Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.300
7.058
113
Pomeni podpiraš, da je nek 23 letnik nogometaš umrl zaradi cepiva, ker je zaradi tega bil pač solidaren do rizičnih, kar sam ni bil, in ga kovid sigurno ne bi spravil na drugi svet, cepivo pa ga je?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ko boš pa necepljen težko zbolel, pa ne sili v bolnico odžirat postelje človeku, ki ima kako drugo bolezen.

Zakaj?

Ko si boš pri delu/športu/prostem času kaj poškodoval, morda zbolel, tudi ne hodi v bolnišnico, da ne boš "odžrl" postelje komu drugemu z kakšno boleznijo.
Bi se pač ne ukvarjal z športom, rizičnim delom oz. bilokakšno dejavnostjo, pri kateri lahko se lahko poškoduješ/zboliš.

Glede tvojega primera, v širši familiji, pa žalostno, da ljudje ne premorejo toliko pameti, da sami zase odločijo kaj je prav in kaj narobe. Sam sem odločitev zase sprejel na podlagi svojega mnenja. Morda bo pravilna, morda napačna, bo pa moja.
Do sedaj sem bil v zelo tesnih stikih z obolelimi z alfo, angležem in sedaj delto (predvidoma po časovnih okvirjih). Večkrat v samoizolaciji do PCR testiranja.
Do sedaj vedno negativen.

MrDaco , trenutne številke, gredo res v smeri 25/75 v prid cepljenim. Samo za dokončno odločitev o zmagovalcu tekme cepljeni/necepljeni, bo potrebno še malce počakati (drugo leto spomladi/poleti). Takrat bomo prešteli, koliko % je cepljeni bolj zaščiten od necepljenega ali kontra. Sam navijam za učinkovita cepiva, eventuelno zdravila za kovid, da pač enkrat končamo to norijo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
Si ti opazil super zdravstvo v Bosni, al tko spet mal prcaš?
Nč ne prcam, samo vem kako stvari laufajo. Če rabiš dohtarja, greš v ZD, brez kakšnih prevalov in testov. Če rabiš špecijalista, denar skrajša čakalno vrsto na splošno. Večja kot je cifra, prej boš na vrsti, lahko tudi takoj. Korone tam ni in se noben z njo ne ukvarja. Dober kolega je tam tedensko.
Pri nas pa plačaš osnovno, pa dodatno, pa vseeno bolan ne smeš v ZD, čemur je ZD v osnovi namenjen. Čeprav si kljub zavarovanju samoplačnik ne prideš na vrsto, ker je kao korona.
Tako, da ta moment je v BIH super zdravstvo v primerjavi z našim.

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.027
9.563
113
Je, če pokažeš šuške je super zdravstvo, če jih pa nimaš je pa kaj? In ti in Darjan iščeta polne bolnice in mrtve zarad korone pri njih. Vsi ti mrtvi po koroni gredo tam direktno iz domače postelje na britof, ker šuškov za v bolnico ni. Mam jest tukaj bosanko čez mizo, ki ima starše, ki živijo v Bosni. Ne sam kolega, ki je tedensko dol.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

damirj

Guru
9. maj 2012
5.374
2.436
113
Odpri si posebej debato za slovensko zdravstvo, ker ima že na splošno problem, ne samo zaradi covida. Problem pa obstaja že 20 in več let.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
Je, če pokažeš šuške je super zdravstvo, če jih pa nimaš je pa kaj? In ti in Darjan iščeta polne bolnice in mrtve zarad korone pri njih. Vsi ti mrtvi po koroni gredo tam direktno iz domače postelje na britof, ker šuškov za v bolnico ni. Mam jest tukaj bosanko čez mizo, ki ima starše, ki živijo v Bosni. Ne sam kolega, ki je tedensko dol.
Ne iščem polnih bolnic, samo tam ni nobene histerije in lajf teče normalno kot prej. Bolnice pa niso nič bolj polne kot običajno.

• Všeč mi je

damirj

Guru
9. maj 2012
5.374
2.436
113
Se pravi, hočeš povedat, da nimajo težjih potekov prebolevanja ali tudi težji prebolevniki prebolevajo doma ali jih kar takoj na žegn peljejo ali pa so pri nas bolj pussyji in gremo vsi za prazn nč že v bolnico prebolevat pa se delamo da rabimo respirator ali pa vsaj postlo v bolnici?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.028
113
Zakaj?

Ko si boš pri delu/športu/prostem času kaj poškodoval, morda zbolel, tudi ne hodi v bolnišnico, da ne boš "odžrl" postelje komu drugemu z kakšno boleznijo.
Bi se pač ne ukvarjal z športom, rizičnim delom oz. bilokakšno dejavnostjo, pri kateri lahko se lahko poškoduješ/zboliš.

Glede tvojega primera, v širši familiji, pa žalostno, da ljudje ne premorejo toliko pameti, da sami zase odločijo kaj je prav in kaj narobe. Sam sem odločitev zase sprejel na podlagi svojega mnenja. Morda bo pravilna, morda napačna, bo pa moja.
Do sedaj sem bil v zelo tesnih stikih z obolelimi z alfo, angležem in sedaj delto (predvidoma po časovnih okvirjih). Večkrat v samoizolaciji do PCR testiranja.

MrDaco , trenutne številke, gredo res v smeri 25/75 v prid cepljenim. Samo za dokončno odločitev o zmagovalcu tekme cepljeni/necepljeni, bo potrebno še malce počakati (drugo leto spomladi/poleti). Takrat bomo prešteli, koliko % je cepljeni bolj zaščiten od necepljenega ali kontra. Sam navijam za učinkovita cepiva, eventuelno zdravila za kovid, da pač enkrat končamo to norijo.
Ne pozabiti, da smo še vedno sredi poletja.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
Se pravi, hočeš povedat, da nimajo težjih potekov prebolevanja ali tudi težji prebolevniki prebolevajo doma ali jih kar takoj na žegn peljejo ali pa so pri nas bolj pussyji in gremo vsi za prazn nč že v bolnico prebolevat pa se delamo da rabimo respirator ali pa vsaj postlo v bolnici?
Pejt gledat, pa boš videl. To, da so bolnice pri nas vesele €€ covid €€ bolnikov smo že obdelali.

• Všeč mi je

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Zakaj?

vuhanec: nima oznake
anglež: alfa
JA: beta
brazilec: gama
indijec: delta

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.300
7.058
113
Kot je sporočila ekipa Sledilnika covid-19, je bilo v torek v Sloveniji potrjenih 700 okužb z novim koronavirusom. Pristojni so opravili 3788 PCR-testov. Prav tako se je povečalo število hospitaliziranih, in sicer na 159, na intenzivni negi se jih zdravi 37, kar je šest več kot dan pred tem. Umrl ni nihče.

Tako bomo že do konca meseca na 2000 okužb dnevno. Akcija?

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
zaradi takih, jih je na forumu precej, ki v tednu dni uspejo napolni 26 strani teme "Zakaj se ne cepit" :bonk:

če bi bili blizu 70%, se sedaj ne bi pogovarjali, kako nas bodo zapirali, ampak bi razmišljali, kako boo jeseni uživali na kakšnem koncertu...
Točno to sam teh you tube virologov in infektologov ne boš premaknil do boga ne.
Upam samo, da jih bo enkrat malo vest pekla, če jo sploh premorejo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: 8888