Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Eni gledajo samo SLO.

medtem v izraelu, kljub 80% precepljenosti:

Nearly 60% of hospitalized COVID-19 patients in Israel fully vaccinated, data shows​

Kaj pa zdaj? damirj

Po logiki Dualis bi cepljeni imeli prednostno obravnavo.

Zaradi česa že?
In pozor, tahujši letni čas šele prihaja. Marsikdo je dvomljivce v resno učinkovito cepivo, na začetku letošnjega leta označeval za teoretika zarote. In še pred najhujšim začetkom sezone prehladov, se kaže, da cepiva niso učinkovita kot bi morala biti.
Drugi faktor, da države, katere, so relativno hitro precepile populacijo, bo le tej učinkovitost padla, še preden bo resna zaščita potrebna.
Po 3 al več odmerkov, pa prav veliko ljudi ne pojde, razen če bodo z PCT pogoji nenormalno pritiskali.
Ko bo potreben test tudi za cepljene, pa bo cepljenje prišlo do mrtve točke, z katere ne vem če bo povratek.

Če bi bilo tako enostavno narediti učinkovito cepivo za koronavirusna obolenja, bi cepivo za prehlade že obstajalo. Hitre mutacije in nepredvidljivost le teh, onemogočajo učinkovito umetno zaščito.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Eni gledajo samo SLO.

medtem v izraelu, kljub 80% precepljenosti:

Nearly 60% of hospitalized COVID-19 patients in Israel fully vaccinated, data shows​

Kaj pa zdaj? damirj

Saj to je cilj, da je čim večji % hospitaliziranih cepljenih. Ko bo ta % proti 100 smo epidemijo premagali.

Sicer pa ni vsak (ne)cepljen enak, necepljen 55 letnik in 2x cepljen 85 letnik sta v različni poziciji. Prvi bi se hospitalizaciji s cepljenjem izognil, drugi pa bi brez cepljenja v statistiki verjetno bil v kaki drugi kategoriji.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Saj to je cilj, da je čim večji % hospitaliziranih. Ko bo ta % proti 100 smo epidemijo premagali.

Sicer pa

Če te prav razumem, je "problem" npr. 1500+ hospitaliziranih necepljenih. Nebi pa bil problem če bi bilo 1500+ hospitaliziranih cepljenih?

Epidemija bo vztrajala še par let z valovi in sevi takimi in drugačnimi. Prej kot se bomo sprijaznili, da razen osnovnih higienskih ukrepov, samozaščitnega ravnanja in cepljenja (predvsem kritičnih in starejših), ne bomo uspeli nekaj drastično vplivati na epidemijo.

Države, katere ne dramijo z ukrepi in represijo, še kar obstajajo. Morda bi bil čas, da tudi mi z sproščanjem (nezategovanjem) ukrepov poizkusimo še kaj v tej smeri. Ker kar smo počeli do sedaj, več kot očitno ne deluje. In pravzaprav, če bo to "ideja" naših nestrokovnjakov in vladajočih, bo bolj zaradi tega, ker zakona o nalezljivih boleznih niso uspeli spraviti skozi parlament, po starem, pa nimajo toliko maneverskega prostora.

#SDSnesposobneži
#janez_dela

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Zanimiva logika Ted, jaz sem pa mislil da je cilj, sa cepivo prepreci hospitalizacije.
Amapk. V izraelu je vec cepljenih v bolnicah. In preracunano tudi vec ljudi, kot pri nas.
Zakaj je to uspeh? Je vazno samo da so cepljeni, ne glede na stevilke? Tudi ce bodo bolnice “preobremenjen”?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Fuj in fej kako bolano propagiranje cepljenja.
#vladadela

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Sigurno je ze bilo, a ne skodi se enkrat:

Deca morajo bit izpostavlejni da se imunski sistem izoblikuje. To kar se zdaj dela bo samo pomenilo da ob naslednjem kovidu vec ne bo noben naravno imun in vodilo bo v cepljenje za vsak kurcev virus.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Neskončni vrtiljak

kllklklk.jpg

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113

‘Science’ Destroyed Its Own Credibility​

Atlas has refused to be silenced. He has a lot to say about how the scientific field and Americans’ trust in it have been tremendously harmed during the COVID-19 pandemic. “Science has been not just a victim,” he told me, “but actively participated in the self-destruction of its credibility.”

To prove his point, Atlas referred to the now infamous letter published in Lancet, which denounced the lab-leak theory as a “conspiracy” that created “fear, rumors, and prejudice.” Facebook “fact-checkers” used the letter to censor discussion of the lab-leak theory for more than a year.

