Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Pač bosanček. Dobio bolji posao in prebegnil brez kakršne koli odgovornosti do firme. Zveste in pridne šoferje je pa pač šefe prignal do tega da so mu ušli. Ko so ga opozarjal je vneto kazal vrata z besedami....jih je na zavodu polno.

Drugače gredo pa seveda pravice in odgovornosti v obe smeri in tud marsikak šalabajzer lahko grdo izkorišča "pravice" in hebe delodajalca.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Morda, samo morda, te bo kak delavec v prihodnosti za vse plače in še kaj za nazaj iztožil (zelo zelo verjeten scenarij, sploh glede na pravno podlago PCT).
Sploh tale z testiranjem na lastne stroške in v svojem prostem času, je hudo hudo na trhlih nogah.

Potem pa ne vem, kdo se bo po glavi praskal in razmišljal o demokraciji. Koneckoncev živimo v pravni državi, in vsak grob poseg v medsebojna razmerja, potrebuje zakonsko zaslombo, katero PCT nima.
Lej zadeva je preprosta.
V javnem sektorju, kjer vse časti država se lahko delajo norca.
V realnem sektorju to ne bo šlo.

A ti dejansko misliš da bom gledal nekoga, ki se mi bo hodil noskat med šihtom na vsaka dva dni.

Pa kje vi živite? V pravljici?

Ne vem zakaj bi me kdo tožil? Na delavcu je da dela, na meni je da to delo plačam v skladu s pogodbo. Simpl, k pasulj.

Demokracija v poslu ne špila

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
JA! Pa bos gledal! In to v delovnem casu! Osnovne cloveske pravice! Se placal mu bos test! Da smo si na jasnem. Drugace lahko kar zapres pocasi, ker bomo vsi potonili

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Napisi mi, ce upas, kot sem jaz rekel direktorju na gestapo zaslisanju pa se je samo bedno nasmihal in muzal. Da rabim biti cepljen, da obdrzim delovno mesto namrec.
Ker govorijo in grozijo, itak je 90% ljudi presranih kot rožice. Sploh, ko imajo kredite in so zapufani do konca. Tak bo vse naredil. Še drek pojedel.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Lej zadeva je preprosta.

A ti dejansko misliš da bom gledal nekoga, ki se mi bo hodil noskat med šihtom na vsaka dva dni.

Ne vem zakaj bi me kdo tožil? Na delavcu je da dela, na meni je da to delo plačam v skladu s pogodbo. Simpl, k pasulj.

Demokracija v poslu gre v to smer, da če boš preveč pritiskal, ti bodo delavci odšli, ne vsi, sam tisti tasposobni. Potem boš ostal sam s tistimi, ki si ne znajo posla najt drugje. V realnem sektorju se to že dogaja, na veliko.
Seveda, če plačaš dobro in si drugače normalen, ti bodo tud ta spodrsljaj spregledali, če ne, lohk rečejo sam zarad tega adijošefe.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Tenko piskajo v privat sektorju šefi ze od nekdaj kjer je kupec kralj in ne zaposleni. Namrec, ko je zaposleni kralj bo tudi kupca tretiral sebi enakega.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Poznam gostilno kjer so dve necepljene kelnarce odslovili. Ter zaposlili dve nove seveda cepljene.
Hkrati so še bolj luštne kt prejšnje :evil:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Bistvo se skriva v prvem stavku....zakon pravi....ne odlok....

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
JA! Pa bos gledal! In to v delovnem casu! Osnovne cloveske pravice! Se placal mu bos test! Da smo si na jasnem. Drugace lahko kar zapres pocasi, ker bomo vsi potonili
Ne pa ne bom. Ne vžigaj se.
Vsi imajo na voljo brezplačno cepljenje, ne vem zakaj bi plačeval teste na dva dni.

A ni preprosto

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Lej zadeva je preprosta.

Če misliš, da je tvoj način "demokracije" primeren, potem OK.

Če se delavci z takim načinom in vodenjem strinjajo, potem super.

Zagotovo pa stvar nima zakonske zaslombe, na katero bi se ti ali tebi podobni delodajalci naslanjali. V prihodnosti bo znalo bit ignoriranje pomanjkanja trenutne pravne podlage krepko dražje, kot bi bilo sedaj plačevanje testa in časa potrebnega za test.