Kot sem že napisal, v času največjega omejevanja je bila zasedenost po večini oddelkov 60-80% običajne. Seveda se najde kje kakšna izjema, ki bo odstopala izven tega, a na podlagi le te nimaš kaj za posploševati na vse.
Tako da ne mi ga srati o 20% zasedenost, ker si zabiješ kredibilnost v kanalizacijo.
Pri tem upoštevaj, da je to dodatek, ki ne gre v dohodninsko osnovo. Dejansko prejemajo duplo plačo.Torej imajo vsaj za četrtino manj dela. Ob tem prejemajo 65% covid dodatek. Predstavljajte si koliko to nanese pri zdravniških plačah (npr. od razreda 45 navzgor). Ko bo tegale konec, jih bo težko pripeljati nazaj na "staro".
Za en teden ... med prvomajskimi bo spet treba zapreti.Gostinci zahtevajo takojšnje odprtje lokalov, pa tudi kritje izpada prometa in regresa | 24ur.com
Kakšni ukrepi za omejitev širjenja novega koronavirusa bodo veljali v prihodnjem tednu? Trenutno je največ nezadovoljstva v gostinstvu in turizmu, edini panogi v gospodarstvu, ki ne dela že osem mesecev. Gostinci zahtevajo odprtje lokalov v celoti, torej ne samo vrtov in teras. Gostinski in...www.24ur.com
Ajmo počla...
Če ne bo direktno bo pa sigurno posredno kdo. Kot vem je osebje, ki je bilo pozitivno hodilo delta na covid oddelke, kar sicer po moje ni prav saj nihče nebi smel delat bolan vendar zgleda je bila situacija z manjkom osebja tako resna.Noben ne bo umrl zaradi tega. Za razliko od oktobra in novembra 2020, ko so medicinske sestre in negovalke morale pozitivne hodit delat v DSO.
Super! Dvojna placa za manj dela. Kdo ne bi hotel, da traja in traja.Pri tem upoštevaj, da je to dodatek, ki ne gre v dohodninsko osnovo. Dejansko prejemajo duplo plačo.
Ti?Super! Dvojna placa za manj dela. Kdo ne bi hotel, da traja in traja.
Super! Dvojna placa za manj dela. Kdo ne bi hotel, da traja in traja.
Laž. Niti pod razno ne dobijo dodatka na lepe oči. Imam dva bližnja, ki delata v bolnišnici kot zdravnika, pa imajo pri njih ureditev, da je 65 % dodatek izplačan le na čas dela s covid pacienti.In kar je nabolje sploh ne rabijo niti od daleč videti kovid bolnika. Ker če delajo še z njim potem je še dodaten bonus. Oni imajo dodatek po kolektivni pogodbi za 65% v času razglašene epidemije, ki ga dobijo ne glede nato ali se cel mesec praska po riti ali ne. V primeru da dela s Covid bolniki pa dobi še dodatek za delo v "nevarnih razmerah" s covid pacienti. Ampak če ne dela 24/7 z njimi ( se pravi infekcijska in intenzivna kjer so) potem je ta del dodatka drobiž. Ampak tisti po kolektivni pa ostane in verjemi to so lepi tisočaki.
Laž. Niti pod razno ne dobijo dodatka na lepe oči. Imam dva bližnja, ki delata v bolnišnici kot zdravnika, pa imajo pri njih ureditev, da je 65 % dodatek izplačan le na čas dela s covid pacienti.
V SG imajo tako, kot sem rekel.