Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V bistvu ne vemo, na katerem delu smo ta moment....

1616756578279.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Če število hospitaliziranih in na intenzivni negi vztrajno raste bomo prej ali slej prišli na veliko višje številke kot je 500. Ob zatiskanju oči in neukrepanju v bistvu prej in ne slej. Ali je to stopnjevanje in posledice res tako težko razumeti, da moraš vsak nad večkrat na dan ponavljati isto zadevo?

edit: hitriprsti
Sej darjan ga piha mim ko strela velikokrat, sam tole primerjat s sebtembrom je pa trapasto. S tem, da delamo po 30 tisoč testov dnevno proti nekaj tisoč sebtembra.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
On primerja z prejšnjim valom, ne jaz. Jaz zgolj pravim, da če zadeva raste lahko tudi zraste.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Eni, med njimi tudi ynos, bi pač morali vedet, da št hospitalizacij ni v istem razmerju s testi, kot je bilo oktobra.

Zato sem pa dal graf, kjer kaže, da je praktično število hospitaliziranih že mesec in pol na enakem nivoju, ne glede na št testov.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
On primerja z prejšnjim valom, ne jaz. Jaz zgolj pravim, da če zadeva raste lahko tudi zraste.

To je bil tudi moj point. Zadeva gre navzgor, kok gor bo šla, nimam pojma, upam da minimalno, ampak podatki iz bosne, madžarske, češke, črne gore itd so precej slabi. Mi kot Slovenija pa nimamo ravno best track recorda, da nam gre ponavadi bolje od ostalih, prej obratno. Ne moreš pa rečt da stagnira ali upada, tako kot to trdi Darjan, ki gleda napačne grafe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Zato pa sem rekel mesec in pol že stagniramo...

In zato, ker smo imeli konec lanskega leta kar štalo, je sedaj pač ne bomo imeli...

Saj je pa ja logično.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Po mojem nisi razumel mojega komentarja. Ne vem kaj bi naredila levosučna vlada, če bi bila na oblasti v tem času. Lahko si pa mislim (oz. upam), da ne bi delala bedarij tipa Hojs. Verjetno bi sledili istim ukrepom kot ostale EU države, ampak mogoče z malo manj tiranskega obnašanja, odkritega delanja norca iz ljudi in žuganja s prstom. Mogoče bi imeli isto sranje, ampak bi ga prenašali veliko lažje. Sem drugače oseba, ki je navajena spoštovat npr. policijo, inšpektorje, zakone, ukrepe... Ampak se mi že gladko j*** za vse skupaj.

to pa res ni nic takega, bilo bi identicno.
Zavzeli bi isto pozicijo kot vse leve vlade v tej epidemiji, pri nas so pac mogli na drugi breg ker je bil njihov zeljen ze zaseden :)
Ampak nasi posebnezi so pa sli se korak dalje ... full retard mode, miniranje ukrepov na vsakem koraku vse za politicno moc.

ce bi bilo obratno, bi bilo pa seveda isto.