Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Ne, saj nisem vprasal ce verjamea njemu, ampak nasplosno komu :)

tak je vietnam studija, da imajo cepljeni vecji viral load. Potem je tam CDC ki pravi da manjsi.
Komu?
Aha, se pravi, cepljeni smo s cepljenjem fasal booster, kateri okužbo potencira al kako? Svašta. Tole pa res presega vse meje normalnosti. :obesise:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.051
6.242
113
Če bi bili vsi cepljeni, bi se virus prenašal samo med cepljenimi, ki bi bolezen v najhujšem primeru premagali z dvema Lekadoloma. Bolnice bi bile pa prazne in bi lahko služile prvotnemu namenu, ne pa, da so polne antivaxarjev.
Zato pa jaz pravim, zdevajte se cepit, pa nehat bluzit tukaj pa Alterju, ker ob praznih bolnicah nebo ne PCT ne KissMyAss pogojev, ta forum pa se bo lahko čisti opravičeno zaklenil.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Ne, saj nisem vprasal ce verjamea njemu, ampak nasplosno komu :)

tak je vietnam studija, da imajo cepljeni vecji viral load. Potem je tam CDC ki pravi da manjsi.
Komu?
Mene pa samo zanima kako vi antivaxxerji spite in ali imate kaj vesti? Ali se zavedate, da zaradi vaših nebuloz ljudje lahko umirajo. Ne samo tisti s covidom tudi tisti brez, ki zaradi polnih bolnic ne bodo pravočasno dobili diagnoze. A se ponoči kdaj spomnite na to? A potem lahko nazaj zaspite?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: msenjur in MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Zaradi mene ja, ko sem bil os zacetka kovid sranja v bolniski 0minut, kajsele v bolnici.
Zaradi mene je ena postelja vec fraj za rizicarje, ker to jaz nisem.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in jendomen

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Mene pa samo zanima kako vi antivaxxerji spite in ali imate kaj vesti? Ali se zavedate, da zaradi vaših nebuloz ljudje lahko umirajo. Ne samo tisti s covidom tudi tisti brez, ki zaradi polnih bolnic ne bodo pravočasno dobili diagnoze. A se ponoči kdaj spomnite na to? A potem lahko nazaj zaspite?

Nobenega antivaxerja še nisem videl, da bi kateremu cepiva željnemu posamezniku vlekel iglo iz rame, ali ga porival proč od cepilnega centra.

Vsak polnoleten državljan ima pravico o tem kaj bo počel z svojim telesom in zdravjem, odločati sam.

Nekateri idioti pa za vsako težavo, dobijo problem v drugemu, nikoli pri sebi. Nekateri želijo tvegati z cepivom, drugi z kovidom. Za veliko večino relativno zdravih ljudi, starih 60 ali manj, kovid ne predstavlja nobene resne grožnje splošnemu zdravju. Statistično cepivo predstavlja še dosti manjšo možnost resnega obolenja z kovidom, po drugi strani pa je relativno nepoznana in nepreverjena tehnologija cepiv. Kdo bo na koncu na boljšem, bo pokazal čas.

Vsekakor je pa "težava" samo v ljudeh kateri propagandi, takšni ali drugačni, verjamejo ali ne, obenem pa obsojajo nasprotno stran.

Vsak naj sam pri sebi razčisti, kaj je prav in kaj ne. Vsekakor bo pa šele letošnja jesen in zima pravi pokazatelj zmogljivosti cepiv. Trenutni trendi na žalost ne kažejo nič kaj preveč vzpodbudne slike pri učinkovitosti cepiv,pa smo šele na začetku prehladne sezone.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.347
113
Nobenega antivaxerja še nisem videl, da bi kateremu cepiva željnemu posamezniku vlekel iglo iz rame, ali ga porival proč od cepilnega centra.
Potem pa malo bolje spremljaj dogajanje:

