Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
:rolleyes:
Javna tajna je, da še strokovno usposobljene osebe delajo napake pri brisu...

Poleg jemanja brisa je tudi zanimiva "logistika". Vsak pozitivni brise se bo potrdil s PCR.
Pomeni kaj..zjutraj boš testiral otroka. Je pozitiven. Sledi kaj...letet na PCR, vsaj 2 dni bo potem doma. Starš pa bo kaj, samo poklical v šolo, češ da ga pač ne bo, ker mora peljat otroka na PCR? Komaj čakajo delodajalci še na to zmedo.
V šoli pa bodo ravno tisti teden imeli šolanje v živo, kaj bo s snovjo? Že tak so čisto zafrsutrirani od tega "šolanja", potem pa še bo do tega prihajalo...

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.957
2.634
113
Poleg jemanja brisa je tudi zanimiva "logistika". Vsak pozitivni brise se bo potrdil s PCR.
Pomeni kaj..zjutraj boš testiral otroka. Je pozitiven. Sledi kaj...letet na PCR, vsaj 2 dni bo potem doma. Starš pa bo kaj, samo poklical v šolo, češ da ga pač ne bo, ker mora peljat otroka na PCR? Komaj čakajo delodajalci še na to zmedo.
V šoli pa bodo ravno tisti teden imeli šolanje v živo, kaj bo s snovjo? Že tak so čisto zafrsutrirani od tega "šolanja", potem pa še bo do tega prihajalo...
Če je otrok pozitiven na bilokaterem testu nima niti otrok niti starš kaj za delta v šoli oz. službi do negativnega PCR rezultata ali v nasprotnem primeru do konca izolacije.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Kažejo se rezultati strogega lockdowna....;)

Kaže se to da rutinsko testiranje s HAT daje kar nekaj priliva PCR. Žal teh podatkov NIJZ ne objavlja več, tako da nimamo vpogleda v tole. Ampak po indicih ki se kažejo je precej velik delež pozitivnih PCRjev očitno potrditev HAT.

Ko imaš dva dni nedeljo/praznik se HAT testiranja ne izvajajo in se posledično potem pride do zamika. Tako da jutri bo najbrž špica za dva dni.

Dobra stvar je da tile HAT pozitivni so vsi po vrsti asimptomatski (ker je pogoj da greš na HAT testiranje da si zdrav) in dobra stvar je tudi da se uspešno lovijo, torej se jih s tem izloča iz populacije. Slaba stvar je pa da "kvarijo statistiko" in posledično padamo v neke ukrepe zaradi dobrega presejevanja asimptomatskih "bolnikov".

BojanP

24. jul 2007
3.957
2.634
113
Sem slišal za primer ko so kljub izolaciji zaradi okuženosti starši otroka poslali se igrat na igrišče.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113

V tretjem valu v bolnišnicah mlajši bolniki. "Populacija srednjih let covid-19 podcenjuje."​

Nižja povprečna starost hospitaliziranih bolnikov
Kot je na dopoldanski vladni novinarski konferenci dejala predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc, so v tretjem valu epidemije covida-19 v UKC-ju Ljubljana mlajši bolniki kot lani spomladi in jeseni ‒ v povprečju so stari 65 let, medtem ko je bilo v drugem valu povprečje 70 let. "Nekoliko višja je starost bolnikov na navadnih covidnih oddelkih. Najmlajši bolnik je star 31 let, najstarejši pa 96 let," je pojasnila.

Saj je popolnoma logično, starejše so poslali na oni svet, preostanek pocepili.
In če jih sedaj ni med obolelimi, bodo težko prišli v bolnico.
A rajši strašimo...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in gr69

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Če je otrok pozitiven na bilokaterem testu nima niti otrok niti starš kaj za delta v šoli oz. službi do negativnega PCR rezultata ali v nasprotnem primeru do konca izolacije.

Nima ne, kaj pa če pride potem PCR negativen? Verjetno bo vsak delodajalec zelo vesel, ko se bo potem ukvarjal s takim staršem? Kaj mu naj to šteje pod bolniško/dopust/prisilni dopust/JAnša dopust?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Že zdaj, ko je kao lockdown, je veliko delavcev moralo delat in so mrzlično iskali varstvo za otroke (na srečo je marsikateri vrtec naredil izjeme in jih kljub temu vzel), dvomim da potem pa bodo lahko doma. Saj če je pcr pozitiven ja, ampak glede na ne-zanesljivost teh "otroških" testov, bo verjetno razmerje negativnih še večje kot je glede na hitre.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Rečeno je bilo samo samotestiranje.
Če povzamem: en krščen duš je bilo rečeno, ker ni bilo nič rečeno.
Zdaj ko so starši popizdili (jaz nisem popizdil, samo tisti mail od ravnatelja je šel v ignore), bodo poslali okrožnice in video material, kjer bo razloženo kaj in kako. Potem me komot vprašajo ali se s TEM strinjam.
Kake silne okrožnice je treba poslat za to da se vatirana palčka porine 1 cm v nos? Pa res ne vem kako se ti da tolko drame delat iz tega. Hujši si kot jaz, ko ne morem na Pag. :evil:

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.005
9.528
113
Kake silne okrožnice je treba poslat za to da se vatirana palčka porine 1 cm v nos? Pa res ne vem kako se ti da tolko drame delat iz tega. Hujši si kot jaz, ko ne morem na Pag. :evil:
Ma ne seri dec. Najprej se pove kaj se bo delalo in šele po tem se sprašuje o strinjanju. Sicer pa ne vem kaj bi se imel za strinjat, če lohk veliki vodja drži ljudi na policijski uri že od lani brez tehtnega razloga, bo pa še testiranje otrok zapovedal, big deal. Je pa res, da sem v tej državi videl že marsikaj, med drugim sem moral dat dovoljenje vzgojiteljicam v vrtcu, da so lohk pregledale čunto mojih otrok, če imajo uši....mater, da se najde starš, ki ima probleme s tem....

Si ziher v tej državi, da bo palčka centimeter v nos? Testov niti še nimajo. Aja, če pa moje mulce vprašaš, se pa z veseljem testirajo vsak dan, sam da grejo lohk v šolo....paradoks. včasih so otroc silil ven iz šol, dons pa kontra.

BojanP

24. jul 2007
3.957
2.634
113
Ker ni variante, da bi bili bolj zanesljivi, kot ti hitri, drugače bi se rajši te uporabljalo?
Saj to dejansko so hitri testi, samo zajem brisa je drugačen, ki pa je manj zanesljiv vendar v kontra smer kot navajaš ti saj je v oralnem delu virus manj prisoten.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pomeni so ti "otroški" testi bolj ali manj zanesljivi kot trenutno v uporabi hitri testi pri nas?