Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Je pa zanimivo, da vse skupej sovpada ravno v tem času, ko sem nehal jemat D-vitamin okoli 2 tedna pred tem, ker mi ga je končno zmanjkal. Nisem pristaš teh dodatkov, ampak lani sem ga kupil, ker je bil tak halo okoli tega, ampak kot taprav gorenjc, sem ga pač do konca pokonzumiral. :norec:
Ajde znalci in doktorji, a je možno, da ima to kaj veze pri očitno nekem konkretnem upadu delovanja mojega imunskega sistema? Mislim predvsem v tem smislu, da se je telo najprej navadlo na dodaten D-vitamin med zimo, ko sem ga pa nehal jemati, mi je pa upadla imunost še toliko bolj, kot takrat, ko ga sploh nisem jemal? :sprasujemse:
Sem klical šefa, da me jutri ne bo na šiht, pa je imel in ima skoraj čist iste simptome, kot jaz s to virozo oz. prehladom al karkol že je, pa še njegov otrok je nekaj zbolel. Je pa zanimivo, da je tud šef nehal D vitamin konzumirat v tem času, tako kot jest. :bonk: Nekej bo na tem. :fredi:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Če bi koga zanimalo:

• Cancer deaths were flat. This is a bit puzzling to me. If increases in causes of disease-related deaths are due to disruptions in health care, why didn’t we see an uptick in cancer deaths? It could be that cancer care was deemed more essential, and therefore less disrupted than care for more chronic diseases.
  • AD accounted for nearly 12,000 more deaths, a 10% increase. This is the most surprising finding to me.
  • Unintentional injuries, in which automobile accidents, falls, and drug overdose deaths typically make up the bulk of this number, account for nearly 20,000 more deaths, an 11% increase. This is surprising to me considering the fact that most people must have driven far less due to COVID-19 in 2020.
  • Influenza and pneumonia accounted for nearly 4,000 additional deaths, an 8% increase. While this fluctuation is in line with previous years, it still really surprises me, given how much people went into isolation. Many of the recommendations for COVID-19—staying at home, social distancing, frequent hand-washing, wearing masks—presumably should also mitigate the transmission of influenza and pneumonia as well. I would have expected deaths from influenza to have been almost negligible.
  • There were almost 3,000 fewer suicides, a 6% decrease. This cuts against the grain of the narrative of how much mental health has flared up during COVID-19. Could this mean that there has been a huge increase in depression, anxiety, etc., but has not translated to actual suicide?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune

Janez dela.............BEDARIJE!!!!!

Na koncu, ne samo da ne bo kazni, še odškodnine in obresti bomo plačevali. Pa se potem določeni osebki na forumu čudijo, da ukrepi ne "primejo".

Ker "strokovnjaki" na vladi, ne znajo svojih domislic pravno pokriti, ne znajo organizirati cepljenja, ne znajo zaščititi DSOjev,.......

Znajo pa utrujati z bedarijami, katerih se niti sami ne držijo.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.654
3.932
113
Ljubljana
hmpg.net
Odlok, ki določa obvezno nošnjo mask, presega napotitev iz zakona o nalezljivih boleznih, ki je podlaga za ta odlok. Pri sankcioniranju državljanov, tako sodišče, pa da mora biti država s svojimi akti izrecna in natančna. V konkretnem primeru pa poenostavljeno gre za to, da je vlada nošnjo mask povezovala z omejitvami gibanja, samih kršitev pravil o uporabi mask pa ni opredelila kot prekršek. Zato je višje sodišče odločitev okrajnega sodišča spremenilo.

Kj tu ni jasno.

Ampak dr.IJ dela, samo morda ni ravno natančen pri delu?