Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Jebite se, kanzlager ss-ovci.

God cop, bad cop taktika.
In narod temu naseda.

Če bi vam pred enim letom januarja razlagal, da boste vse svoje pravice predali brez boja ob kitajskem prehladu, ki je uspel uloviti 0,5% 80+ letnikov, bi me imeli za norega teoretičarja zarot.

A to pomeni da se boš držal še vedno 21-6h iz principa?

• Všeč mi je
Reactions: novaa
2. okt 2007
3.868
2.388
113
a niso rekli, da se bodo državi semaforja. Ali predvidevajo, da bomo naslednji teden že v črni fazi. Je pa res, da rdeča je blizu in jo bomo verjetno v času velikonočnih praznikov že dosegli.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Meni se rezultati zadnjih 3 dni ne zdijo nič kaj hudo dramatični,(še)
ponedeljek +3,7% več tesov in +6,9 % več potrjenih
torek +16,5% več testov in +15,9 % več potrjenih
sreda +18,2 % več testov in +19,6 % več potrjenih

Sicer pa problem so samo hospitalizacije, če to ne bo šlo hudo gor potem smo zmagal.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in jonny77
19. jul 2007
2.894
1.609
113
a niso rekli, da se bodo državi semaforja. Ali predvidevajo, da bomo naslednji teden že v črni fazi. Je pa res, da rdeča je blizu in jo bomo verjetno v času velikonočnih praznikov že dosegli.
Semafor je uporaben za sproščanje.
Če se ti nakazuje nov vrh z hitrim naraščanjem, je potrebno hitro ukrepanje. Ena dan, dva zamude ti odnese en teden pri sproščanju (takole ocena čez prst).

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Meni se rezultati zadnjih 3 dni ne zdijo nič kaj hudo dramatični,(še)
ponedeljek +3,7% več tesov in +6,9 % več potrjenih
torek +16,5% več testov in +15,9 % več potrjenih
sreda +18,2 % več testov in +19,6 % več potrjenih

Sicer pa problem so samo hospitalizacije, če to ne bo šlo hudo gor potem smo zmagal.
Na grafu sem označil dvig ki ga gledamo zadnja dva tedna (z rdečo) (~ + 20 % na tedenski ravni). Potem sem na grafu označil tudi z rdečo, kdaj smo nazadnje videli tak dvig.
Lahko vidiš, kako se je nazadnje dvigoval graf po tem. Meni ni všeč.
Ni situacija identična (delež prebolelih, delež cepljenih, ....) vendar izkušnje iz sosednjih držav niso optimistične (Madžarska, Češka).
coronavirus-data-explorer (2).png

• Všeč mi je
Reactions: ynos in Floki

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Na grafu sem označil dvig ki ga gledamo zadnja dva tedna (z rdečo) (~ + 20 % na tedenski ravni). Potem sem na grafu označil tudi z rdečo, kdaj smo nazadnje videli tak dvig.
Lahko vidiš, kako se je nazadnje dvigoval graf po tem. Meni ni všeč.
Ni situacija identična (delež prebolelih, delež cepljenih, ....) vendar izkušnje iz sosednjih držav niso optimistične (Madžarska, Češka).
Poglej priponko 44034
Ti pa zihr trejdaš. :valjamse:

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Kaj pa 60% prekuženost, 5% cepljenih, 30% naravno imunih?
HIPOTEZA: Kaj pa 60% prekuženost, 5% cepljenih, 30% naravno imunih? -> 95 % "varnih" -> virus "ugasne", ker se nima več kje širiti
DEJSTVO: virus se širi, pa ne samo v Slo, tudi HU. CZE

Potrebno je razmisliti ali je mogoče hipoteza napačna. Recimo, WTF je "30% naravno imunih".

Recimo: "60% prekuženost" Uradna številka je 207k potrjeno okuženih, potem so ocene da je vsaj 30 % populacije bilo okuženih (IJS).
Pojavi se vprašanje katera številka je prava 30 %, 60 %, kaj vmes?
In potem imaš še vsebinsko vprašanje. Kaj pomeni ta prekuženost. Trenutek povzetek situacije (lahko se še spemeni, ko bo še več podatkov). Tisti, ki so so precej narahlo preboleli, so tudi razvili precej malo protiteles in so precej dovzetni na novo okužbo (tudi na Alterju si imel naveden tak primer, so številna poročila tudi iz drugih držav, ki poročajo isto).
Je zelo verjetno, da drži sledeče. Tisti, ki so konkretno preboleli so kar nekaj časa varni, rahlo preboleli pa ne. Če povežemo s testiranjem, testirali so se tisti, ki so resno preboleli, narahlo preboleli se niso niti testirali. Zelo verjetno drži ocena, da lahko vzameš kot merilo tistih, ki so prekuženi in se ne bodo okužili delež uradno potrjenih, tisti ki pa niso v uradni evidenci pa imajo žal premalo protiteles in se lahko okužijo.

Za oceno celotne populacije je potem bolj smiselno da šteješ samo potrjene (in cepljene), ocen glede prebolelih pa se kažejo kot nepomembne v smislu preventive pred ponovno okužbo.

Če bi tvoje hipoteze držale, bi virus že ugasnil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.303
113
A se mi sploh zavedamo da zaradi samo 12.000 aktivno okuženih ljudi, cela država stoji? To je cca 5 promilov. Vlada se obnaša z idiotskimi ukrepi, kot da razsaja Ebola po državi. Z zapiranjem se bo ta agonija samo nadaljevala. Treba se bo prekužit in konec, tako kot z vsako boleznijo.

Od kod je pa ta številka o 12.000 aktivno okuženih? Si morda mislil registriranih oz. potrjeno aktivno okuženih?

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Ali se načrtna okužba (v smislu čimprejšnjega prekuženja) z COVIDom (že) šteje kot kaznivo dejanje?

Mogoče bi na bolhi kdo lahko prodajal okužene robce in podobno, da se stvar pospeši?

A je to že sovražni govor?