Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Lahko je prenizka. Kar pomeni, da je v večini primerov dovolj visoka za imunost.
Ampak tudi ko je zaščita že prenizka za popolno imunost, imaš še vedno lažji potek bolezni
Kila je pisal, da je večina cepljenih na influenco tipa A doživljenjsko zaščitenih. NIJZ pa govori o zaščiti po enem letu.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Ne model, eksponentna rast gre enako v Italiji kot pri nas če imaš prvega okuženega. Razlika se začne šele ko je število okuženih tako visoko, da se ne more več prosto širiti po populaciji ker imaš pri nekomu v naboru ljudi že okužene.
... ali pa ce ne zaustavis/upočasnis sirjenja kar so storili na Kitajskem, J. Koreja ...
So pa se drugi faktorji: gostota prebivalstva, faktor druzneja, mobilnost prebivlastva, ....

In to je še daleč od trenutne situacije. Smrtnost bo pa pri nas pri 15k okuženih še višja kot v Italiji ker imajo Italijani precej več naprav za podporo dihanju kot jih imamo pri nas.
To zna bit problem in mislim, da je tudi v I. Upajmo, da ne, da bo prej pomlad in se bodo zdajšnji ukrepi zaceli rezultirat v (boljsi) statistiki.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in Floki

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
123 je na varnem v karanteni....nič bat..

Mene skrbi bolj Peror kam je šel zdaj ko ni več Planice in Vitranca...?

Sej je ok, jst sm še tukaj in vse skozi se vidi, da sem imel prav. Trgovine izropane pa seveda vsi v trgovinah. Le kje se bo virus širil hitreje?

Jaz im žena sva oba s.p. - bolniške ne bo, dopusta ne bo. Po eni strani mi bo lažje, če kar fašam tale virus in grem vsaj v plačano karanteno. Ampak kaj vas to briga, 99% vas bo lepo doma z 80% plače.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
... ali pa ce ne zaustavis/upočasnis sirjenja kar so storili na Kitajskem, J. Koreja ...
So pa se drugi faktorji: gostota prebivalstva, faktor druzneja, mobilnost prebivlastva, ....

Ja to itak da so dodatni faktorji ki spreminjajo nagib krivulje, ampak če že moraš primerjavo delat pač upoštevaš da je v obeh državah inek primer širitve.

Sej je ok, jst sm še tukaj in vse skozi se vidi, da sem imel prav. Trgovine izropane pa seveda vsi v trgovinah. Le kje se bo virus širil hitreje?

Jaz im žena sva oba s.p. - bolniške ne bo, dopusta ne bo. Po eni strani mi bo lažje, če kar fašam tale virus in grem vsaj v plačano karanteno. Ampak kaj vas to briga, 99% vas bo lepo doma z 80% plače.

Ja s.p. jevci ste v tem primeru res v *****, jih poznam par osebno pa so kar zaskrblejni koliko časa se bo tole vleklo. Sicer so vsi toliko pametni, da imajo nekaj na strani tudi za podobne situacije ampak vemo da večina ni takih ko komaj shajajo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Kila je pisal, da je večina cepljenih na influenco tipa A doživljenjsko zaščitenih. NIJZ pa govori o zaščiti po enem letu.
Pisal je o tem če preboliš influenco A, da imaš do življenjsko protitelesa in s tem manjšo možnost ponovne okužbe, kar pa velja tudi za Cov2019, ko bo enkrat 50% prebivalstva inficirana se bo število obolelih začelo drastično zmanjševati

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Sicer pa še tole: ne pišem med drugim več, ker si mi zdi tale panika bolana! Pa ne ukrepi, ampak facebooki in forumi. V ljudeh ni kančka pozitivizma več. Zakaj? Zaradi paničarjev.

Srečno vsem pa ne me prosim omenjat v debatah. Sem čisto ok, če samo sem pa tja kaj preberem.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

B81

22. jul 2007
36.955
10.513
113
Ja glej, si vzel sp, ker nisi hotel imel sefa nad seboj. Pa se nekje zaposli, pa bos imel 80%, kot vsi ostali. Mislim no, kak brezveze pisemo o tem...

• Žalosti me
Reactions: Emaster

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
, kar pa velja tudi za Cov2019, ko bo enkrat 50% prebivalstva inficirana se bo število obolelih začelo drastično zmanjševati

No upajmo da do tega nikoli ne pride ker takrat je vseeno kako se bo število zmanjševalo ko bomo imeli 70k+ mrtvih (sem napisal optimistično številko).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kako so pa mutacije?

Pomoje z večjim procentom okužene populacije se veča tudi možnost mutacije.... :sprasujemse:

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
ravno sem dobil klic da naj se vrnem domov ker naj bi ob 14 00 razglasili karanteno - pa se spotoma sprašujem če ni to nagajanja JJ da nebo mogel priseči kot PM?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
miss.lafernandez-20200313-0001.jpg