Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Kot sem že napisal, v času največjega omejevanja je bila zasedenost po večini oddelkov 60-80% običajne. Seveda se najde kje kakšna izjema, ki bo odstopala izven tega, a na podlagi le te nimaš kaj za posploševati na vse.
Tako da ne mi ga srati o 20% zasedenost, ker si zabiješ kredibilnost v kanalizacijo.

Kapacitete zdravstva, ne SBjev za funkcionalno nepismene. Vključeni družinski zdravniki, zobozdravniki, fizioterapevri, referenčne ambulante,.....
Poglej si, koliko pregledov manj so opravili v SBjih v 2020 napram predhodnim letom.
Koliko pacientov manj je sprejel povprečen zdravnik. Te telefonske diagnoze pri meni ne gredo v kvoto opravljene diagnostike.
Ni vse samo v zasedenosti bolniških postelj.

Že na sekundarnih da ne omenjamo terciarnih nivojih je osip ogromen. Marsikdo je bil prenaročen,......

Zdravstvrni delavci so dejansko heroji epidemije in jih nikakor nebi želel tlačiti oz žaliti. Vodstvo države vključno z zdravstvenimi ministri pa vleče nerazumno slabe poteze

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sousis

Guru
16. nov 2019
1.619
1.086
113
Torej imajo vsaj za četrtino manj dela. Ob tem prejemajo 65% covid dodatek. Predstavljajte si koliko to nanese pri zdravniških plačah (npr. od razreda 45 navzgor). Ko bo tegale konec, jih bo težko pripeljati nazaj na "staro".

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sandra

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.593
2.407
113
Pomurje
A 20-40% je malo? Zakaj sploh 20-40, zakaj ne samo 5-10%?

Zakaj moj znanec že 3/4 leta šanta, ker ni posegov za kolena? 3/4 leta država plačuje bolniško!
Da se ne menim o kolegu s srčno napako, ki je na srečo korono preživel bp., ne more pa do svoje doktorce v UKC, ritem vzpodujevalca je pa izven takta, vendar premalo glede na korono.

• Všeč mi je

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Torej imajo vsaj za četrtino manj dela. Ob tem prejemajo 65% covid dodatek. Predstavljajte si koliko to nanese pri zdravniških plačah (npr. od razreda 45 navzgor). Ko bo tegale konec, jih bo težko pripeljati nazaj na "staro".
Pri tem upoštevaj, da je to dodatek, ki ne gre v dohodninsko osnovo. Dejansko prejemajo duplo plačo.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor

Ajmo počla...
Za en teden ... med prvomajskimi bo spet treba zapreti.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.957
2.634
113
Noben ne bo umrl zaradi tega. Za razliko od oktobra in novembra 2020, ko so medicinske sestre in negovalke morale pozitivne hodit delat v DSO.
Če ne bo direktno bo pa sigurno posredno kdo. Kot vem je osebje, ki je bilo pozitivno hodilo delta na covid oddelke, kar sicer po moje ni prav saj nihče nebi smel delat bolan vendar zgleda je bila situacija z manjkom osebja tako resna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Če pa so baje trupla na ulici, ne vidiš da je 150 ljudi na intenzivni - razpad sistema!!

bog ne daj, da kdaj doživimo dejansko kako naravno katastrofo, lahko vsak začne na dvorišču kopat grobove

• Všeč mi je

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Super! Dvojna placa za manj dela. Kdo ne bi hotel, da traja in traja.

In kar je nabolje sploh ne rabijo niti od daleč videti kovid bolnika. Ker če delajo še z njim potem je še dodaten bonus. Oni imajo dodatek po kolektivni pogodbi za 65% v času razglašene epidemije, ki ga dobijo ne glede nato ali se cel mesec praska po riti ali ne. V primeru da dela s Covid bolniki pa dobi še dodatek za delo v "nevarnih razmerah" s covid pacienti. Ampak če ne dela 24/7 z njimi ( se pravi infekcijska in intenzivna kjer so) potem je ta del dodatka drobiž. Ampak tisti po kolektivni pa ostane in verjemi to so lepi tisočaki.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new in AndY1

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
In kar je nabolje sploh ne rabijo niti od daleč videti kovid bolnika. Ker če delajo še z njim potem je še dodaten bonus. Oni imajo dodatek po kolektivni pogodbi za 65% v času razglašene epidemije, ki ga dobijo ne glede nato ali se cel mesec praska po riti ali ne. V primeru da dela s Covid bolniki pa dobi še dodatek za delo v "nevarnih razmerah" s covid pacienti. Ampak če ne dela 24/7 z njimi ( se pravi infekcijska in intenzivna kjer so) potem je ta del dodatka drobiž. Ampak tisti po kolektivni pa ostane in verjemi to so lepi tisočaki.
Laž. Niti pod razno ne dobijo dodatka na lepe oči. Imam dva bližnja, ki delata v bolnišnici kot zdravnika, pa imajo pri njih ureditev, da je 65 % dodatek izplačan le na čas dela s covid pacienti.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Laž. Niti pod razno ne dobijo dodatka na lepe oči. Imam dva bližnja, ki delata v bolnišnici kot zdravnika, pa imajo pri njih ureditev, da je 65 % dodatek izplačan le na čas dela s covid pacienti.

Imam dve sestri in svaka ki delajo v UKC in sem videl njihove plačilne liste. Tudi jaz sem islil da je plačilo samo ko delajo s pacienti dokler nisem izpiska videl. Za delo s pacienti dobijo drug dodatek. Edino če imajo različne bolnice azlične koektivne...kar pa dvomim.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
V SG imajo tako, kot sem rekel.

Bullšit, ali pa v SG jebejo po spisku zaposlene, kar tudi nebi bilo čudno.

Poznam dosti medicincev, reševalcev, tudi zdravstvenih administratorjev (med. sestre pri družinskih zdravnikih) po ZD, pa tudi po SB pa praktično vsi dobivajo 65% dodatka, za čistilke sicer nisem 100%, vendar skorajda zagotovo dobivajo tudi one.

Vojska, policija in še kup drugega JS prav tako dobiva dodatke v višini 65%, praktično povsod, kjer je stik z strankami in ni eksplicitno delo sam ali v pisarni. Še gozdarji so dobivali te dodatke.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.619
1.086
113
V SG mogoče imajo tako. Ponekod drugje (preverjeno) ni omejitve, da bi morali delati direktno s pacienti/strankami. Pa tudi ni omejeno samo na zdravstveno osebje.