Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
Niti približno ne. Jaz si že od samega začetka zelo močno želim, da bi bila vsa moja predvidevanja popolnoma zgrešena ampak glej ga zlomka, na žalost se dogaja točno to, kar se je napovedovalo v obliki slabih scenarijev.

Ne, prav nič. Veliko bolj koristne in zaželjene so objave v smislu "zadeva se umirja", "vrhunec je že mimo" in pa "to je ista stvar kot navadna gripa". Not.

Prav nič tako kot si rekel.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
:valjamse:

Seveda da ni. Popolnoma nič ni kot napovedano in to je povsem logično oz. razumljivo saj gre za povsem navadno gripco.
Paničarji s svojimi opozorili pretiravamo in po nepotrebnem spodbujamo paniko že od samega začetka, to je pa tudi vse.

:bonk:

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
:valjamse:

Seveda da ni. Popolnoma nič ni kot napovedano in to je povsem logično oz. razumljivo saj gre za povsem navadno gripco.
Paničarji s svojimi opozorili pretiravamo in po nepotrebnem spodbujamo paniko že od samega začetka, to je pa tudi vse.

:bonk:

Glede na to da 90% slovencev nima 1000€ u žepu se raje sekiraj od česa bodo živeli, če se preneha z delom.

13. jul 2011
2.677
626
113
Iz prve roke (prijateljica od žene) kako poteka "testiranje" v Milanu:
Mož bolan, svakinja bolna, tast in tašča bolna. Družinski zdravnik pravi da ne ve kako jim lahko pomaga. Kličejo na hotline, so jih evidentirali in dejali, da naj se držijo doma in če se pojavijo težave z dihanjem, naj pokličejo, da pošljejo rešilca.

• Všeč mi je
Reactions: Runo

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.701
1.055
113
Pr nas pa Mercator siba hrano na mejo (oz.obmejne trgovine), ker da italijani besno kupujejo. To mi je mal prej rekla zaposlena v NM Merkatorju. Smradi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
V ponedeljek tudi mi začnemo delat od doma.

Priponke

• received_3602720243136148.jpeg
    received_3602720243136148.jpeg
    58,3 KB · Ogledi: 295

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Mož bolan, svakinja bolna, tast in tašča bolna. Družinski zdravnik pravi da ne ve kako jim lahko pomaga. Kličejo na hotline, so jih evidentirali in dejali, da naj se držijo doma in če se pojavijo težave z dihanjem, naj pokličejo, da pošljejo rešilca.

Dejmo si nalit čistega vina....... Če bi narod ne vedel za ta Covid-19, pri omenjenih simptomih in popolnoma enakemu odgovoru zdravnika, nihče nebi zaganjal histerije in se usajal čez javno zdravstvo.

Kaj ima veze, če imaš novi virus ali samo prehlad? Dokler kažeš simptome bodi doma in omeji število stikov in možnosti raznosa enega in drugega. V primeru težav pa dobro vemo (upam da vsi), kako naprej.

Tudi pri nas, res imamo 100 okuženih, vendar koliko od njih dejansko potrebuje bolnišnično oskrbo?

Zakaj ne povejo, koliko od teh je že ali še bo v roku parih dni doma (da ne povzročajo javnega iskanja odpuščenih obolelih, kar je razumljivo).

Ni za odmahnit z roko in ignorirat, vendar osnove virusne samozaščite bodo naredile krepko več kot vsi ukrepi skupaj.

Situacija je resna, vendar zadnjih nekaj dni v praktično vsaki družbi, novi virus zavzame 90% pogovora. Nelagodje in strah sta se zavlekla v našo zavest, kar na dolgi rok vsekakor nič ne koristi naši psihi in zdravju.

Uglavnem, čim manj sekiranja (ob doslednem upoštevanju vseh preventivnih ukrepov), pa dosti svežega zraka, pa ni hudič, da tudi ta virus ne mine....

Ostanite zdravi

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
To je to. Kaj na bi naredili? Nimajo zdravila.
Tako bo tudi v Slovenij in to se mora folk zavedat. Ce bos zbolel , se bos sam doma pozdravil (kot pri gripi), ce se bo poslabsalo pa v bolnico. Tako bi moralo biti ze sedaj vendar dokler je se kapacitet lahko malo trenirajo in se ucijo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
Tudi pri nas, res imamo 100 okuženih, vendar koliko od njih dejansko potrebuje bolnišnično oskrbo?

Napaka, okuženih je veliko več, potrjeno okuženih je pa res tam nekje. Ogromna razlika.

Ni za odmahnit z roko in ignorirat, vendar osnove virusne samozaščite bodo naredile krepko več kot vsi ukrepi skupaj.

Situacija je resna, vendar zadnjih nekaj dni v praktično vsaki družbi, novi virus zavzame 90% pogovora. Nelagodje in strah sta se zavlekla v našo zavest, kar na dolgi rok vsekakor nič ne koristi naši psihi in zdravju.

Uglavnem, čim manj sekiranja (ob doslednem upoštevanju vseh preventivnih ukrepov), pa dosti svežega zraka, pa ni hudič, da tudi ta virus ne mine....

Ostanite zdravi

To. To je bistvo :zmaga:
Ampak da folk, sploh tist ta bolj počasen, ugotovi kako se temu streže je na mestu opozarjanje. Že najmanjša opozarjanja ki niso enakovredna opozarjanju v primeru gripe, torej ko kakšnih resnih opozoril na globalni ali državni ravno v bistvu sploh ni, pa so instant tretirana kot paničarjenje. Krneki.

Pa hvala enako kar se želja tiče :nazdravje:

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
  • Wow
Reactions: navlixx

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Men pa ni jasno kaj je s tem skret papirjem, jebemo saj ni trebusna viroza al kaj je taka panika okol tega da vse pokupijo?

• Všeč mi je
Reactions: Cash in McGiver

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Sem mislil da se zajebavate.....grem danes ob 16h v Lidl.....sem ujel ravno še pravi trenutek....ob 16.30h je bil folk zunaj že parkiran po travi in vsepovprek po dovoznih poteh....not pa izropani polici za zelenjavo in meso.....

Ok meso.....ampak wtf zelenjava ki ne drži več kot dan dva? :)

Pa tud zanimivo je bilo opazovat folk kaj kupuje....vse tisto kar ne zdrži brez hladilnika :D

Ena pametna se je zataknila pri bio/eko polici in mantrala ali naj vzame bio pirino moko al bi raj bio ajdovo.....wtf!

Vzameš jajca konzerve rib riž oreščke itd kar drži po mesec dva....

• Všeč mi je
Reactions: Cash

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Men pa ni jasno kaj je s tem skret papirjem, jebemo saj ni trebusna viroza al kaj je taka panika okol tega da vse pokupijo?
Pa te dni so v Palomi novo mašino dobil.......verjento bo tud kakšna rolca papirja več.....,da ga bomo lohk srali.
Hec more bit , sicer s
Men tud ni jasno. Če bo treba se bomo pa tuširali...

V Palomi so te dni novo mašino dobil.....je precej velika...tako da bo verjento tud kakšna rolca več....

• Wow
Reactions: navlixx