Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
1616404052733.png

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.087
113
Meni se zdi precej noro, da na sedečem delovnem mestu služiš lepe denarce, popoldne jih pa na veliko trošiš, da odpravljaš posledice dopoldanskega početja..

In kaj je tvoja rešitev? It delat za minimalca neko fizično delo, kjer si ravno tako uničuješ zdravje? Nekatere službe so take, da ne moreš delati manj in zaslužiti malo manj - je 8 ur ali nič. Nekatere službe pa ti z 8-urnim delavnikom plačajo glih toliko, da lahko zapraviš za osnovne potrebščine povprečne družine (pa pri tem pod "povprečno" ni mišljeno npr. dopust v tujini 2x na leto in smučanje 1x na leto, nov gaming sistem za mulce enkrat na leto ipd.) V teoriji bi vsi bili Bill Gatesi in živeli z eno uro dela na dan, preostali čas pa se posvečali družini, zdravju in hobijem. V praksi pa ni čist izvedljivo. Sicer pa ja, poznam tudi take, ki imajo ultra plače, službene obveznosti opravijo v dveh do štirih urah na dan, preostali čas pa se fotkajo po različnih izletniških točkah, ob vsem tem pa še drugim solijo pamet kako so vsi ostali ovce in budale. Ne vem, a mi zrihtaš tako službo? Pa da nisem član nobene stranke in nimam VIP? :p

(Se pa načeloma strinjam s tabo. Ampak dokler imaš sistem, ki izžame vsakega zaposlenega do konca, pač ne bo bolje. Poglej rast razlik med reveži in bogatimi v zadnjih 50 letih. Ali pa samo v zadnjem letu. Ne vem, če npr. Bezos ima kaj praktične koristi od novih milijard, za povprečne ljudi bi pa delček tega denarja predstavljal konkretno korist.)

Dobr, ne bom več jamrala, je treba it delat. :p

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
Po mnenju marsikoga tu, je pač starš sam kriv, kaj pa je naštepal froce in froci so pač prepuščeni milosti staršem. Po domače, najebali so ga.

Jaz sem pa še vedno mnenja, da je tu na potezi država, da otrokom omogoči enake razmere za izobrazbo in primeren fizični razvoj, ne glede na to, kdo je njihov starš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
Novinarska konferenca o aktualnem stanju glede bolezni covid-19, na kateri bosta sodelovala Borut Štrukelj iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani in predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan, bo danes ob 11. uri, so sporočili z Ukoma.

Zakaj bi nastopila farmacevt in ravnatelj hkrati??

Mislim...eh.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Darjan smo že pisali. Da je stanje zaradi pouka na daljavo kaotično, so krivi ravno ravnatelji. Zakaj smo mi emeli vsak dan 5 ur teamsov nato pa še nekaj samostojnega dela, enak razred v sosednji občini pa samo po 2 uri teamsa, ostalo pa prepuščeni sami sebi. To je prvotna krivda ravnateljev in Pečan je nonštop zijal po kamerah ter mapetoval kako morajo otroci v šole, ni pa znal organizirat enotnega načrt kako naj učitelji delajo. Zdaj pa se čohajo po glavi da je generacija zafurana. Ne ni zafurana zaradi Janše, ne zaradi covida ampak zaradi njega. In iz njegovih besed se je vedno sejal sovraštvo do ministersce, tako da na njo se ne rabi zgovarjat na katastrofalno sceno. Jaz imam to srečo da smo imeli pridno učiteljico, vsi vidim da žal ne. Moj mulc ima v 4tem razredu 13 ocen do sedaj. Od priateljv iz drugih šol slišim da nekateri nimajo niti ene pri določenih predmetih. Pa fak, kaj so delali?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ijs nima pojma, jaz vrjamem vate andy.
3 vala pri nas ne bo.

ps: čaki to pol pomen da ma tudi ijs prav? ok, vrjamem v andya in ijs.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Priznam, nad to rastjo sem presenecen, ampak, jaz bi gledal na to rast v oceh psihologije mnozic.
In sicer, zacenja se turisticna sezona, ocitno pa postaja, da bodo cez meje sli neovirano lahko samo pocepljeni ali preboleli.
Cepiv ne bo zadosti za vse, torej? Kaj ljudem se ostane? Potrdila o prebolevnosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
"Žal se ponovno povečuje tudi število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. V bolnišnicah se danes tako zdravi 494 pacientov (včeraj 473, v soboto 458)," je povedala Bratuša.

A ni bilo rečeno, da se čez vikend manj ljudi odpušča domov?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.631
723
113

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Resno trdiš, da je rast zato, ker se ljudje namerno okužujejo, da bi lahko poleti odšli na dopust? :valjamse:
Ne trdim tega. Kar mislim, da se dogaja je to, da tisti, ki v prejsnjih mesecih, zaradi blagega poteka bolezni ne bi sli na PCR test, zdaj grejo, zato da bodo lahko prisli do potrdila o prebolevnosti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
AndY1 No pri nas to vsekakor ne velja - hči in zet sta se zaradi smučanja redno testirala zadnja dva meseca, vedno oba negativna, v četrtek sta se počutila slabo in šla na hitri test, ona pozitivna on (še) negativen, njo so dali takoj na PCR in je potrjeno pozitivna, on. čaka na osebnega zdravnika, da gre še on na PCR.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.268
7.049
113
"fino" bi bilo tudi videt statistiko teh na intenzivni negi...so to še vedno najbolj ranljivi, ali je virus zmutiril in postal bolj nevaren tudi za "normalno" populacijo.