Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.894
1.609
113
ynos Mi je zanimivo kok rataš aktiven, ko je treba spet paniko zaganjat. Vmes je bla kr mal tišina. A spet kdo kiha v kampu? In Janše ne bo nihče obesil za jajca, brez skrbi, edini od vladne garniture bo lepo preživel kljub vseb blesarijam, ki so jih sproduciral v imenu boja proti epidemiji. Bi pa rekel, da imaš v tem smislu prav, da bi moral politiki stopit skupaj, sam to se ne bo zgodilo, nikoli, ker imajo vsak svoj interes, pa to nisi ti, pa nisem jaz..

PS: Pa to ne pomeni, da mislim, da bi bilo pod drugo stranjo v tem preteklem letu kaj boljše....
Stvari trenutno ne stojijo dobro. V bližnji okolici Slovenija in tudi pri nas se ne nakazuje najbolje. Epidemija se pa obnaša kot tanker, ima svojo inercijo. Jaz verjamem da številke naraščajo, ker je bil v moji okolici mesec, dva mir, sedaj so pa težave v izobraževanju in v službi.
Ni nobena panika, ampak stvari trenutno tako stojijo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
ja lej ko ti prvi "paničarji" začnejo paničart potem zna nekaj bit.
za oba vala(valova?) so imeli prav, gremo tvegat še tretjič?
al gremo spet s podobno mantro kot jeseni - "sej nč ni, to sam janša ne pusti ker se boji ulce, paničarji ipdipdipd"? takrat je strokovna skupina predlagala bolj stroge ukrepe ampak dejstvo je da oni so ozko specializirani in je treba najdt neko srednjo pot drugače bomo imel državo zaprto še par let - to mora najdt pa vlada. smo šli takrat sicer preveč na free, gremo sedaj isto pa potem do konca maja doma čičat?
Ja glej čist prav niso imel. So za to določeni razlogi, to je res, samo niso imel čisto prav. Pol smo se pa šli, tole bo odprto, tole zaprto, pol spet odprto, pa razkužilniki v bajtah nidani, pa upokojenci do sedmih, pol pa spet ob osmih ITD. Pomoje je edini ukrep zarad "ulice" Hojsove urice. Vse ostalo nima kake povezave s tem.
Seveda, zdaj je spet dilema kaj naredit, na eni strani se število pozitivnih veča, na drugi strani pa imamo kar nekaj kritične populacije prekužene in precepljene in bi znalo bit, da bolnice ne bodo tako zelo polne. Upam, da bodo tokrat ukrepal s pametjo in ne na počez, ker dejva si priznat, zaprte avtopralnice pa res niso ble potrebne.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Stvari trenutno ne stojijo dobro. V bližnji okolici Slovenija in tudi pri nas se ne nakazuje najbolje. Epidemija se pa obnaša kot tanker, ima svojo inercijo. Jaz verjamem da številke naraščajo, ker je bil v moji okolici mesec, dva mir, sedaj so pa težave v izobraževanju in v službi.
Ni nobena panika, ampak stvari trenutno tako stojijo.
Ja, seveda, samo te težave so bile upam da pričakovane. Ne moreš vsega odpret in pričakovat padca.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ma glej, jest ne vem, kdo pa? Aja rdeči. Kdo so že to? Bi blo fajn, če bi si kak Tonin recimo mal jajčk prišil. Ta je mene osebno kr mal zaročaral, ker mi je zgledal bolj pokončen. Tko pa daje občutek, da se obnaša ko majhen otrok, ki so ga tavelki sprejel medse.

Po drugi strani sem pa spremljal tko mal z enim učem spet mal cirkus okol Simonitija. Pa se je spet Nemec zapel z njim, Simoniti pa tud ni nek biser komunikacije pol je pa štala. V državi izredno stanje oni se pa dva dni afnajo z nekim kulturnim ministrom.....
ne vem kaj pričakuješ od tonina? da bo aktivno rušil koalicijo preko medijev? ker kaj se dogaja za zaprtimi vrati pač ne veš.
ministri NSI pa so pozitivno presenečenje te vlade. tako da kar se mene tiče NSI deluje dobro in še ljudmila odide pa imajo moj glas.

simoniti pa ... kaj pa vem dober je da se mu da.
simoniti je, vsaj kar sem jaz gledal ko je kdo komuniciral z njim lepo, tudi sam vračal lepo komunikacijo. samo poglej govor sluge (sicer hinavsko ampak lepo, vljudno) in repiko simonitija. čisto lep odgovor je dobila nazaj, brez žalitev ali jeze pa vsi vemo kaj ona dela koaliciji.
če te pa nekdo 15ur+ žali, pljuva, zavaja, laže, ja no shit da mu boš povedal kar mu gre. samo poglej kdo ga pljuva in kaj so ti ljudje naredili kaj v življenju.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Upam, da imaš prav glede Tonina. Ministra sta res dobra.

