ksz
Sam anticepilci so pa kar nekam tih zadnje čase...
Sam anticepilci so pa kar nekam tih zadnje čase...
V SLO pa je na ta način prišlo nekaj primarnih okužb. Koliko se bo lahko žez mesec računalo nazaj. In ker se na izvaja karantena se zadeva širi in se bo razširila nad obvladljivo raven. Pri tejle zadevi je žal prepozno za ukrepanje, ko se ujame na tester brez da so resne posledice.Moja starša prileteli iz Sri lanke v Zagreb 1.3. sta zdrava in OK. ,
Včeraj v službi me zaslišijo, ali sta res moja starša v karanteni? Jaz prvič slišim, kličem domov, nič ne vedo.... Oče preverjal na agenciji, ali kaj vedo.
Na koncu službe sem izvedel, da je neka soseda klicala mojo sodelavko, ki je obvestila vodstvo firme.
V SLO pa je na ta način prišlo nekaj primarnih okužb. Koliko se bo lahko žez mesec računalo nazaj. In ker se na izvaja karantena se zadeva širi in se bo razširila nad obvladljivo raven. Pri tejle zadevi je žal prepozno za ukrepanje, ko se ujame na tester brez da so resne posledice.
Da pa so šli zdravniki, ki so se vrnili iz IT v službo je pa NO COMMENT.
Smrtnost je kar lepo znana smrtne primere deliš z seštevkom umrlih in ozdravelih. Nekateri to delajo da število umrlih delijo z vsemi primeri no to je v redu v primeru da vsi okuženi preživijo.
Zdaj ne vem najbrž imaš precej premoženja vezanega v gospodarstvu in ti denarnica trpi priznam malo tudi meni in prihodnja leta ne bodo luštna, vendar človek naj bi bil razumno bitje in meni ni težko razumeti kaj je R0 in kolikšen je ta pri gripi (1,2) in pri cov19 (od 3 navzgor). Vsi ti podatki obstajajo jih imamo pri sosedih ve se tudi da ima 10% okuženih velike težave z dihanjem.
Kaj lahko naredimo? Kitajci so R0 zmanjšali z poolnim lock downom, Hongkong tudi, Korejci so šli v masovno testiranje, Italijani so zamudili oboje, je kar nekaj pricevanj italijanskih doktorjev na YouTubeu, ki upravičujejo zaprtje vsega in trdijo da bi morali to storiti prej ker prihaja do kolapsa zdravstvenega sistema. Zato bo pa pravim še veselica v ZDA problem so preveč časa pometali pod preprogo in se šli "business as usual" in ob njihovem zdravstvenem sistemu je to recept za katastrofo, ni čudno da indeksi padajo za 10% na dan. Zato bi bilo dobro da vsi sprejmemo nova dejstva, ki so nas udarila v našem mirnem življenju in začnemo funkcijonirat kriznemu okolju primerno le tako bomo učinkovito prebrodili leta ki prihajajo z malce manj premoženja v raznoraznih skladih vendar s svetlejšo prihodnostjo.
Glej sam kaj iz skret papirja delajo
Jeba je k trenutno rastlinje še nima dovolj velikih listov...nepaničar pa si bo z roko rit brisal
V temi en bale prodaja pa travnik daje v najemJeba je k trenutno rastlinje še nima dovolj velikih listov...
nepaničar pa si bo z roko rit brisal
Včeraj zvečer je bilo isto v Lidlu na oddelku testenin, moke, konzervirane hrane, hladilniki z mesom itd. Za moje pojme folk fu.knjen do amena.Glej sam kaj iz skret papirja delajo Poglej priponko 31554
Bogi si, ce ne znas kvasa uporabit.Trgovine so izropane ker bodo sončki sedaj 14 dni doma, vsaj glede na to da manjkajo tudi sladkarije.
Pa še okoli kvasa mi ni jasno ker ga manjka že 1 mesec sedaj. A to folk peče kruh oz. bo pekel ko bo karantena? Če je to res bodo zobozdravniki bodo imeli veliko dela s lepljenjem in popravljenjem polomljenih zobov!
pobrano iz slotecha preden je bilo brisano, prevod iz italjanščine kako je šlo to pri njih.
1. problem ne obstaja
2. problem obstaja, vendar je drugje
3. problem je tu, vendar je neškodljiv
4. je samo gripa, ni česa se bati; in ne napade mladih
5. ustavimo paniko, panika je nevarnejša od virusa, ekonomije ne smemo ustaviti
6. ok, dejansko se širi hitro. ustavimo nekaj, eno vas, velika srečanja. ocenimo naj cost/benefit vsake blokade
7. ta je**na okužba se ne ustavi. koža dlani se izsuši konec dneva od nenehnega umivanja rok
8. bolnišnice začenjajo čutiti obremenitev, geografsko se razširi. mogoče moramo ustaviti še kako cono več. razširjena previdnost. ob srečanjih si ne podamo rok vendar nas je sram.
9. tu je treba zapreti vse, glej tistega idiota brez zaščite!
kaj pravte, kje smo mi?
Kitajci so tudi pojačali bolnišnične kapacitete. Italijani razmišljajo (jutri bomo tudi mi), koga pustiti umreti, ker ni perspektiven.Kitajci so R0 zmanjšali z poolnim lock downom, Hongkong tudi, Korejci so šli v masovno testiranje, Italijani so zamudili oboje
Vprasanje za kaksno robo je slo. Mogoce par g-jev, ki gre v zep ;Mi smo na 4
Včeraj pride mulc iz šole in mi pove, da je od sošolca mama nabavila za 800€ robe v trgovini. A to pol s kombijem domov odpelješ?