Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Pisal je o tem če preboliš influenco A, da imaš do življenjsko protitelesa in s tem manjšo možnost ponovne okužbe, kar pa velja tudi za Cov2019, ko bo enkrat 50% prebivalstva inficirana se bo število obolelih začelo drastično zmanjševati
A se ze ve (=se testira na Cov2019 protitelesa) koliko ljudi je stvar prebolelo poleg tistih, ki so bli testirani za Cov2019 in so ozdraveli? Torej tudi tisti, ki so preboleli v milejši obliki / ne vedo, da so bili dejansko bolni. Na Kitajskem bojda ze delajo taksen teste samo mi ni uspelo najti kaksnih stevilk.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
A se ze ve (=se testira na Cov2019 protitelesa) koliko ljudi je stvar prebolelo poleg tistih, ki so bli testirani za Cov2019 in so ozdraveli? Torej tudi tisti, ki so preboleli v milejši obliki / ne vedo, da so bili dejansko bolni. Na Kitajskem bojda ze delajo taksen teste samo mi ni uspelo najti kaksnih stevilk.

Bo že Utiševalec potegnil na plano svoje statistične podatke in povedal resnico!

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
po domače, cela država

saj dokler pri nas ne umirajo kot v Italiji tudi nihče ne bo resno jemal situacije

• Všeč mi je
Reactions: B81

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
in tako naprej še cca 10-14dni. če se hitro zresnimo.

Glede na inkubacijsko dobo + razvoj bolezni (do nivoja zapletov) traja 7-14 dni da se bo bilokaj poznalo na trenutnih ukrepih. Skratka delež okuženih bi moral rast normalno vsaj še 14 dni ne glede na ukrepe (tudi če se danes vsi samoizoliramo bo čez en teden ali prej številka 4 mestna).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Glede na inkubacijsko dobo + razvoj bolezni (do nivoja zapletov) traja 7-14 dni da se bo bilokaj poznalo na trenutnih ukrepih. Skratka delež okuženih bi moral rast normalno vsaj še 14 dni ne glede na ukrepe (tudi če se danes vsi samoizoliramo bo čez en teden ali prej številka 4 mestna).

Številka lahko da j že danes 4 mestna samo da bomo to šele čez dober teden zvedeli ko se bod simptomi pokazal. Okrog hodi ca. tisoč okuženih za katere nihče ne ve niti sami še ne. Ti so problem ne te ki jih vsak dan javijo po TV.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
nekako to sem tudi rekel, recimo da so delni "ukrepi" tekom tedna že kaj pomagali.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Je pa tudi res da smo opravili neverjetno veliko število testov včeraj/danes, tako da trenutno v statistiko lovimo tiste ki se v ostalih državah skrivajo. Zna bit da bomo imeli enega boljših rezultatov smrtnosti ker bo delež testiranih in ugotovljenih brez simptomov zelo visok.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Toliko o šali:

ZAPRTE MEJE IN POLICIJSKA URA?
Novinar je povprašal, ali bo Slovenija zaprla meje in uvedla policijsko uro. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je odgovoril, da so odločitev o tovrstnih dodatnih ukrepih prenesli na sobotni sestanek, prvi kontakt z novo vlado. Šestan verjame, da bodo ti ukrepi prej ali slej sprejeti. Morda že jutri.

Vir

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Bemu številka dobr raste. Ajd dobiš ozdraviš zmaga. Da te pa pobere?! Če sem kaj vesel sem to, da nimamo smrtnih primerov. Držmo pesti, da tako ostane. Očitno ni tako slabo, da smo slovenci znani po pitju. Pa ne vode

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
seveda bodo mrtvi. ne si zatiskat uči. nekaj zaradi korone, nekaj zaradi česa drugega, ampak bodo tudi pozitivni na korono. nekaj jih bo umrlo kljub vsemu zanju medicine, nekaj jih bo umrlo, ker ne bodo mogli biti oskrbljeni, ker ne bo kapacitet. vsi ukrepi so za čimmanjšo številko telih slednjih. katere so zares ogrožene skupine, se pa ve. in ostajamo pač doma vsi, od otrok dalje, čeprav so praktično imuni, da pomagamo držati to številko čimbolj nizko.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl