primerljiv podatek število smrti na dan (pa se zavedajo da se Italijani zelo trudijo, pa imajo ~ 200 smrti dan)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pa še nekaj: o Evropski "družini" imenovani EU. Vse države EU PROIZVAJALKE zaščitnih sredstev in dezinfekcije so ustavile izvoz v druge države. Zato recimo SLO ne dobi zaščitnih mask in omejene količine dezinfekcije!
Medtem ko smo udrihali po "slovenski" donaciji mask Kitajski (mimogrede - šlo je za "reimport" kitajskih mask, ki so bile na zalogi kitajske firme v SLO pod imenom Slovenije) se bo le-to izkazalo kot rešilna poteza pri dobavi, saj so Kitajci že dobavili Franciji 25T mask po enakem scenariju - vi ste pomagali nam, zdaj mi pomagamo vam.

Jado Katero vojsko?

• Všeč mi je

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Zadnji foto šuting Alenke...
bolji jih za virus...

E6AADDA9-3B52-44AA-B22B-93A1436D7247.jpeg

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.403
2.572
113
24ur. A je tole samo.meni skregano z.logiko?

"
Vstop v Slovenijo se dovoli posamezniku, ki ni slovenski državljan, če predloži dokazilo v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku, ki ni starejše od treh dni, o opravljenem testu na prisotnost virusa.
Če posameznik dokazila iz prejšnjega odstavka ne predloži, se mu vstop v Republiko Slovenijo kljub temu dovoli, če je njegova telesna temperatura nižja od 37,5 stopinj Celzija ter ne kaže jasnih znakov okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteženo dihanje)"
BLA BLA BLA!
VIR!
Povzetek:
Supruga zaraženog, s kojom smo stupili u kontakt, kazala nam je da joj je muž u utorak javio da mora napustiti Italiju te da se u srijedu u 21 sat vraća u Hrvatsku.
- U tom trenutku sam zvala epidemiologiju u Sisku gdje su me poslali nadležnima u Petrinju, a tamo su mi rekli da, kada dođe, mora ići u samoizolaciju pošto nema nikakvih simptoma.

U srijedu u 2 u noći me zvao i rekao da kašlje, kiše, i da osjeća slabost. To isto jutro sam opet kontaktirala doktoricu u Petrinji koja je dalje poduzela sve mjere, rekla na koji granični prijelaz mora ići i sve je išlo onako kako su nam objasnili i "naredili".
Na graničnom prijelazu Bregana je dočekan od strane sanitarne inspekcije, dobio je papire i čekao policijsku pratnju koja ga je pratila do sisačke bolnice u kojoj je od jučer navečer - kazala nam je supruga 23-godišnjaka.

• Wow