Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Ksz

se en pacient....
CBB0AD92-7017-4644-A9FE-745756E24ECE.jpeg

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

javr

Guru
6. dec 2011
1.901
1.147
113
na spletni strani Civilne zaščite bi moral biti nakupovalni listek, stalno, ne samo ob izrednih razmerah, kaj naj bo doma vedno na zalogi "za vsak slučaj". Tako bi ljudje vedno vedeli kaj naj kupijo, trgovci pa bi vedno vedeli kaj naj imajo stalno na zalogi za primer ko bodo ljudje navalili na trgovine z nakupovalnimi listki od Civilne zaščite. Zdaj se pa brezglavo baše v vozičke vse kar je na dosegu roke.

Če gledam tale graf kot napovednik psiho-fizičnega stanja svetovnega gospodarstva, ne kaže poslabšanja razmer.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom

predlog koga ima NIJZ na mizi? WHOja? ker če koga drugega potem je ta predlog vreden manj kot 4 slojni wc papir? Po zadnjih inforamcijah, ki sem jih dobil NIJZ dela po navodilih WHOja tako kot recimo ostale članice EUja, ampak ja smo videli že tu na alterju da smo država kjer se 90% ljudi poleg rednega dela v prostem času ukvarja tudi z infektologijo in virologijo

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.447
3.756
113
predlog koga ima NIJZ na mizi? WHOja? ker če koga drugega potem je ta predlog vreden manj kot 4 slojni wc papir? Po zadnjih inforamcijah, ki sem jih dobil NIJZ dela po navodilih WHOja tako kot recimo ostale članice EUja, ampak ja smo videli že tu na alterju da smo država kjer se 90% ljudi poleg rednega dela v prostem času ukvarja tudi z infektologijo in virologijo

Ljudi, ki so obupali in šli na koncu mimo NIJZ ... ne mislit, da so šli kar direktno v medije in ministrskemu predsedniku.
0ea347e5fe5593a55781-apel.jpeg

Podpisanih je 38 infektologov iz UKC Ljubljana ... očitno imajo preveč časa poleg rednega dela

Je pa res da nimajo pa 30 let stare specializacije iz epidemiologije nadgrajene s 30 leti ukvarjanja z medicinskimi pripomočki in politiko javnega zdravja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Ljudi, ki so obupali in šli na koncu mimo NIJZ ... ne mislit, da so šli kar direktno v medije in ministrskemu predsedniku.
0ea347e5fe5593a55781-apel.jpeg

twiteraš piše da ima NIJZ na mizi že več tednov predlog, to kar si ti prilimal ima današnji datum???kako sedaj?
vse države imajo navodila, ki jih je poslal WHO,saj veš to so tisti, ki imajo dejansko zaposlen najbolj kompetenten kader, ki je tudi ustrezno plačan in nadzoruje ves svet kar se tiče vseh bolezni, prej se bomo sprijaznili, da je virus pri ans, da ga ustavit ne moremo, da bo število dokazanih okužb preko 1000 , lažje nam bo

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.447
3.756
113
twiteraš piše da ima NIJZ na mizi že več tednov predlog, to kar si ti prilimal ima današnji datum???
Kot sem napisal. Najprej so predlog poslali NIJZ, ker ni bilo odziva so šli pač mimo... do "višjih inštanc".
Misliš da so res rekli "oh, dajmo kar direktno odhajajočemu predsedniku vlade pisat".

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
se pravi , več tednov nazaj, ko virusa pri nas sploh ni bilo so infektologi predlagali zaprtje javnih ustanov in reduciranje javnega življenja?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.447
3.756
113
se pravi , več tednov nazaj, ko virusa pri nas sploh ni bilo so infektologi predlagali zaprtje javnih ustanov in reduciranje javnega življenja?
Ni bilo več tednov nazaj, pač pa že dlje časa, pa jih pač ni nihče upošteval.

Lepa kronologija napak je recimo v današnjih Odmevih, s komentarji dr. Janeza Tomažiča iz Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, ki je danes prvič dobil besedo (v več oddajah na TV Slovenija) in kar nekajkrat diplomatsko okrcal hierarhično odgovorne. (se je pa trudil ves čas poudarjati da pustimo pozne oz. nespametne pretekle odločitve in gremo naprej)

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
lej kakor koli obrneš zadeva bi prišla do nas, tako kot je v švici in avstriji in povsod po EU, dokaz, koliko smo dejansko pripravljeni na izredne razmere, noben apel ne pomaga , če imaš okoli sebe ljudi , ki ignorira navodila,
tale link si poglej, imaš države kjer naj bi bilo zdravstvo v sami špici sveta in niti niso sosednje države Italije pa jim je stvar ušla izpod nadzora, tako, da počasi mi grejo na jetra neki twiteraši, ki bi virus zdravili z antibiotiki, kot je nekdo pred menoj napisal, če ne bi bilo neta sploh ne bi vedel kaj imamo , in dejansko ali mislite da v 80ih ni bilo nobenega " skrivnostnega" virusa, pe nedolgo nazaj so ljudje umirali za "hitrimi pljučnicami" predno smo lahko postavili diagnozo raka pljuč

• Všeč mi je
Reactions: böc

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Jest že skor 2 leti čakam, pa imam občutek, da bom kmalu dobil obvestilo, da bo prestavljeno :p

Js sm pa že peti teden doma na bolniški. V torek bi moral imeti operacijo kolena, pa so me danes klicali, da imam preklicano do nadaljnega. :(
Bedno mi je, ker sem bolj ko ne prikovan na kavč:confused: in zgleda se ga še neki časa ne bom losal...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
lej kakor koli obrneš zadeva bi prišla do nas, tako kot je v švici in avstriji in povsod po EU, dokaz, koliko smo dejansko pripravljeni na izredne razmere, noben apel ne pomaga , če imaš okoli sebe ljudi , ki ignorira navodila,
tale link si poglej, imaš države kjer naj bi bilo zdravstvo v sami špici sveta in niti niso sosednje države Italije pa jim je stvar ušla izpod nadzora, tako, da počasi mi grejo na jetra neki twiteraši, ki bi virus zdravili z antibiotiki, kot je nekdo pred menoj napisal, če ne bi bilo neta sploh ne bi vedel kaj imamo , in dejansko ali mislite da v 80ih ni bilo nobenega " skrivnostnega" virusa, pe nedolgo nazaj so ljudje umirali za "hitrimi pljučnicami" predno smo lahko postavili diagnozo raka pljuč

v zurich še vedno vsake 2 uri pelje interexpress iz Milana. Tolk o Švici.