Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Že dolgo se ve, da se cepljeni lahko okužijo in LAHKO prenašajo virus AMPAK NE NUJNO DA ENAKO KOT NECEPLJENI, testirani pa virusa ne prenašajo, ker ga nimajo ČE JE TEST NEGATIVEN, LAHKO PA DA JE ALI POZITIVEN IN IMAJO VIRUS ALI PA JE ŠE PREZGODAJ, DA BI BIL TEST POZITIVEN IN PRAV TAKO IMAJO VIRUS, KI GA BODO ŠIRILI ČEZ DAN ALI DVA POVSEM MIRNI, SAJ SO DOBILI NEGATIVEN REZULTAT NA TESTU.
Sem si z velikimi tiskanimi črkami dovolil malce dopolnit tvoj stavek.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Imaš to kje kakšne podatke okoli tega, take oprijemljive, s številkami?
Seveda. Ena raziskava, katere namen je bil ugotovit točno to, je prišla do izsledka, da imajo cepljeni vsaj 40% manj virusa v sebi če ne še veliko manj kot pa necepljeni in posledično so zaradi manjše količine virusa v sebi tudi manj kužni (raziskava je bila linkana tu že vsaj 5x).

Potem pa se je pojavila še ena raziskava, ki je pokazala, da lahko tako cepljeni kot necepjeni širijo virus enako naprej ampak ker je bila to stranka ugotovitev te raziskave, ki je bila drugače namenjena ugotavljanju nečesa drugega, bo treba te zaključke še posebej oz. dodatno preveriti.

Epilog: Ker cepljeni vseeno lahko kužijo naprej pa se - kljub temu, da je možnost za kuženje manjša kot pri necepljenemu - zdaj menijo o tem, da bo edini pogoj test in ne tudi cepljenost in prebolelost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
No ker jaz se spomnim ene UK raziskave, da imajo necepljeni "skoraj enak" viral load, kot cepljeni.

ampak potem se bo nekdo tu izgovarjal, da to pač zato, ker so cepljeni z AZ in ne pfajzerjem...ampak vedno se nek izgovor, ki nekomu paše, ne?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
No ker jaz se spomnim ene UK raziskave, da imajo necepljeni "skoraj enak" viral load, kot cepljeni.
To je točno ta raziskava, ki sem jo omenil v drugem odstavku prejšnjega posta in ta ugotovitev je bila obstranska, slučajna in nevezana na primarni cilj. Je bilo na koncu raziskave izrecno izpostavljeno, da ta raziskava ni imela namena ugotavljati viral loada in da bo zaradi te ugotovitve o kuženju potrebna še dodatna, bolj specifična raziskava, ki bo to enakost med cepljeno in necepljeno osebo ali potrdila ali pa ovrgla.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.572
-3.736
113
Sem si z velikimi tiskanimi črkami dovolil malce dopolnit tvoj stavek.
Se strinjam, da lahko pride do situacije, ko se je cepljeni okužil in mu test še ne pokaže pozitivno, ker je še prekmalu. Ob testiranju še ne širi virusa, recimo da ga širi naslednji dan, še naslednji mu pa veljavnost testa itak že preteče.
Ampak to prav v ničemer ne vpliva na to, da cepljeni okuženi širijo virus, neovirano, ker njih se ne testira. In ga širijo ne samo en dan, ampak dokler ga imajo, lahko tudi 14 dni in več.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Ja, se strinjam ampak kot kažejo raziskave lahko ti cepljeni širijo virus v veliko manj kot pa necepljeni. Cepljeni torej širi virus manj (če ga sploh) dlje časa, necepljeni pa krajši čas - ob predpostavki, da se redno testira, drugače tudi on dlje časa - ampak na polno.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Se strinjam, da lahko pride do situacije, ko se je cepljeni okužil in mu test še ne pokaže pozitivno, ker je še prekmalu. Ob testiranju še ne širi virusa, recimo da ga širi naslednji dan, še naslednji mu pa veljavnost testa itak že preteče.
Ampak to prav v ničemer ne vpliva na to, da cepljeni okuženi širijo virus, neovirano, ker njih se ne testira. In ga širijo ne samo en dan, ampak dokler ga imajo, lahko tudi 14 dni in več.
Saj se vseh necepeljenih tudi ne testira, tako kot razlagate tukaj. Poznam precej necepljenih, kateri se ne testirajo, ker se jim pač ni treba in veselo hodijo okoli. Testirali so se edino za na hrvaško morje, to je pa to in teh ljudi je precej.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Matey

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
Po neki logiki bi cepljeni moralo krajši čas raznašat virus, ker so tudi krajši čas bolani/kužni.

Ampak, kakšen viral load ima asimptomatski necepljen ali asimptomatski cepljen "normalen zdrav človek"? Pustmo zdaj izjeme 80+ s 100 boleznimi.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.572
-3.736
113
Saj se vseh necepeljenih tudi ne testira, tako kot razlagate tukaj. Poznam precej necepljenih, kateri se ne testirajo, ker se jim pač ni treba in veselo hodijo okoli. Testirali so se edino za na hrvaško morje, to je pa to in teh ljudi je precej.
Za tja, kamor je potreben PCT pogoj (javne prireditve, potovanja, koncerti, gostilne, muzeji...) se testira vse necepljene in nobenega cepljenega. Čeprav oba lahko prenašata virus.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

damirj

Guru
9. maj 2012
5.366
2.434
113
Ja normalno, če pa necepljeni šprica naokoli kot hidrant, je večja verjetnost, da bo okoli sebe okužil več ljudi.

• Haha
Reactions: Gonzo

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.951
6.027
113
Od kje vi to pobirate? Še Fauci je rekel, da imajo cepljeni enako količino virusa v surli kot necepljeni.
Po vietnamski študiji, nekdo dal link nedolgo nazaj, so imeli cepljeni, ki so dobili delto, 251x večji 'virus load', kot oni z alfo.