It then surfaced in The Daily Mail that Peter Daszak, president of Eco Health Alliance, orchestrated a group of scientists to write the letter without disclosing the EHA’s close financial ties to the Wuhan Institute of Virology (WIV). Now many scientists accept that the WIV lab-leak theory is just as probable as the natural origin theory.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Včeraj recimo 3 "kovidne" smrti od tega noben na intenzivnem oddelku. Verjetno je na mestu sklepanje, da se gre za drugo bolezen, in je človek umrl s kovidom, ne pa da je to bl primarni razlog, ker drugače bi pristal na ICU.

Ampak o tem mediji ne pišejo...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Zanimiva logika Ted, jaz sem pa mislil da je cilj, sa cepivo prepreci hospitalizacije.
Amapk. V izraelu je vec cepljenih v bolnicah. In preracunano tudi vec ljudi, kot pri nas.
Zakaj je to uspeh? Je vazno samo da so cepljeni, ne glede na stevilke? Tudi ce bodo bolnice “preobremenjen”?
Vseh hospitalizacij ne bomo/moremo preprečiti, bomo pa minimum dosegli, ko bo 100 odstotna precepljenost/prebolevnost in ko bodo vsi hospitalizirani cepljeni/prebolevniki. Koliko slovencev bi bilo danes hospitaliziranih in na intenzivni negi če bi bili tam zgolj cepljeni/preboleli?
Če te prav razumem, je "problem" npr. 1500+ hospitaliziranih necepljenih. Nebi pa bil problem če bi bilo 1500+ hospitaliziranih cepljenih?

Epidemija bo vztrajala še par let z valovi in sevi takimi in drugačnimi. Prej kot se bomo sprijaznili, da razen osnovnih higienskih ukrepov, samozaščitnega ravnanja in cepljenja (predvsem kritičnih in starejših), ne bomo uspeli nekaj drastično vplivati na epidemijo.

Države, katere ne dramijo z ukrepi in represijo, še kar obstajajo. Morda bi bil čas, da tudi mi z sproščanjem (nezategovanjem) ukrepov poizkusimo še kaj v tej smeri. Ker kar smo počeli do sedaj, več kot očitno ne deluje. In pravzaprav, če bo to "ideja" naših nestrokovnjakov in vladajočih, bo bolj zaradi tega, ker zakona o nalezljivih boleznih niso uspeli spraviti skozi parlament, po starem, pa nimajo toliko maneverskega prostora.

#SDSnesposobneži
#janez_dela
Načeloma se strinjam, cepljenje je edina zaščita, ki seveda ni 100%, prav tako bodo vedno resneje zbolevali tudi posamezniki, ki imajo slabši imunski sistem in jim tudi cepljenje ne more v celoti pomagati... Tisti, ki se lahko zaščitijo in ki zaradi cepljenja ob okužbi ne bodo hospitalizirani, ti so tisti, ki bodo rešili epidemijo s tem, ko ne bodo polnili bolnic. Nekaj kolateralne škode bo pa žal vedno.

Še eno dejstvo - ob 100% precepljenosti bo tudi 100% hospitaliziranih cepljenih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Ne vem čuj, ampak prisilit se ljudi ne bo moglo, ne vem zakaj je vlada mislila, da jih bo.

Ampak.

Tudi cepljenje ni rešitev, poglejmo izrael in islandijo, kjer so recimo temu "polno cepljeni" in imajo več ljudi v bolnicah kot mi. Kdo pa pravi, da bi jih bilo pri nas manj, če bi se vsi cepili? Mogoče bi jih edino manj umrlo? Imamo statistiko kovid smrti v izraelu, da bi še tu naredili primerjavo?

Da vidimo današnji semafor ukrepov glede na hospitalizacije, mogoče je pa končno stroko srečala pamet in se dela v smeri dovolj kapacitet.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ne vem čuj, ampak prisilit se ljudi ne bo moglo, ne vem zakaj je vlada mislila, da jih bo.

Ampak.

Tudi cepljenje ni rešitev, poglejmo izrael in islandijo, kjer so recimo temu "polno cepljeni" in imajo več ljudi v bolnicah kot mi. Kdo pa pravi, da bi jih bilo pri nas manj, če bi se vsi cepili? Mogoče bi jih edino manj umrlo? Imamo statistiko kovid smrti v izraelu, da bi še tu naredili primerjavo?

Da vidimo današnji semafor ukrepov glede na hospitalizacije, mogoče je pa končno stroko srečala pamet in se dela v smeri dovolj kapacitet.
Ker se ti ne da tud 3 poste nad tvojim linka odpret: https://www.covid-datascience.com/p...strong-when-60-of-hospitalized-are-vaccinated

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.302
7.058
113
Veš kaj bi tudi bilo fajn, da napišeš v enem stavku zakaj je tako. Sam trenutno nimam časa, je pa verjetno tudi kdo med nami ki prebrano ne bo razumel, zato bi bila kratka obnova dobrodošla.