Saj pri bolniski tudi, vsaj 1. mesec, al' kako je ze?Zakaj sem dolžan plačati za ne delo?
Saj pri bolniski tudi, vsaj 1. mesec, al' kako je ze?Zakaj sem dolžan plačati za ne delo?
ANARHIJA zaradi 89 okuženih. Butale.
Starejši in kronični bolniki v samoizolacijo, ostali pa čimprej po virus, da ga predelaš in greš naprej.
To ja, tu pa je za brez vezeSaj pri bolniski tudi, vsaj 1. mesec, al' kako je ze?
Tako so pomoje razmišljali italijani... zdaj pa majo.
Če se pri nas nebo razširo boste vsi glasni kako je bila "panika" za brezveze. Vsi upamo, da bo ravno zaradi "panike"-osveščanja okuženih kar se da najmanj.
Se strinajm do neke mere, samo tu je zadaj se stroka, ki ali jo oblastniki vpasajoa kako in kaj, ali pa se sami prihajajo z idejami kaj bi bilo za storit. In ja oblastniki bi morali pretehtat vsa podrocja (kaj se zgodi ce se stori to in to, kaj pomeni npr. za gospodarstvo, ...)Ne ravno obratno je. Če se ne bo razširilo (vsaj ne tako kot se folk trenutno pripravlja) bodo za to krivi ukrepi za zajezitev, če se razširi do resnega nivoja se bo pa reklo da smo naredili največ kar smo lahko. Tako da s stališča oblastnikov oz. odgovornih je najboljši ukrep skrajni ukrep ker jim ne more potem noben očitat nesposobnosti. Win-win situacija.
Toaletni papir si lahko ovijes okoli face namesto maske. Hm...
pobrano iz slotecha preden je bilo brisano, prevod iz italjanščine kako je šlo to pri njih.
1. problem ne obstaja
2. problem obstaja, vendar je drugje
3. problem je tu, vendar je neškodljiv
4. je samo gripa, ni česa se bati; in ne napade mladih
5. ustavimo paniko, panika je nevarnejša od virusa, ekonomije ne smemo ustaviti
6. ok, dejansko se širi hitro. ustavimo nekaj, eno vas, velika srečanja. ocenimo naj cost/benefit vsake blokade
7. ta je**na okužba se ne ustavi. koža dlani se izsuši konec dneva od nenehnega umivanja rok
8. bolnišnice začenjajo čutiti obremenitev, geografsko se razširi. mogoče moramo ustaviti še kako cono več. razširjena previdnost. ob srečanjih si ne podamo rok vendar nas je sram.
9. tu je treba zapreti vse, glej tistega idiota brez zaščite!
kaj pravte, kje smo mi?
Mislim, da so to kar korektne številke za pesimističen primer (mah, naj se razširi, mladi bodo preživeli, ne bomo delali panike, zaradi ene gripe pa že ne bomo zapirali države), tudi sedanje številke so v skladu s to napovedjo:Ja potem če so to napačne številke pa prosim da jih ne lepite ostali sem v napačnem kontekstu. So pa to številke ki delajo paniko in vsak ki ga vprašaš ti jih bo znal povedat in da se tega boji (3.5% smrtnost in 70% populacije bo okužene => 50.000 ljudi bo umrlo).
Na koncu mislim, da se bo moralo breme razporediti med vse, ceravno ga nobeden noce. Lahko se vedno gleda, da ko je slo OK smo si ustvaril nekaj zalog in sedaj ko je problem jih lahko uporabimo (kot speh pri človeku).To ja, tu pa je za brez veze
Nisem dojel, kaj je začudenja vredno? Da sta na sprehodu? Da sta babica in vnuk? Da ni očka in mamice?grem prejle na sprehod za 10 minut
same babice z vnučki. in takole bomo lepo doma do naslednjega leta.
Zakaj sem dolžan plačati za ne delo?
No, saj ves, pac, da se kot posten clovek ne mastiš na racun ljudi, katerih sluzba je ogrozena zaradi tega sranja, ti pa bi na racun te visje sile prisparal delavčev dopust, ker pac lahko. Bolniska tudi delodajalca manj stane, kot dopust. Nea boi žid.
Sicer verjamem, da bo drzava tu pomagala delodajalcem.
Nisem dojel, kaj je začudenja vredno? Da sta na sprehodu? Da sta babica in vnuk? Da ni očka in mamice?
grem prejle na sprehod za 10 minut
same babice z vnučki. in takole bomo lepo doma do naslednjega leta.
Vnučki verjetno res. Babice pa vprašanje...