Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Utisevalec
taki hobi strokovnjaki ponavadi premetavajo napačne številke, tudi jaz nisem epidemiolog ampak se upam trditi da je v tem kontekstu smrtnost/okužbe podatek, ki ti ne da relevantne primerjave

Ja potem če so to napačne številke pa prosim da jih ne lepite ostali sem v napačnem kontekstu. So pa to številke ki delajo paniko in vsak ki ga vprašaš ti jih bo znal povedat in da se tega boji (3.5% smrtnost in 70% populacije bo okužene => 50.000 ljudi bo umrlo).

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.225
1.366
113
Avstrija preko avstrijske veleposlanice v Lj poziva Slovenijo, da zacne posiljati drzavljane, ki se vracajo iz Italije v samoizolacijo oz karanteno, drugace bojo uvedli kontrole na mehaj s Slovenijo.

In to je bil glavni razlog, da se je zadeva tako razpasla tudi pri nas. Takoj ob vecjem pojavu virusa v ITA bi morala biti jasna navodila o samoizolaciji vseh, ki se vrnejo iz tistih obmocij. Ne pa da so dohtarji hodili delat in okuzili vse po vrsti.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
A bo kak baby boom? :D Men prav paše, da bom več s familijo doma, sem kdaj premalo doma in delo od doma mi bo pasalo, lepo umirjen lajf, dopust ajga!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
Avstrija preko avstrijske veleposlanice v Lj poziva Slovenijo, da zacne posiljati drzavljane, ki se vracajo iz Italije v samoizolacijo oz karanteno, drugace bojo uvedli kontrole na mehaj s Slovenijo.

In to je bil glavni razlog, da se je zadeva tako razpasla tudi pri nas. Takoj ob vecjem pojavu virusa v ITA bi morala biti jasna navodila o samoizolaciji vseh, ki se vrnejo iz tistih obmocij. Ne pa da so dohtarji hodili delat in okuzili vse po vrsti.

mislim da je bilo to vsem jasno... razen nekaterim.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.907
113
pobrano iz slotecha preden je bilo brisano, prevod iz italjanščine kako je šlo to pri njih.

1. problem ne obstaja
2. problem obstaja, vendar je drugje
3. problem je tu, vendar je neškodljiv
4. je samo gripa, ni česa se bati; in ne napade mladih
5. ustavimo paniko, panika je nevarnejša od virusa, ekonomije ne smemo ustaviti
6. ok, dejansko se širi hitro. ustavimo nekaj, eno vas, velika srečanja. ocenimo naj cost/benefit vsake blokade
7. ta je**na okužba se ne ustavi. koža dlani se izsuši konec dneva od nenehnega umivanja rok
8. bolnišnice začenjajo čutiti obremenitev, geografsko se razširi. mogoče moramo ustaviti še kako cono več. razširjena previdnost. ob srečanjih si ne podamo rok vendar nas je sram.
9. tu je treba zapreti vse, glej tistega idiota brez zaščite!

kaj pravte, kje smo mi?
Če vprašamo utiševalca smo na točki 1.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
msenjur Info kaj te caka res ne dobis na tem forumu al pa v nasih medijih.

Se pa folk se vedno vede kot da nic ni, bolni na siht pa boli jih ( sj poglej pocivauska ).
Sem pa tudi sam ze ta tedn cakal na izvide od ene neodgovorne in egoisticne pyzde. Moja pa v zdravstvu dela, fajn a? Je bla negativa ampak ma tok podobne znake so 2x testiral.
Gud lak s takimi debili.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.064
5.655
113
123 je na varnem v karanteni....nič bat..

Mene skrbi bolj Peror kam je šel zdaj ko ni več Planice in Vitranca...?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
msenjur Info kaj te caka res ne dobis na tem forumu al pa v nasih medijih.

Se pa folk se vedno vede kot da nic ni, bolni na siht pa boli jih ( sj poglej pocivauska ).
Sem pa tudi sam ze ta tedn cakal na izvide od ene neodgovorne in egoisticne pyzde. Moja pa v zdravstvu dela, fajn a? Je bla negativa ampak ma tok podobne znake so 2x testiral.
Gud lak s takimi debili.

ja lej... od 2mio ne morejo biti vsi perle. pa glede na to da se je vse ustavilo, mislim da se folk ne vede kot da ni nic.

ce je v zdravstvu je seveda izpostavljena, ampak tak je pac siht.

naj se pozdravi...