19.6.2021 - Cepilno mesto ZD Ljubljana na Gospodarskem razstavišču
V enega od ljubljanskih cepilnih centrov so vdrli nasprotniki cepljenja. Nadlegovali so zdravstveno osebje in posameznike, ki so se prišli cepit. Proces cepljenja so morali zato začasno prekiniti, posredovala je tudi policija.
"Nadlegovali so zdravstveno osebje z vprašanji, prepričevanjem in snemanjem posameznikov, tako zaposlenih kot tudi posameznikov, ki so se želeli cepiti. Prestopili so novo mejo v slovenskem zdravstvenem prostoru, vdrli so v zasebno okolje posameznikov, ki so prišli na cepljenje, ter v prostor med zdravnikom in bolnikom, ki je bil, vsaj do včeraj, zaščiten s splošnimi normami."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Btw za vse fane…potrč ima nov zapis na FB, v komentarjih pa omenjena gostilna v MB kjer smo vabljeni vsi, ne preverjajo PCT. Take bi bilo vredno podpreti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.572
-3.826
113
Znimivo, kako so cepilci etiketirali tiste, ki se ne želijo cepiti. Na začetku so bili tisti, ki se ne nameravajo cepit egoisti, ki bi se šlepali na račun drugih cepljenih, preživeli zaradi čredne imunosti, ki jim jo zagotavljajo cepljeni - torej so podpirali cepljenje vseh ostalih, samo sebe ne.

Danes, ko se ve da je kolektivna imunost padla v vodo in se ve, da jo ni, so pa ti isti tisti, ki bi včasih cepili vse druge, danes vlekli igle iz ramen in preprečevali cepljenje drugih.

Kakšen obrat :evil:

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.347
113
Zakaj bi necepljeni zaradi prehlada umirali na ulici zunaj? Daj bodi resen no :norec:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Pričakuje se, da bo glavno merilo zasedenost bolniških postelj, ukrepi naj bi vključevali tudi pogoj PCT. Po enem izmed predlogov se semafor sicer ne bi več delil na barve, temveč na šest faz. V nobeni naj ne bi bilo predvideno zapiranje šol, policijska ura ali omejitev gibanja na občine.

Bo pa edino nezivljenski pritisk za cepljenje, na vsakem koraku. Ampak s tem ko bodo vecali obseg PCT, bo tudi kontrola tega slabsa in manj kvalitetna. Lahko bi pa recimo mestni redarji kar po ulici preverjali ce ima vsak PCT?

Ampak OK, dokler bodo sole odprte bomo pa ze zdrzali? Za otroke gre.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Potem pa vleti ta kljukec in demantira izjavo "strokovne skupine". In mi bi takim verjeli?

Napovedi o 70-odstotni precepljenost do sredine poletja so bile očitno preveč optimistične, a kot pravi minister za zdravje Janez Poklukar, je še vedno nujno, da ta delež čim prej dosežemo. Le tako bi se namreč lahko izognili pogovoru o zapiranju države. Napovedal je še, da bo strokovna skupina v torek razpravljala o tem, kdaj in za koga uvesti tretji odmerek.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.095
3.598
113
41
Lj
Potem pa vleti ta kljukec in demantira izjavo "strokovne skupine". In mi bi takim verjeli?

Napovedi o 70-odstotni precepljenost do sredine poletja so bile očitno preveč optimistične, a kot pravi minister za zdravje Janez Poklukar, je še vedno nujno, da ta delež čim prej dosežemo. Le tako bi se namreč lahko izognili pogovoru o zapiranju države. Napovedal je še, da bo strokovna skupina v torek razpravljala o tem, kdaj in za koga uvesti tretji odmerek.
Glede na to da je Izrael rekel da po 6 mesecih nisi več cepljen, potem do 60% nikoli ne pridemo, oziroma bomo šli dol prej kot gor.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor

Najprej pravijo, da bo EDINA referenca za zapiranje države ZASEDENOST BOLNIC. Potem pa v isti povedi, za kratkim premorom reče, da se bodo odločali tudi glede na število okuženih. :cheer:

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Ja nekaj let bodo sedaj bolnice lepo služle v dodatki/nadurami. dokler ne bo naravno prišel virus pod kontrolo.

Če bo "stroka" pametna, se bo precepilo DSOje, pa je velika večina problema rešenega.

• Všeč mi je