Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Evo Avstrijci odpovedali vse nenujne operacije v bolnicah.
Po 7 mesecih čakanja in 7 ur pred operacijo so me poslali domov.

• Wow
Reactions: ynos

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Stari ne nakladaj, prodajaj svoje pravljice drugim forumom. Boli tebe kura.c za kitajsko in tudi mene. Danes je zmanjkalo sekret papirja 20km naokoli pa da vidim jutri kje ga bom dobil. Pizd,a eni si delajo zalogo za dve leti.
Stari prav 'mas. Danes sem cel dan iskal vsaj 4slojni sekret papir in potem sem ga na koncu staknil in mi je uspelo mazniti enemu pred nosom. Tako, da sem sedaj preskrbljen.
Upam tudi, da se ne bomo kmalu zaceli med seboj pobijat zaradi (4slojnega) sekret papirja.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Cash in Kamele0N
13. jul 2011
2.677
626
113
To je to. Kaj na bi naredili? Nimajo zdravila.
Tako bo tudi v Slovenij in to se mora folk zavedat. Ce bos zbolel , se bos sam doma pozdravil (kot pri gripi), ce se bo poslabsalo pa v bolnico. Tako bi moralo biti ze sedaj vendar dokler je se kapacitet lahko malo trenirajo in se ucijo.
Seveda. Hotel sem samo potrditi, da je v Lombardiji veliko več okuženih, kot kaže statistika.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in böc

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jst ne poznam nalezljivosti ker jo noben ne, ker noben ne pozna kakšna je sploh bila prisotnost virusa v določenem območju. Posledično ni poznana tudi smrtnost in pa število ostalih zapletov pri takem virusu. Trenutno imaš samo te številke glede na število testiranj, ki pa nihajo od države do države (tudi za faktor 10x) glede na obremenitev zdravstva in količine testiranja.

Tako da govorit o temu da ima virus 5% smrtnost in 30% zapletov je totalna bedarija. To se zgodi ko testiraš virus samo pri tistih ki pridejo na urgenco, pa še to prej izvedeš triažo in jih 70% pošlješ domov na čajčke in lekadol.

V državah kje virus ne "raste" več so absolutne številke mrtvih precej nižje ali kvečjemu podobne kot pri navadni sezonski gripi, torej kaj je sedaj s tem? Ali je smrtnost res zelo nizka ali pa je virus slabo nalezljiv (gleda na podatke stavim na prvo).

Lahko pa predstaviš ti (kot delno strokovnjak) neke boljše objektivne podatke zakaj bi se morali tega virusa bati?

Dokler zdravstveni sistem deluje je smrtnost okoli 1%. Ko je prevec obolelih,da bi vse spravili na aparate in intenzivne,se smrtnost poveca na CCA 5% ce se ne motim.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Sem mislil da se zajebavate.....grem danes ob 16h v Lidl.....sem ujel ravno še pravi trenutek....ob 16.30h je bil folk zunaj že parkiran po travi in vsepovprek po dovoznih poteh....not pa izropani polici za zelenjavo in meso.....

Ok meso.....ampak wtf zelenjava ki ne drži več kot dan dva? :)

Pa tud zanimivo je bilo opazovat folk kaj kupuje....vse tisto kar ne zdrži brez hladilnika :D

Ena pametna se je zataknila pri bio/eko polici in mantrala ali naj vzame bio pirino moko al bi raj bio ajdovo.....wtf!

Vzameš jajca konzerve rib riž oreščke itd kar drži po mesec dva....
Bil danes okrog štirih v lidlu v Trebnjem. Ljudi nič več kot ponavadi. Trgovina ok založena, z izjemo mesa, ki ga sploh ni bilo. Hladilniki za meso so bili prazni. Odprti dve blagajni, pred mano na blagajni samo 1 oseba.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Njim pa narežeš katalog od Lidl/Hofer/Espin/Mercator - teh ne more zmanjkat.
In jih se vprasas koliko slojnega hočejo.

Ma danes ze cel dan poslusam od tega sekret papirja. Najprej ena dva - povem kako to resujejo "teroristi". Grem v trgovino in kot, da se zajebavajo cela stena sekret papirja. No potem srecema se enih par in spet o sekret papirju. Grem na alter in evo spet o sekret papirju (namest obicajnega sranja).
Ma saj je malo ironično s kom se ukvarjamo ob epidemiji virusa.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in McGiver

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
Bil v Leclercu na Rudniku ob 17h. Ljudi sicer dosti ampak nobenega pomanjkanja na policah. Edino makarone so konstantno odlagali, pa piščanca je zmanjkalo. Vsega ostalega pa za pol Ljubljane nafutrat.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Ksz
ocitno si je tudi francoski klukec prisel na čisto in tudi zaprl javne ustanove.

še dva dni nazaj je imel toliko za povedati čez naše ukrepe...

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.624
113
To "obsedenost" z WC papirjem smo očitno "posvojili" od Avstralcev:
https://www.rtvslo.si/svet-zabave/z...-ropi-vse-za-rolico-toaletnega-papirja/516395
:valjamse::nigladek: :zavijazocmi:
Bil v soboto v Lidlu za Bežigradom v Lj. in je bilo očitno, da so se trgovci pripravili na ta "fenomen".
WC papirja v trgovini je bilo 2x toliko kot normalno - na vsak prosti m2 so postavili paleto WC papirja.
A očitno za "blesavi" narod še ni bilo dovolj:nigladek:.
.
Se opravičujem za off topic.
Zajeta slika.JPG