Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Na naši šoli je učiteljica 3. razreda doma že 14 dni, ker je bila najprej prehlajena, testirat se ni šla takoj. Sedaj se je šla in je pozitivna na Covid. Razred hodi v šolo normalno še naprej.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Torej je nacionalna strategija cepljenja bila v tej točki zgrešena.

Meni je vseeno koga se cepi, samo če imaš neko strategijo in pocepiš ljudi mora to imet nek namen. Če pocepiš šolnike in potem uvedeš šolanje na daljavo je to nesmisel, dejansko stran vrženo cepivo. Mar bi cepili tiste ki delajo v gospodarstvu s strankami, recimo trgovce.

V naših strategijah je marsikaj narobe, to se vidi že iz tega ker se vsak teden spreminja.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.837
2.625
113
...Folku in narodu vedno bolj dol visi za ukrepe in omejitve. Ko se bo nabralo dovolj pritiska, se bo znala na hitro in spontano zgoditi ulica in potem bo kar bo....

In tole je odgovor na ulico. Nadaljevanje sledi :)

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.837
2.625
113
Zdaj pa še ti!? :bonk:
Še enkrat ponovimo - prvi primer afriškega seva je prišel v SLO PRED njegovim povratkom iz Namibije. Dokazano je, da se od njega NI ŠIRIL nikamor - vsi njegovi stiki živi in zdravi!
Vsi primeri so bili iz drugih virov.

:valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse::valjamse:

Mat te tale iz Namibije tišči. Je kakšen sorodstvenik?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.009
113
kod Džej-Zija
Kacin ravnokar:

... jst smatram, da razen snežinkic ki se niso želele cepit, je vzgoja in izobraževanje pocepljeno.

Glede druge doze AZ. Za razliko 6% večje efektivnosti, kolikor je uraden podatek je druga doza nesmislena. Čisto znanstveno gledano, je druga doza, samo booster doza in bi jo imelo smisel aplicirat min. 3 mesece po prvi in tako nadalje za optimalno zaščito.
Ti lahko smatraš, kar in kolikor hočeš, pa še vedno ne bo res. Iz prve roke poznam eno osnovno šolo v Ljubljani s skupaj cca 1000 učenci, kjer ni bil cepljen še nihče. Se pa bojo to soboto.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
In tole je odgovor na ulico. Nadaljevanje sledi :)

Trenutno kovid pacienti zasedajo dobrih 5% kapacitete zdravstva. Na vrhuncu so jih zasedali pod 15%. In to govorimo samo o rednih bolnišničnih posteljah, brez psihiatrij in dodatnih nastanitvenih kapacitet, katere so bile predvidene ampak nikoli uporabljene.
Baje da je bilo zdravstvo na robu kolapsa.

Res smo na pragu katastrofe. Edina resna težava pri kovidu je bila dejansko samo zasedenost ICU postelj.
Zaradi "pametnih" kovid ukrepov, je bilo v zdravstvu več odsotnih zaradi varstva otrok (ker so bile šole in vrtci zaprti), kot pa zaradi dejanskega obolenja z kovidom.
Smiselno kajne?

Drugače pa glede širjenja. Trenutno smo v fazi, ko se je odprlo 2/3 dejavnosti in šole. Pričakovati je bilo porast okužb, ne moremo pričakovati, da se bodo kljub močnejšemu mešanju ljudi in odpiranju dejavnosti okužbe nižale. Sam osebno dajem epidemiji max čas do sredine maja, potem bodo številke strmoglavile proti obvladljivim cifram. Realno se bo to znalo zgoditi že prej.

Če pa kdo od vladajočih pričakuje da bodo ljudje enostavno sprejeli tretji lockdown, mislim da bi bilo dobro poservisirati vodni top, dokler je še čas.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Ytbnd

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Za bralno razumevanje nesposobna 1 in 2, sem kdaj napisal, da podpiram proteste ali nasilje?

Drugače pa verjemita, da se vam glede mojega poguma in odločnosti ni za sekirati. Država me je usposobila in me še vedno plačuje, da na dnevni bazi obvladujem nasilje, katero ja za povprečnega janeza nepredstavljivo.
Sicer pa hvala za skrb.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Lej *****(res ti ne morem reči drugače, ker to je isto, kot da bi razlagal v vrtcu. Še tam imajo boljše sklepanje od tebe). Nima veze tista posamezna kritična oseba.
Ko se okuži razred, se okužijo tudi doma. Nato starši zanesejo okužbo v službo, sodelavci k sebi domov,... A si zmožen pomisliti, kako gre tole naprej brez ukrepanja?
Pol boš pa jokcal, kako je še kar zaprto, pa fitnes ne dela, pa kako strašijo s 4000 okuženimi :bonk:

Dokler so okuženi "zdravi" ljudje ni panike, ti prebolijo doma, brez potrebe hospitalizacije.

Kritične pa se pač izolira, simple.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.264
7.049
113
Za bralno razumevanje nesposobna 1 in 2, sem kdaj napisal, da podpiram proteste ali nasilje?

Drugače pa verjemita, da se vam glede mojega poguma in odločnosti ni za sekirati. Država me je usposobila in me še vedno plačuje, da na dnevni bazi obvladujem nasilje, katero ja za povprečnega janeza nepredstavljivo.
Sicer pa hvala za skrb.

Saj ne rabijo biti protesti, niti nasilje, državna nepokorščina je še ena pravica, ki jo imamo na voljo.

Ampak dokler je folk prestrasen od konstantnega bombardiranja z negativo, se bo to samo se nadaljevalo...

• Všeč mi je
Reactions: Trigger

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ne se sekirat saj je samo blažja gripica ste tolmačili spomladi lansko leto.
Prihaja sonček in vse bo izginilo.