Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Šole pa naj bi danes sporočile morebiten interes za tovrstno testiranje. "Če bo potekalo vse tako kot mora, je v petek planiran sestanek z ravnatelji srednjih šol, kasneje pa še osnovnih." Kakšen je doprinos takšnega testiranja, pravi, da je dobrobit v vsakem izločenem pozitivnem oziroma zmanjšanju okužb. "Cilj je na ta način ohraniti odprte šole naslednjih 11 tednov."

Lepo, se že dela pasivni pressing.

• Všeč mi je
Reactions: HEPAN in jendomen

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Šole pa naj bi danes sporočile morebiten interes za tovrstno testiranje. "Če bo potekalo vse tako kot mora, je v petek planiran sestanek z ravnatelji srednjih šol, kasneje pa še osnovnih." Kakšen je doprinos takšnega testiranja, pravi, da je dobrobit v vsakem izločenem pozitivnem oziroma zmanjšanju okužb. "Cilj je na ta način ohraniti odprte šole naslednjih 11 tednov."

Lepo, se že dela pasivni pressing.
Aja, jaz sem pa naivno mislil, da bodo šole po 11.4. odprte ne glede na epidemiološke razmere.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ne vem kaj majo to v petek se šele sestajat, namesto da bi se čimprej zmenili. "Če bo potekalo vse kot mora"...kaj mora potekat, kot mora, če rečeš "šole se bodo definitivno odprle 12.4."

Bučke bučke...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Saj vemo da se je cepila samo tretjina učiteljev. Saj vendarle živimo v demokraciji, vsak se sam odloči.... Narod je zabit, in zabit narod je treba na silo privlečt pred steno, če imaš kaj proti pa enega med roge. Drugače ne gre.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Saj vemo da se je cepila samo tretjina učiteljev. Saj vendarle živimo v demokraciji, vsak se sam odloči.... Narod je zabit, in zabit narod je treba na silo privlečt pred steno, če imaš kaj proti pa enega med roge. Drugače ne gre.

Zaradi prehlada bi ti dajal narod na roge?
Kaj šele, če se kdaj zgodi kuga#2, oz kaj resnično resnega, takrat bi javno zažigal vse pa kamenjal?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Seveda, kajšele če bi bila kuga. In se ne vprašaš, kako bi bilo če bi bila kuga in bi narod bil tako neposlušen in uporen. Na to nisi pomislil, a ne. Butle je treba z palico, tako kot osla, če ne ni nič.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
To bi bila dobra taktikta, ko bo naslednjič prišel nek novi prehlad, se da 5% folka pred zid, da bomo ostali klačeplazli in se pokorili.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Problem je v percepciji torej. Ker je za večina to prehlad, se ne jemlje resno.

Ko pa bo kuga, pa bo vsak od nas v zatočišču 2 meseca, dokler ne bo janša rekel, da lahko gremo ven.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
Predvsem je problem v percepciji situacije. Ni lahko šofirati med skepticizmom (ki lahko preide v paranojo) in naivnim slepim verovanjem v vse, kar povedo ljubljeni vodje (sledimo ukazom in navodilom, ne razmišljamo z lastno glavo - predvsem verniki).

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Zakaj ? Se noče cepit, v primeru bolniščične oskrbe plača stroške...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Seveda, kajšele če bi bila kuga. In se ne vprašaš, kako bi bilo če bi bila kuga in bi narod bil tako neposlušen in uporen. Na to nisi pomislil, a ne. Butle je treba z palico, tako kot osla, če ne ni nič.

mislim da, ko te ogroža kakšna resna zadeva, vsak poskrbi za svoje življenje.

tudi če bi bila tale korona res smrtonosna za večino ljudi, verjemi, da bi se vsi ukrepi striktno izvajali s strani ljudstva.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in darjan

sad

Guru
24. avg 2007
21.189
9.817
113
Seveda, tako kot se striktno nihče ne navleče koke in heroina, ker se vsi racionalno odločamo proti, saj vsi vemo, kam zadeva vodi v končnem stanju.
Narod je glup, isto kot politiki :). Pardon še bolj: samo poglej zadnji hoak Trumpa, ki je nategnil svoje financerje in kljub temu, da jim je pobral denar, ga veliko še vedno podpira :).

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja dobr... ne vem če je glih taprava primerjava.

če bi ljudje v covidu videli groznjo, bi se ukrepi izvajali 98%.