Ma tega okol Smonitija sploh ni blo treba, to zliivanje gnojnice v parlamentu je šlo čez vse meje. Počas bo Nemec postal hujši od najhujših SDSovcev.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
očitno se eden od drugega učijo in imajo sedaj vse stranke nekaj "jurišnikov" za pljuvanje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.544
-3.695
113
Upam, da imaš prav glede Tonina. Ministra sta res dobra.
Tonin dober? :evil: Izgubil dva kamiona, hoče vojski dat pooblastila za delat red (beri =represijo) po vsej državi, zapravil za vojsko dodatnih 780 miljonov...,
Oni drugi bi nas pa nadzoroval in beležil gibanje preko elektronskih vinjet, kot da nalepka ni dobra in cenejša.
Oba pa držita štango Janši.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Seveda, ker v daljni Madžarski, kjer je zadeva podobna, covida sploh ni. Glej spodnja grafa za madzarsko. :s

Folk ima poln kufer vsega. Ampak ce bi politiki stopili skupaj in pozvali Slovence naj razumejo in spostujejo ukrepe naslednje 2,3 tedne bi se jih drzalo veliko vec. Tako pa se pol politikov pozvizga na to, ker jim ni v interesu, da bi se strinjali z Janso. Izkljucno zaradi tega! Jansa bi pa seveda rad podporo ostalih tudi poslancev, da ga ne obesi narod za jajca, zaradi ukrepov, ki so potrebni. Kdo je potem tu otročji pa presodi sam.
Full lockdown oz. pred letom tako opevana metoda "hammer and the dance", je čisto mimo.
Jeseni in po novem letu smo imeli na nek način uspešen sistem, ker je število bolj ali manj bilo konstantno, zdravstvo je pa nekako furalo.
Ker je itak jasno, da se virusa ne bomo znebili.
Vprašanje je edino, ali smo ukrepe v zadnjih dveh mesecih preveč zrahljali, predvsem pa: katere? Zadnje vprašanje me skrbi, ker mislim da tudi stroka na tole po enem letu drkanja nima odgovora. Majo pa dodatke, to pa.

• Haha
Reactions: Ytbnd

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Vprašanje je edino, ali smo ukrepe v zadnjih dveh mesecih preveč zrahljali, predvsem pa: katere? Zadnje vprašanje me skrbi, ker mislim da tudi stroka na tole po enem letu drkanja nima odgovora.
Morda je pa odgovor bolj enostavne narave kot bi si mislil in je catch v glavnem v bolj nalezljivi angleški varianti virusa v kombinaciji z rahljanjem ukrepov? Folk se obnaša bolj kot ne enako oz. res manj upoštevajo ukrepe ampak je IMHO ta razlika bolj kot ne zanemarljiva. Tistim, ki se jim j3be za ukrepe se jim j3be še naprej, kak par procentov drugih se jim je pridružilo na račun naveličanosti, prebolelosti ali pa precepljenosti, to je pa to.

• Všeč mi je
Reactions: ynos

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.544
-3.695
113
Politiki se bodo zbrali, da jim zdravstveni delavci predstavijo stanje in predloge. Tudi na začetku drugega vala je stroka predlagala še bolj strogo zapiranje, vendar politika zaradi pričakovanega upora državljanov in vpliva na gospodarstvo ni šla v to.

Zato Janša hoče prisotnost opozicije in tudi javni prenos sestanka, da se vidi, na osnovi katerih podatkov in predlogov se sprejemajo ukrepi. Ker opozicija ves čas govori, da je potrebno upoštevati stroko, hkrati pa kritizira ukrepe.
Politika je stroki naročila, naj predlagajo kar najstrožje ukrepe, ki pa jih potem oni ne bodo sprejeli tako stroge, in bodo izpadli good guyi. Neumen folk bo pa ploskal. Javni prenos je potreben, ker je to show za rajo.

Opozicijo pa rabijo zraven, da bo na njih lahko zvalila krivdo in odgovornost - saj so bili zraven ane? .

• Všeč mi je
Reactions: Trigger in jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Kaj pa za tebe pomeni prekuženost, oz kdaj bo zadostna? Kaj je tebi cilj? Da je v bolnicah koliko okuženih? Ker virusa se izkoreninilo ne bo, to je jasno.

Mislim, da si nekje nekaj narobe razumel ali pa je to uspelo meni. Menim namreč, da nihče ampak res nihče ne dela na izkoreninjenju virusa ampak se računa na padec vpliva na vsesplošno življenje s pomočjo cepljenja ter prebolelosti.
In prekuženost bo zadostna na tisti točki, ko število obolelih in njihovo stanje ne bo več imelo vpliva na potek življenja pri nas in drugod po svetu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
vidiš, tudi v tem grmu tiči zajec!

Ker imamo/smo imeli ukrepe, ki niso bili potrebni.

Ja, pri nekaterih je težava v domnevno nepotrebnih ukrepih oz. v ukrepih z najmanj učinka. Spet pri drugih je pa problem že v najbolj osnovnih in smiselnih ukrepih. In po mojem občutku (ki je seveda lahko napačen) je teh drugih več kot prvih. Ali pa so samo toliko bolj glasni.

#Represija #Diktatura #OdvzemOsnovnihČlovekovihPravic #NewWorldOrder

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Ja, pri nekaterih je težava v domnevno nepotrebnih ukrepih oz. v ukrepih z najmanj učinka. Spet pri drugih je pa problem že v najbolj osnovnih in smiselnih ukrepih. In po mojem občutku (ki je seveda lahko napačen) je teh drugih več kot prvih. Ali pa so samo toliko bolj glasni.

#Represija #Diktatura #OdvzemOsnovnihČlovekovihPravic #NewWorldOrder
In pol se stari ata sprehaja z masko na frisu, v trgovini ti pa ta isti ata rine v rit, sej ma masko.....