Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.259
7.048
113
stevilo hospitaliziranih se lahko prej kot v 14 dneh tudi vec kot podvoji, ko bi v teoriji sele zaceli delovati ukrepi. Zato je treba z vidika hospitaliziranih treba ukrepati veliko prej kot pa sele ko rata kriticno. Ce bodo ukrepi prepozno, smo dobri do junija. Kokr sovrazim ukrepe jih raje vidim zdaj za 2 tedna kot pa, da zadeva spet eskalira u PM.

Če bi bil sedaj oktober valda, ker pa je pred vrati že april je paničarit čisto nepotrebno. Karkoli se bo naredilo itak ne bo imelo učinka, ker je folku prišlo že to prek glave in se bodo samo najbolj zagriženi dejansko držali ukrepov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.259
7.048
113
Politiki se bodo zbrali, da jim zdravstveni delavci predstavijo stanje in predloge. Tudi na začetku drugega vala je stroka predlagala še bolj strogo zapiranje, vendar politika zaradi pričakovanega upora državljanov in vpliva na gospodarstvo ni šla v to.

Zato Janša hoče prisotnost opozicije in tudi javni prenos sestanka, da se vidi, na osnovi katerih podatkov in predlogov se sprejemajo ukrepi. Ker opozicija ves čas govori, da je potrebno upoštevati stroko, hkrati pa kritizira ukrepe.

To mi smrdi. Torej sestanek "na hitro" in to pri Pahorju, predlog da je seja javna, povabilo vsem strankam ...

Skoraj sigurno, da bomo šli v lockdown, ampak to ne bo samo 14 dni, ampak verjetno kar do konca maja.

Upam, da se narod prebudi in pokaže moč.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

erikson

Guru
25. avg 2007
22.703
6.472
113
Mislim, da Janša že ves čas vabi opozicijo k sodelovanju v boju proti virusu, vendar mora le-ta zaradi svojih volilcev vabila zavračati in se sprenevedati glede razmer.

Kaj bi bilo drugače, če bi bil na oblasti kdo drug? Bi dobavil maske in ventilatorje? Bi upošteval predloge stroke? Upam, da bi imel vsaj podporo medijev in spletnih pomembnežev, ki ne bi vnaprej zavračali in napadali vsakega ukrepa.

• Všeč mi je
Reactions: ynos

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.538
113
stevilo hospitaliziranih se lahko prej kot v 14 dneh tudi vec kot podvoji, ko bi v teoriji sele zaceli delovati ukrepi. Zato je treba z vidika hospitaliziranih treba ukrepati veliko prej kot pa sele ko rata kriticno. Ce bodo ukrepi prepozno, smo dobri do junija. Kokr sovrazim ukrepe jih raje vidim zdaj za 2 tedna kot pa, da zadeva spet eskalira u PM.
OK, to bi načeloma bilo res. Veš pa dobro, kako je s temi ukrepi za dva tedna. Gantar je oktobra rekel da bo za dva tedna, pa smo šli do pomladi.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Če bi bil sedaj oktober valda, ker pa je pred vrati že april je paničarit čisto nepotrebno. Karkoli se bo naredilo itak ne bo imelo učinka, ker je folku prišlo že to prek glave in se bodo samo najbolj zagriženi dejansko držali ukrepov.

Seveda, ker v daljni Madžarski, kjer je zadeva podobna, covida sploh ni. Glej spodnja grafa za madzarsko. :s

Folk ima poln kufer vsega. Ampak ce bi politiki stopili skupaj in pozvali Slovence naj razumejo in spostujejo ukrepe naslednje 2,3 tedne bi se jih drzalo veliko vec. Tako pa se pol politikov pozvizga na to, ker jim ni v interesu, da bi se strinjali z Janso. Izkljucno zaradi tega! Jansa bi pa seveda rad podporo ostalih tudi poslancev, da ga ne obesi narod za jajca, zaradi ukrepov, ki so potrebni. Kdo je potem tu otročji pa presodi sam.

Priponke

• D369FD4D-075E-4A61-BDEA-9F959EB23D3C.jpeg
    D369FD4D-075E-4A61-BDEA-9F959EB23D3C.jpeg
    238,4 KB · Ogledi: 125
  • 0402F62F-3997-4FB2-B4F0-61B33D739F43.jpeg
    0402F62F-3997-4FB2-B4F0-61B33D739F43.jpeg
    225,2 KB · Ogledi: 128
  • Všeč mi je
Reactions: mosseero in sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.538
113
ynos Mi je zanimivo kok rataš aktiven, ko je treba spet paniko zaganjat. Vmes je bla kr mal tišina. A spet kdo kiha v kampu? In Janše ne bo nihče obesil za jajca, brez skrbi, edini od vladne garniture bo lepo preživel kljub vseb blesarijam, ki so jih sproduciral v imenu boja proti epidemiji. Bi pa rekel, da imaš v tem smislu prav, da bi moral politiki stopit skupaj, sam to se ne bo zgodilo, nikoli, ker imajo vsak svoj interes, pa to nisi ti, pa nisem jaz..

PS: Pa to ne pomeni, da mislim, da bi bilo pod drugo stranjo v tem preteklem letu kaj boljše....

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ynos Mi je zanimivo kok rataš aktiven, ko je treba spet paniko zaganjat. Vmes je bla kr mal tišina. A spet kdo kiha v kampu? In Janše ne bo nihče obesil za jajca, brez skrbi, edini od vladne garniture bo lepo preživel kljub vseb blesarijam, ki so jih sproduciral v imenu boja proti epidemiji. Bi pa rekel, da imaš v tem smislu prav, da bi moral politiki stopit skupaj, sam to se ne bo zgodilo, nikoli, ker imajo vsak svoj interes, pa to nisi ti, pa nisem jaz..
ja lej ko ti prvi "paničarji" začnejo paničart potem zna nekaj bit.
za oba vala(valova?) so imeli prav, gremo tvegat še tretjič?
al gremo spet s podobno mantro kot jeseni - "sej nč ni, to sam janša ne pusti ker se boji ulce, paničarji ipdipdipd"? takrat je strokovna skupina predlagala bolj stroge ukrepe ampak dejstvo je da oni so ozko specializirani in je treba najdt neko srednjo pot drugače bomo imel državo zaprto še par let - to mora najdt pa vlada. smo šli takrat sicer preveč na free, gremo sedaj isto pa potem do konca maja doma čičat?

• Všeč mi je
Reactions: sandra in sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.538
113
eh to so samo malenkosti, saj vsi vemo kdo ima dedno pravico do oblasti pri nas :cool:
Ma glej, jest ne vem, kdo pa? Aja rdeči. Kdo so že to? Bi blo fajn, če bi si kak Tonin recimo mal jajčk prišil. Ta je mene osebno kr mal zaročaral, ker mi je zgledal bolj pokončen. Tko pa daje občutek, da se obnaša ko majhen otrok, ki so ga tavelki sprejel medse.

Po drugi strani sem pa spremljal tko mal z enim učem spet mal cirkus okol Simonitija. Pa se je spet Nemec zapel z njim, Simoniti pa tud ni nek biser komunikacije pol je pa štala. V državi izredno stanje oni se pa dva dni afnajo z nekim kulturnim ministrom.....

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com

PS: Pa to ne pomeni, da mislim, da bi bilo pod drugo stranjo v tem preteklem letu kaj boljše....

V bistvu sem po dolgem casu res odprl temo, da darjana in andyja vprasam, ce smo ze prekuzeni.

potem prebral par zadnjih postov in je skor nemogoce ne replicirati darjanu.