Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
On samo jamra. Smo pa imeli dva forum mojstra za napovedi, AndY1-ja in Utisevalec-a, ki sta s pomočjo enega ulomka napovedala prekuženost. BTW, če se ne spomnite, AndY1 je do Božiča (prejšnjega op.p.) napovedal prekuženost preko 60 %. Lepi časi optimističnih napovedi. :srce:

Januarja je NIJZ javil da je "epidemiološko uradno" covid prebolelo 600k ljudi kar je 30% prebivalstva, začetek poletja so javili cifro 40%. Cifre so po mojem nizke, ampak kažejo na dejansko velikost "epidemije" celo z uradnega stališča.

Na najbolj rizični populaciji (DSO), ki je tudi največ umirala in se je edina rutinsko v celoti testirala je bila dokazana s testi prekuženost januarja malo preko 60%. To je spet uraden podatek od NIJZ.

Tako da številka 60% v času, ko se je epidemija sama od sebe začela umerjat ni nič neverjetnega ampak celo edina logična razlaga za upadanje moči virusa.

3. val z angležem in 4. val z indijcem sta samo posledica mutacij in razlike v agresivnosti virusa, zaradi česar se tudi pri "alfa" prekuženem prebivalstvu pojavi nov "val" epidemije.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.037
113
kod Džej-Zija
Umirjanje je šlo v skladu z vremenom in ne vajinima prognozama. Umirjati se je začela aprila, v decembru ni bilo ne duha ne sluha o umiritvi.

Kar se dogaja zdaj, je pa nedvomno posledica delte.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
haha

Šest faz, šole bodo odprte, pri 300 hospitaliziranih prva zapiranja​

Pomeni sredina septembra že zapiranja?

2. okt 2007
3.873
2.391
113
haha

Šest faz, šole bodo odprte, pri 300 hospitaliziranih prva zapiranja​

Pomeni sredina septembra že zapiranja?

300 intenzive oz.je Logarjeva omenjala, da bodo to številko znižali. Ker drugače lahko čez 14 dni zapremo do marca '22.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Govora je, da bi mejo za zapiranje znižali, ne število zaprtih storitev.

Torej čez cca 10-14 dni bomo na 250 in prvih zapiranjih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
ok, popravek sedaj:

zapiranje pri 300 bolnikih na intenzivni negi​

To pa še imamo čas nekje do konec oktobra.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
NZ spet
+2 tedna

Lepo jih kuhajo v loncu.
Tudi tam je naslednjih 14 dni ključnih. :aplauz:

• Haha
Reactions: Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Januarja je NIJZ javil da je "epidemiološko uradno" covid prebolelo 600k ljudi kar je 30% prebivalstva, začetek poletja so javili cifro 40%. Cifre so po mojem nizke, ampak kažejo na dejansko velikost "epidemije" celo z uradnega stališča.

Na najbolj rizični populaciji (DSO), ki je tudi največ umirala in se je edina rutinsko v celoti testirala je bila dokazana s testi prekuženost januarja malo preko 60%. To je spet uraden podatek od NIJZ.

Tako da številka 60% v času, ko se je epidemija sama od sebe začela umerjat ni nič neverjetnega ampak celo edina logična razlaga za upadanje moči virusa.

3. val z angležem in 4. val z indijcem sta samo posledica mutacij in razlike v agresivnosti virusa, zaradi česar se tudi pri "alfa" prekuženem prebivalstvu pojavi nov "val" epidemije.
Alfa sev je bil cca. 60% bolj nalezljiv od originalnega wuhanskega, ki je bil pri nas dominanten nekje do marca, Delta sev je pa še 60% bolj nalezljiv od Alfa, kar pomeni, da se ob vsakem nalezljivejšem sevu dvigne prag za kolektivno imunost (na to sem pozabil pri moji napovedi za Alfa sev).

• Haha
Reactions: mosseero

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Umirjanje je šlo v skladu z vremenom in ne vajinima prognozama. Umirjati se je začela aprila, v decembru ni bilo ne duha ne sluha o umiritvi.

Kar se dogaja zdaj, je pa nedvomno posledica delte.

Ne vem kaj ti gledaš in kje, ampak lani pred božičem (sredina decembra) je že začelo vse skupaj padat (če izvzameš tisto špico med božičem in začetkom januarja, ki je posledica dvojnega štetja HAT in PCR testov). Sredi marca je ponovni hribček zaradi alfa seva (anglež) in potem padanje s poletjem proti ničli. Če nebi bilo angleža bi padec proti ničli prišel marca/aprila tako je bil zamaknjen na maj/junij.

Glede na to da so se ukrepi ves ta čas (od novega leta dalje) sproščali je padec lahko samo posledica naravne zajezitve virusa (prekuženost). Cepiva v tem intervalu namreč še ni bilo oz. ni bilo aplicirano na delež ki bi kakorkoli vplival na število okužb.

Nov val je posledica delte in nanjo ne cepiva ne prekuženost nima dovoljšnega vpliva da bi zajezila širjenje (tako da oba parametra vplivata samo na veliost vala in na končni izkupiček [število na intenzivni, število mrtvih]).

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in tsunami

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Ne vem kaj ti gledaš in kje, ampak lani pred božičem (sredina decembra) je že začelo vse skupaj padat (če izvzameš tisto špico med božičem in začetkom januarja, ki je posledica dvojnega štetja HAT in PCR testov). Sredi marca je ponovni hribček zaradi alfa seva (anglež) in potem padanje s poletjem proti ničli. Če nebi bilo angleža bi padec proti ničli prišel marca/aprila tako je bil zamaknjen na maj/junij.

Glede na to da so se ukrepi ves ta čas (od novega leta dalje) sproščali je padec lahko samo posledica naravne zajezitve virusa (prekuženost). Cepiva v tem intervalu namreč še ni bilo oz. ni bilo aplicirano na delež ki bi kakorkoli vplival na število okužb.

Nov val je posledica delte in nanjo ne cepiva ne prekuženost nima dovoljšnega vpliva da bi zajezila širjenje (tako da oba parametra vplivata samo na veliost vala in na končni izkupiček [število na intenzivni, število mrtvih]).
A lahko prosim za podatek o tvoji izobrazbi?

Hvala.

• Haha
Reactions: darjan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.347
113
A lahko prosim za podatek o tvoji izobrazbi?

Hvala.
personalattack.jpg

• Všeč mi je
Reactions: darjan