........? Teh 90 pozitivnih je pomoj več al manj tesnih stikov od tistih prvih okuženih, ostalih po mojem ne testirajo, razen hujše hospitalizirane primere pa dohtarje in učitle al kako?
Stari prav 'mas. Danes sem cel dan iskal vsaj 4slojni sekret papir in potem sem ga na koncu staknil in mi je uspelo mazniti enemu pred nosom. Tako, da sem sedaj preskrbljen.Stari ne nakladaj, prodajaj svoje pravljice drugim forumom. Boli tebe kura.c za kitajsko in tudi mene. Danes je zmanjkalo sekret papirja 20km naokoli pa da vidim jutri kje ga bom dobil. Pizd,a eni si delajo zalogo za dve leti.
Seveda. Hotel sem samo potrditi, da je v Lombardiji veliko več okuženih, kot kaže statistika.To je to. Kaj na bi naredili? Nimajo zdravila.
Tako bo tudi v Slovenij in to se mora folk zavedat. Ce bos zbolel , se bos sam doma pozdravil (kot pri gripi), ce se bo poslabsalo pa v bolnico. Tako bi moralo biti ze sedaj vendar dokler je se kapacitet lahko malo trenirajo in se ucijo.
Jst ne poznam nalezljivosti ker jo noben ne, ker noben ne pozna kakšna je sploh bila prisotnost virusa v določenem območju. Posledično ni poznana tudi smrtnost in pa število ostalih zapletov pri takem virusu. Trenutno imaš samo te številke glede na število testiranj, ki pa nihajo od države do države (tudi za faktor 10x) glede na obremenitev zdravstva in količine testiranja.
Tako da govorit o temu da ima virus 5% smrtnost in 30% zapletov je totalna bedarija. To se zgodi ko testiraš virus samo pri tistih ki pridejo na urgenco, pa še to prej izvedeš triažo in jih 70% pošlješ domov na čajčke in lekadol.
V državah kje virus ne "raste" več so absolutne številke mrtvih precej nižje ali kvečjemu podobne kot pri navadni sezonski gripi, torej kaj je sedaj s tem? Ali je smrtnost res zelo nizka ali pa je virus slabo nalezljiv (gleda na podatke stavim na prvo).
Lahko pa predstaviš ti (kot delno strokovnjak) neke boljše objektivne podatke zakaj bi se morali tega virusa bati?
Bil danes okrog štirih v lidlu v Trebnjem. Ljudi nič več kot ponavadi. Trgovina ok založena, z izjemo mesa, ki ga sploh ni bilo. Hladilniki za meso so bili prazni. Odprti dve blagajni, pred mano na blagajni samo 1 oseba.Sem mislil da se zajebavate.....grem danes ob 16h v Lidl.....sem ujel ravno še pravi trenutek....ob 16.30h je bil folk zunaj že parkiran po travi in vsepovprek po dovoznih poteh....not pa izropani polici za zelenjavo in meso.....
Ok meso.....ampak wtf zelenjava ki ne drži več kot dan dva?
Pa tud zanimivo je bilo opazovat folk kaj kupuje....vse tisto kar ne zdrži brez hladilnika
Ena pametna se je zataknila pri bio/eko polici in mantrala ali naj vzame bio pirino moko al bi raj bio ajdovo.....wtf!
Vzameš jajca konzerve rib riž oreščke itd kar drži po mesec dva....
Sekret papir (4 slojni) so imeli?Bil danes okrog štirih v lidlu v Trebnjem. Ljudi nič več kot ponavadi. Trgovina ok založena, z izjemo mesa, ki ga sploh ni bilo. Hladilniki za meso so bili prazni. Odprti dve blagajni, pred mano na blagajni samo 1 oseba.
Men tud ni jasno. Če bo treba se bomo pa tuširali...
So ga imel polno paleto.Sekret papir (4 slojni) so imeli?
In jih se vprasas koliko slojnega hočejo.Njim pa narežeš katalog od Lidl/Hofer/Espin/Mercator - teh ne more zmanjkat.
Jest že skor 2 leti čakam, pa imam občutek, da bom kmalu dobil obvestilo, da bo prestavljenoEvo Avstrijci odpovedali vse nenujne operacije v bolnicah.
Po 7 mesecih čakanja in 7 ur pred operacijo so me poslali domov.